Luk

Tættere på U21-landsholdet: Magnus Kofod

| EM U21 | 2 kommentarer
Tættere på U21-landsholdet: Magnus Kofod
Foto: Getty Images

I en ny artikelserie på bold.dk kan du komme tættere på en række spillere fra det danske U21-landshold - i denne udgave midtbanespilleren Magnus Kofod Andersen.

I disse dage kæmper det danske U21-landshold for de rød-hvide farver ved sommerens U21-EM i Italien og San Marino, og i den forbindelse sætter vi fokus på en række af de danske spillere.

20-årige Magnus Kofod Andersen har hidtil optrådt otte gange for U21-landsholdet, og for midtbanespilleren, der til dagligt tørner ud for FC Nordsjælland, har det altid været planen at blive professionel fodboldspiller.

- Siden jeg var helt lille, har jeg sagt, at jeg ville være professionel fodboldspiller. Hvert år lavede min familie og jeg små noter, hvor vi gættede på, hvad hinanden ville blive, når vi blev store, og der har altid stået fodboldspiller ved mig.

- Jeg gik til svømning, da jeg var helt lille, og så spillede jeg håndbold ved siden af fodbolden, indtil der kom et tidspunkt, hvor jeg skulle vælge. Der var ikke tid til begge dele, så jeg valgte at stoppe til håndbold, fordi jeg godt kunne mærke, at det var fodbolden, der drev mig.

- Som lille tænkte jeg, at hvis jeg ikke ville lykkes med at blive professionel fodboldspiller, ville jeg blive golf- eller tennisspiller, siger Magnus Kofod Andersen til bold.dk.

Var ikke et af de største talenter
Selvom Magnus Kofod drømte om at blive professionel fodboldspiller, var der andre jævnaldrende med større talent, fortæller han.

- Jeg var ikke et af de største talenter, og jeg blev ikke udtaget til landsholdet før den allersidste kamp på U18-landsholdet, siger midtbanespilleren.

- Da jeg spillede U15- og U17-fodbold, havde jeg lidt problemer i forhold til min størrelse og fysik - da de ikke mente, jeg helt kunne følge med. Men jeg begyndte at arbejde rigtig hårdt til hver træning og det samme i fitnesscentret, så jeg fik lagt på i forhold til min fysik.

- Jeg startede med at spille fodbold i Hundested, hvor jeg spillede, indtil jeg var 10-11 år og følte, at jeg godt ville lidt mere med min fodbold. Derfor valgte jeg at tage til Farum, fordi jeg gerne ville prøve mig af på et højere niveau.

Vigtige folk
Magnus Kofod peger på scouten René Klok og ungdomstræneren Daniel K. Pedersen som vigtige folk for sin udvikling.

- René Klok har betydet utrolig meget for mig, både fodboldmæssigt og personligt. Han var med til at skabe en ekstra glæde omkring fodbolden og gøre det vildt sjovt.

- Min U17-træner Daniel K. Pedersen har også haft stor betydning. Det var ham, der lærte mig at arbejde stenhårdt, og han ændrede mit mindset og min idé om, hvad der skulle til for at lykkes, siger midtbanespilleren.

Magnus Kofod står noteret for 69 førsteholdskampe i FC Nordsjælland-trøjen.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Martin Schmidt

2 kommentarer

MartinHerold 17:23          
Dygtig fodboldspiller. Dårlig kamp mod tyskerne desværre.
bruger 130904 22:18          
*Italien og San Marino
Mandag 22. juli
Søndag 21. juli