Luk

Tættere på U21-landsholdet: Asger Sørensen

| EM U21 | 0 kommentarer
Tættere på U21-landsholdet: Asger Sørensen
Foto: Getty Images

I en ny artikelserie på bold.dk kan du komme tættere på en række spillere fra det danske U21-landshold - i denne udgave forsvarsspilleren Asger Sørensen.

I disse dage kæmper det danske U21-landshold for de rød-hvide farver ved sommerens U21-EM i Italien og San Marino, og i den forbindelse sætter vi fokus på en række af de danske spillere.

23-årige Asger Sørensen, der er ejet af østrigske RB Salzburg, har spillet i alt ni landskampe for det danske U21-landshold, men faktisk kunne midtstopperen være endt i en helt anden sportsgren.

- Der var en periode, hvor jeg ved siden af fodbold spillede en masse håndbold, og det var jeg faktisk rigtig god til, men som 13-årig endte jeg alligevel med at vælge fodbolden. 

- Det var et svært valg, fordi håndbold er også rigtig sjovt, men det blev fodbold i sidste ende, fordi det trods alt var sjovere, siger Asger Sørensen til bold.dk.

- Jeg startede med at spille fodbold som fire- eller femårig i Virklund, en lille by udenfor Silkeborg, og der spillede jeg, til jeg var 12 år, hvor jeg skiftede ind til Silkeborg IF. Jeg følte, at jeg var god nok, og jeg ville gerne prøve noget mere.

- Jeg spillede i Silkeborg i tre år, inden jeg kom ud til FC Midtjylland, hvor jeg spillede i omkring to og et halvt år, hvorefter jeg skiftede til Salzburg, siger forsvarsspilleren.

Udlandet var den helt store drøm

I FC Midtjylland fik Asger Sørensen debut i en pokalkamp mod FC Djursland, men yderligere kampe på FCM’s førstehold blev det ikke til, inden han tog til Salzburg. Udlandsskiftet var målet fra start.

- Jeg har altid haft en drøm om at blive fodboldspiller, og som 15-årig fik jeg for alvor fornemmelse af, at det kunne lykkes. Her var der kontraktsnak med både Silkeborg og FC Midtjylland, hvor jeg så valgte FCM.

- I første omgang drømte man om at blive Superliga-spiller, men min helt store drøm var at komme til udlandet, og det var derfor, jeg tog skridtet til Salzburg, siger Asger Sørensen.

Forsvarsspilleren har hidtil spillet seks kampe i Salzburg-trøjen, mens han de seneste to sæsoner har været udlejet til tyske Jahn Regensburg i 2. Bundesliga, hvor det er blevet til i alt 54 optrædener.

Forbilledet Sviatchenko og vigtige trænere

Asger Sørensen fortæller, at han altid har set meget op til store stjerner som Sergio Ramos og Mats Hummels, men også i FC Midtjylland havde han et forbillede.

- I FCM så jeg meget op til Erik Sviatchenko. Han er en rigtig god fyr, og han var god til at tage hånd om de unge spillere, når man kom op i førsteholdstruppen, siger Asger Sørensen.

- Hvis jeg skal pege på en træner, der har haft stor betydning for mig, vil jeg sige Jacob Tind, der var min ungdomstræner i Silkeborg.

- På det tidspunkt spillede jeg sammen med blandt andre Robert Skov, Kasper Dolberg og Sammy Skytte, og vi lærte ekstremt meget af Jacob.

- Han lærte os grundprincipperne i fodbold, og selvom vi ikke vandt så meget, spillede vi rigtig fin fodbold. I de unge dage handler det ellers meget om fysik, men vi spillede også god fodbold.

- Trænerne ude i FC Midtjylland, blandt andre Svend Graversen og Kenneth Andersen, har jeg også lært utrolig meget af, siger Asger Sørensen.

Asger Sørensen fik ikke spilletid i Danmarks åbningskamp mod Tyskland ved U21-EM i Italien.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Martin Schmidt

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Fredag 19. juli
Torsdag 18. juli