Luk

Taberdømte Ukraine rykker ned fra NL-gruppe

| UEFA Nations League A | 12 kommentarer

Infoboks

UEFA har idømt Ukraine et skrivebordsnederlag, efter de lokale myndigheder i Schweiz aflyste den vigtige Nations League-kamp mellem Schweiz og Ukraine. Ukraine vil appellere beslutningen.

Den 17. november skulle Schweiz og Ukraine have spillet en vigtig kamp i Nations League A Gruppe 4. 

Ukraine lå tre point foran Schweiz på nedrykningspladsen før den sidste kamp, hvor schweizerne med en større sejr end Ukraines 2-1-sejr fra det omvendte opgør, ville undgå nedrykningen og sende ukrainerne ned i stedet for.

Det ukrainske landshold var ankommet og klar til kamp, da de lokale myndigheder i Schweiz besluttede sig for at sende hele det ukrainske hold i corona-karantæne.

Dermed blev den meget vigtige kamp aflyst, og Ukraine måtte rejse tilbage. Nu er der kommet en afgørelse fra UEFA, som har taberdømt Ukraine og givet Schweiz en skrivebordssejr.

Det skriver det ukrainske fodboldforbund på sin hjemmeside.

Konsekvensen deraf er, at Schweiz overhaler Ukraine i A-puljens Gruppe 4, og ukrainerne må derfor en tur ned i B-puljen.

Det ukrainske forbund meddeler på sin hjemmeside, at de er uenige i afgørelsen og har tænkt sig at appellere UEFA's beslutning.

På kampdagen udmeldte det ukrainske fodboldforbund, at både UEFA, det ukrainske samt schweiziske forbund var klar til at spille kampen, men de schweiziske myndigheder stillede sig altså imellem.

Op til kampen var syv spillere fra Ukraines landsholdslejr blevet testet positive for corona.


Af Jonas Nielsen
Tirsdag 19. januar