Luk

Tålmodig Thorup: Singh er ikke tryllestøv

| 3F Superliga | 3 kommentarer

Infoboks

FC København - Vejle Boldklub
Superligaen Grundspil (31/10)
Bet25 1,31 5,60 9,40
Oddset 1,30 5,70 9,65
bet365 1,28 5,50 11,00

Tålmodighed er det vigtigste ord omkring Luther Singh i FC København. Han er ikke noget tryllestøv, der kommer ind og ændrer FCK med det samme, siger Jess Thorup.

I løbet af sommerens transfervindue var der mod slutningen af FC Københavns vindue særligt fokus på offensive forstærkninger.

Det endte med to forstærkninger i form af sydafrikanske Luther Singh og islandske Isak Johannesson.

Sydafrikanske Singh kom til midt i august, da han blev købt i portugisiske Braga, og det var ventet, at han skulle ind og forstærke FCK-startopstillingen, men godt en måned efter skiftet, har historien om Singh i FCK været en kedelig en af slagsen.

Efter tre korte indhop tog han på landsholdstur med Sydafrika og endte med at komme senere hjem, da han oplevede problemer med sit pas, og derfor har han været helt ude af truppen i de sidste fire FCK-kampe.

Siden Singhs tilbagevenden til FCK er der lagt et hårdt program for at bygge Singh op til fast aktion for FCK, men selv om det går langsomt, så kræver Jess Thorup fortsat tålmodighed omkring sin nye offensive profil.

Man skal ikke forvente sydafrikansk magi fra starten, siger Thorup til bold.dk.

- Nu har han været med tilbage i træning igen, og han har vist det, som vi har scoutet ham på. Han er god en mod en i det offensive, har noget x-faktor og det glæder vi os alle til at se på vores hold.

- Men det er jo ikke en troldmand eller noget tryllestøv, vi lige putter ud over det hele, som gør, at det hele er løst, fordi han kommer på banen.

- Luther skal have tid og et stille og roligt tilløb til sin start her, siger Thorup til bold.dk og uddyber:

- Han skal lære holdet og relationerne at kende. Det som vi på holdet har bygget op i sæsonstarten, skal han først til at bygge på nu, så det er ikke sådan, at vi knipser med fingrene og så bliver han bare stjernen på holdet. 

- Det kommer med et tilløb, og jeg tror, det vigtigste ord med Luther er tålmodighed.

Her kan du læse mere om, hvordan Luther Singh ser sin start i FCK. Han fortæller blandt andet, at folk snart får, hvad de vil have fra ham.

Presses til træning: Det har ikke været sjovt

Tålmodighed har FCK haft, efter Luther Singh er kommet tilbage fra Sydafrika.

Noget overraskende var det dog, at den 24-årige kantspiller ikke fik mulighed for at få spilletid under vesten mod Nykøbing FC i pokalturneringen onsdag.

Men trænerteamet i FCK prioriterede i stedet at piske Singh igennem på træningsbanen, hvor der er lagt et hårdt program med ekstratræning i disse uger.

- Vi valgte at træne med ham i halvanden time herude, inden vi tog afsted (til pokalkamp, red.), fordi det er der, hvor han er lige nu. Han har brug for at blive gjort klar til at være en del af det. Han skal ikke bare kastes ud i noget, han ikke er 100 procent klar til, siger Thorup og forklarer:

- Det handler et; om noget fysisk, hvor han fik halvanden times træning på banen og så videre i styrkecentret efter, og to; noget taktisk, hvor vi lige skal være sikre på nogle ting.

- Vi presser ham til træning, og han render jo og laver efterløb til træning, og jeg tror ikke, at han har syntes, det har været nogle sjove dage, for de har været hårde for ham. Det er det, der skal til, når man har et efterslæb.

- Det skal vi følge op på, og derfor er det bedre for ham at træne end at få ti minutter hist og her. Så vi prioriterer at bygge ham op, så han forhåbentligt kan spille mange minutter snart, men hvornår det bliver, ved vi ikke.

Ærgerlig på Singhs vegne: For ujævnt trav

Luther Singh har altså på ingen måde haft en start som ønsket i FC København, og det ærgrer Jess Thorup sig over - særligt på Luther Singhs vegne.

- Mest af alt, tænker jeg for Luther, at det har været for ujævnt. Han kom herind efter OL og tre ugers ujævn træning, og vi byggede ham op, gav ham nogle indhop og så nogle ting, der gjorde, at vi tænkte, han var lige ved at være der.

- Så tog han på landsholdstur, spillede 70 minutter i en af to kampe, for så at bøvle med noget pas i flere dage og kom så tilbage hertil lidt nede igen. 

- Så det er anden periode, vi bygger noget op med ham, og det er jo bare for ujævnt et trav, siger Thorup, der ikke vil bruge negativ energi på det:

- Vi kan ikke lave om på det nu, så derfor har vi lavet et helt straight program for, hvordan han skal træne ekstra fra uge til uge, så vi kan få ham gjort klar til at være en del af holdet.

Søndag møder FC København FC Nordsjælland på udebane.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Jonas Dalgård
Torsdag 28. oktober
Onsdag 27. oktober