Luk

Tålmodig Winther: BL-chance skal nok komme

| Bundesliga | 1 kommentar

Infoboks

Augsburg - Bielefeld
Bundesliga (17/10)
Oddset 2,15 3,30 3,55
bet365 2,05 3,20 3,80

Den tidligere Lyngby-spiller Frederik Winther har fint med tålmodighed i Augsburg, hvor chancen i Bundesligaen nok skal komme, siger han.

Augsburg købte i oktober sidste år Frederik Winther i Lyngby, men udlejede ham tilbage til de kongeblå i sidste sæson.

Nu er 20-årige Winther så landet i Augsburg, og han har haft god tid til at forberede sig på sit store udlandsskifte.

Forsvarsspilleren har brugt det seneste års tid på at lære tysk og styrke sig mentalt, fortæller han.

- Jeg har forberedt mig på det, jeg nu kunne. Jeg har lært noget tysk, hvilket har været godt givet ud, fordi alt foregår på tysk hernede, fortæller Frederik Winther til bold.dk.

- Jeg har også arbejdet meget med en mentaltræner og fundet ud af, hvordan jeg gerne vil være som spiller hernede. Det handler om at koncentrere sig om de ting, man selv kan gøre noget ved, og ikke bruge for meget tid på alt andet.

- Det er ikke noget, der bare kommer fra én dag til en anden, men man skal hele tiden tage nogle små skridt. Jeg tager det meget stille og roligt, og så skal spilletiden nok komme.

- Vi fik ny træner i april, hvilket altid betyder en ændring af spilsystemer, men jeg har selvfølgelig fulgt med i kampene og håbet på, at de vandt, siger Winther med et grin.

Bænket i Lyngby før Bundesliga-skifte
Frederik Winther var en stor profil for Lyngby i forrige sæson, men i sidste sæson var han primært bænket og kom altså ikke til Augsburg i den helt store kampform.

Winther er dog ikke enig i, at han ikke står i sin bedste forfatning denne sommer.

- Det vil jeg ikke sige, nej. Jeg synes faktisk, at jeg står et meget bedre sted nu, end jeg gjorde for et år siden. Jeg føler, jeg har udviklet mig rigtig meget, og man lærer heldigvis også meget om sig selv af at sidde på bænken.

- Selvfølgelig vil man altid gerne spille hver weekend, også for at få kampfølelsen og adrenalinen, som kan være svær altid at ramme til træning.

- Heldigvis var der reserveholdskampe, ligesom jeg fik de sidste tre kampe i sæsonen, og det var også rart at gå på ferie med tre gange 90 minutter, og vi havde også en landskamp (med U20-landsholdet, red.).

Var det også hårdt ikke at spille i Lyngby?

- Det var hårdt at være i det og hver uge skulle træne uden at få den dér kamp-adrenalin i weekenden, som man så gerne vil have.

- Jeg var god til at fokusere på at tage én dag ad gangen, men det var da en mærkelig følelse, fordi jeg også glædede mig til at komme til Augsburg.

- Det var en ærgerlig følelse, fordi jeg bare gerne ville spille nogle kampe, som fodboldspillere altid gerne vil.

Men det var vel meget fint at have den gulerod, at du skulle videre til noget godt denne sommer?

- Helt sikkert. Selvom det hele så lidt sort ud i Lyngby, vidste jeg, at der ventede mig en kæmpestor oplevelse, som jeg glædede mig rigtig meget til, og som ventede lige på den anden side.

- Jeg ville gerne stå så klar som muligt til Augsburg, og det var en stor ekstra motivation. Det nyttede ikke noget at rende rundt og brokke sig og ikke gide at træne.

Sindssygt fedt at score i debut
Frederik Winther fik sin debut for Augsburg i starten af august i DFB Pokal-kampen mod Greifwalder FC, hvor forsvarsspilleren scorede i 4-2-sejren.

Det var en ret fed oplevelse at starte ud på for den unge dansker.

- Det var en sindssygt fed oplevelse. Jeg havde ikke rigtig forventet noget i forhold til spilletid, men jeg startede inde, og det var en rigtig pokalkamp, hvor vi havde alt at tabe.

- Det var ude i en lokal klub, hvor der ikke rigtig var et stadion, men mange mennesker og en knoldet bane. Det var fedt at få scoret, også fordi jeg jo i Lyngby skulle bruge 60 kampe på at score mit første mål.

- Men nu har jeg så også scoret i to kampe i streg, så hvad kan det ikke blive til, siger Winther med et grin.

Har godt med tålmodighed
Frederik Winther er startet på bænken i de første Bundesliga-kampe for Augsburg, hvor han er en del af midtstopper-teamet på i alt fire spillere i skrivende stund.

20-årige Winther har stor tålmodighed, for det er man nødt til som forsvarsspiller, siger han.

- Der er nogle dygtige stoppere i klubben, og jeg havde ikke forventet at komme herned og starte inde. Vi har haft en del skader i forsvaret, og jeg spillede derfor i opstarten, så det kunne have været en mulighed, men jeg havde ikke sat næsen op efter det.

- Som forsvarsspiller handler det også om at have heldet, når der er skader og karantæner, så det var fedt at vise mig frem i testkampen.

- Det er nok nemmere for offensivspillere, fordi det ikke er så tit, at man skifter midtstopper, fordi det handler meget om kontinuitet, også på målmandsposten.

- Det er rygraden på holdet, og stopperne skal kende hinanden godt. Der kan offensivspillere lidt mere klare sig selv på egen hånd, selvom relationer selvfølgelig også er vigtige.

- Så man skal nok være lidt mere tålmodig som forsvarsspiller. Men lige pludselig kommer chancen, og så handler det om at være klar, siger Winther.

Winther regner da heller ikke med at skulle udlejes igen nu og her.

- Vi er fire stoppere, og jeg regner med, at jeg skal være en del af det. Det er et passende antal, og så har jeg også tid til at stå lidt bag dem og lære noget der.

- Jeg skal bare blive ved at udvikle mig og træne, så kan det komme lige pludselig. Jeg skal være tålmodig, og så kan det være, at jeg efter sæsonen har spillet 15 eller to kampe. Det er svært at vide.

- Men det vigtigste for mig er, at jeg udvikler mig, og så skal resten nok komme på et tidspunkt, siger Frederik Winther.

Augsburg møder lørdag klokken 15.30 Bayer Leverkusen i Bundesligaen.


Af Sara Margren
Søndag 17. oktober
Lørdag 16. oktober