Luk

Tæt på top 15: DK nærmer sig det umulige

| 3F Superliga | 46 kommentarer

Med bonuspoint og tre sejre er Danmark pludselig meget tæt på top 15 på UEFA's koefficient-rangliste. Den er målet, hvis Danmark skal beholde fem hold i Europa i fremtiden.

Det ser pludseligt rigtig godt ud for Danmark i kampen om at sikre danske pladser i de europæiske tuneringer i fremtiden.

Det var nemlig kun Brøndby, der ikke formåede at skrabe point til den danske pointhøst i koefficient-regnskabet torsdag aften.

Med sejre til FC Midtjylland, FC København og Randers FC samt en sikret førsteplads i Conference League-gruppen til FCK blev der hentet 1,600 point til ranglisten, hvorfor de danske hold igen hentede flest point blandt kombattanterne i top 15-ræset.

Den danske pointhøst betyder, at Danmark sprang to placeringer op på ranglisten, så Danmark nu er nummer 18 på listen.

Hvad vigtigere er, så er afstanden til Grækenland i top 15 nu kun 0,175 point – afstanden til top 15 var før denne runde 1,225 point.

Trods den gode pointhøst er intet dog givet endnu, for der er stadig masser af muligheder for at hente point for nationerne på ranglisten. 

Det er der både i den sidste gruppespilsrunde, hvor der er bonuspoint at hente ved avancement og topplaceringer i grupperne, og i slutspillet i de tre europæiske turneringer, som også kaster bonuspoint af sig, som turneringerne skrider frem.

bold.dk giver her et overblik.

Hvis Danmark skal fortsætte med at have fem hold i Europa i sæsonen 2023/24, som det har været tilfældet i denne sæson og er det i næste sæson, så skal Danmark i top 15.

Det har krævet en solid pointhøst i denne sæson, fordi Danmark dumpede langt ned fra 14-pladsen og ud af top 20 på ranglisten inden sæsonen, da den store pointhøst fra 2016/17-sæsonen gled ud, da ranglisten kun tæller point sammen for fem sæsoner ad gangen.

Det så altså tæt på umuligt ud inden sæsonen, men nu er Danmark en seriøs bejler til pladsen i top 15.

Europa League
Brøndby 1-3 Lyon
FC Midtjylland 3-2 Braga

Conference League
Randers FC 2-1 CFR Cluj
Lincoln Red Imps 0-4 FC København

De tre sejre gav 1,200 point, mens FCK's førsteplads giver 0,400 point til det samlede regnskab.

Med en runde tilbage i gruppespillene er FCM og FCK sikre på at spille europæisk fodbold efter vinter, mens både Randers FC og Brøndby fortsat har muligheden for at nå videre.

Det samme gør sig dog også gældende for flere andre lande, hvor nationer som Grækenland og Tyrkiet blandt andet også har hentet bonuspoint for avancement allerede.

Herunder får du overblikket over regnskabet, som det ser ud efter femte runde i gruppespillene.

NationerPointPointhøst i rundenHold tilbage
15.Grækenland25.9501,250 (0,400 er bonuspoint)2/ 4
16.Tyrkiet25.9000,800  (0,400 er bonuspoint)3/ 5
17.Cypern25.8750,7502/ 4
18.Danmark25.7751,600 (0,400 er bonuspoint)4/ 5
19. Kroatien25.6500,2501/ 4
20.Tjekkiet25.6000,4003/ 5
21. Norge24.7500,750 (0,250 er bonuspoint)1/ 4
22.Israel23.8750,0002/ 4

Af græske hold er Olympiakos sikret avancement i Europa League, mens PAOK stadig kan nå videre i Conference League.

Tyrkiet har Galatasaray sikret videre i Europa League efter vinter, mens Fenerbahce er sikret avancement til Conference League. Besiktas er helt ude.

I Cypern er Omonia ude, mens Anorthosis fortsat kan nå videre. Begge har kæmpet i Conference League.

Kroatien har kun Dinamo Zagreb tilbage, men Rasmus Lauritsen og co. ligger lige nu til at gå videre i Europa League.

Tjekkiet har tre hold tilbage. Sparta Prag kan slå Brøndby og sikre sig europæisk fodbold efter vinter, mens Jablonec og Slavia Prag også kan nå videre i Conference League.

Bodø/Glimt er det eneste hold tilbage for Norge, og de forsvarende mestre er sikret avancement fra Conference League.

For Israel ligger Maccabi Tel Aviv til avancement fra Conference League, mens Maccabi Haifa er ude.

FC København har hentet flest point

Indtil videre fordeler den den danske pointhøst sig således siden kvalifikationen i sommer.

KlubKoefficientpoint i sæsonenAntal kampe
FC København15,5 (2 bonuspoint)11
FC Midtjylland7,59
Randers FC6,57
Brøndby IF2,07
AGF0,52

Her startede Brøndby IF og FC Midtjylland i kvalifikationen til Champions League og havnede i Europa League.

Randers FC startede i Europa League-kvalifikationen, men endte i Conference League, hvor FC København var med i kvalifikationen. 

AGF startede i Conference League-kvalifikationen, men røg ud til sin første modstander i form af nordirske Larne.

Top 15 giver fem hold i Europa

Det ultimative mål for dansk fodbold er at nå tilbage i top 15, så man også i 2023/24-sæsonen har fem hold med i europæiske turneringer.

Top 15 er således skillelinjen mellem at have fire eller fem hold med i turneringerne.

Med en aktuel plads som nummer 22 står Danmark lige nu altså til at få fire hold med i 2023/24-sæsonen - ét i Champions League-kvalifikationen og tre i kvalifikationen til Conference League.

Skulle det ikke blive til en top 15-placering, så er der også lidt at hente ved at nå 17.-pladsen. 

Det vil forbedre den danske mesters chancer i Champions League-kvalifikationen, da man først træder ind i anden kvalifikationsrunde, mens kvalifikationen for 18.-pladsen og nedefter allerede starter i første kvalifikationsrunde.

En 15.-plads vil give to hold i Champions League-kvalifikationen, ét i Europa League-kvalifikationen og to i Conference League-kvalen.

Sådan henter landene point:

Pointhøsten i en sæson starter allerede i kvalifikationen til de europæiske turneringer.

Sejre i kvalifikationen til de tre europæiske turneringer har givet et point, mens remis har givet et halvt point til landekoefficienten.

I gruppespillene giver en sejr to point, mens remis giver et point.

Det giver fire bonuspoint at nå i Champions League-gruppespillet og fem point ved at gå videre til Champions Leagues slutspil, mens man får yderligere et bonuspoint for at nå kvart-, semi- og finale.

I Europa League er der ikke bonuspoint ved kvalifikation. Men vinder man gruppen får man fire point, mens andenpladsen får to bonuspoint, ligesom der er et bonuspoint ved at avancere til slutspillet, ligesom det giver et point at gå videre til kvart-, semi- og finale.

I Conference League-gruppespillet er der to bonuspoint for at vinde gruppen, mens der er et point for at blive nummer to.

I Conference League-slutspillet giver det kun bonuspoint at nå semifinalen og finalen.

Værd at huske på er det, at den samlede pointhøst divideres med fem i regnskabet, da Danmark som bekendt også havde AGF med i de europæiske turneringer fra start. 

Altså vil en dansk sejr i et gruppespil give 0,400 point og en remis 0,200 point til det danske regnskab.

Kilde: Kassiesa

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Jonas Dalgård

46 kommentarer

Riloh 13:07          
Tåbelig overskrift.
Hvis det er umuligt, så er det jo ikke muligt.
Jeg har søgt stillingen som journalist, som Bold søger pt. Forhåbentlig kan jeg slippe gennem nåleøjet og få sat lidt skik på praktikanterne.
Tagdetnuroligt 13:09          
Har ventet hele dagen på denne artikel! Tak Bold :-D

Det ser rigtigt fornuftigt ud lige pludselig. 3 nederlag og en FCK sejr i går havde begravet chancerne godt og grundigt. Hvis FCK kan komme videre fra 8. dels finalerne i CL og FCM kan komme videre fra deres match up i enten EL eller CL, så begynder man at kunne tro på det.
Tagdetnuroligt 13:10          
Riloh
At gøre det umulige er et meget almindeligt anvendt udtryk om at gøre noget meget svært. Den logiske fejlslutning i udtrykket er sådan set ligegyldig når der er etableret sproglig praksis for udtrykket. Træls type.
Xinx 13:15          
Tåbelig overskrift.
Hvis det er umuligt, så er det jo ikke muligt.
Jeg har søgt stillingen som journalist, som Bold søger pt. Forhåbentlig kan jeg slippe gennem nåleøjet og få sat lidt skik på praktikanterne.
"Det er helt sort." betyder heller ikke, at det bogstavelig talt er sort. "At gøre det umulige" betyder at gøre det "utænkelige".
Riloh 13:19          
Den logiske fejlslutning i udtrykket er sådan set ligegyldig når der er etableret sproglig praksis for udtrykket. Træls type.
Det er derfor vi har brug for to ord der beskriver det samme? Hvis det umulige er muligt, så bliver muligt et overflødigt ord.
Tropico 13:22          
Brøndby 7 kampe, 2 point. En decideret skændsel for dansk fodbold, at de løb med mesterskabet og misser de store point.
JEGerUenig 13:22          
Riloh

Det ikke Fordi der ikke er logik i det du kommer med, men du sidder og argumentere imod et 100 år gammelt ordsprog...

Og fortæl mig generelt hvilken ordsprog, der rent faktisk er logik i, jeg ville argumenter imod det nok er mindre en halvdelen af dem.
Mandag 17. januar