Luk

Tauber føler sig respektløst behandlet i Lyngby

| 1. Division | 38 kommentarer

Infoboks

SønderjyskE - Lyngby
Superligaen Grundspil (01/03)
Bet25 1,83 3,50 4,00
Oddset 1,90 3,55 4,20
bet365 1,90 3,60 3,80

Mathias Tauber er færdig i Lyngby, og han ærgrer sig over afskeden, da han føler sig respektløst behandlet de seneste uger.

Forsvarsspilleren Mathias Tauber har spillet i Lyngby siden 2010, men tirsdag annoncerede klubben, at Tauber er fortid hos de kongeblå.

Midtstopperen, som i forrige sæson var med til at sikre Lyngby bronze, er ingenlunde imponeret over forløbet frem til bruddet med klubben.

Især en episode før sidste uges træningskamp mod FC Roskilde blev for meget for Tauber, da cheftræner Mark Strudal, som BT kunne afsløre, kort før kampen droppede ham som anfører.

- Der var sket nogle ting før Roskilde-kampen, men dråben i det berømte bæger kom, da Mark udnævnte truppens nye anfører til taktikmødet.

- Det skete før vores træningskamp mod FC Roskilde, hvor han ti minutter før, vi skulle gå på banen, sagde til truppen, at Martin Ørnskov skulle være anfører, siger Tauber til bold.dk.

Følte sig ydmyget
Tauber føler ikke, at han som anfører blev vist den fornødne respekt ved ikke at blive fortalt om Strudals beslutning før taktikmødet inden Roskilde-kampen.

- Jeg syntes selvfølgelig, at det var en meget mærkelig måde at melde det ud på, og jeg forstod ikke, hvorfor man ikke havde vist mig den respekt og havde fortalt mig om beslutningen inden da, men i stedet valgte at ydmyge mig foran hele truppen.

- Mark skulle jo bare have sagt det til mig i god tid, så havde jeg respekteret beslutningen, men jeg synes ikke, at det her var den rigtige måde at gøre det på, siger Tauber, som efterfølgende tog en snak med cheftræner Strudal.

- Efter kampen mod Roskilde indkaldte jeg trænere og sportschef til et møde om mandagen, hvor jeg fortalte, at jeg ikke ønskede at være en del af den anførergruppe, som de ellers gerne ville have, at jeg skulle være med i. I min verden har anføreren og anførergruppen truppens og trænerens respekt, men jeg følte ingen respekt fra trænerne.

- I samme moment lovede jeg at være nøjagtig den samme person både på og udenfor banen som altid. Og jeg ville naturligvis yde mit ypperste og handle professionelt.

- Jeg kan godt acceptere, at en ny træner kommer med nogle ændringer – jeg kan være uenig i dem, men jeg accepterer dem – men jeg kan ikke være en del af den stil, Strudal har. Der havde været for mange handlinger, som jeg føler, var respektløse. Det er ganske enkelt imod mine værdier.

- Efter at have meddelt dem, at jeg ikke ville være en del af anførergruppen, fik jeg besked på, at enten var jeg en del af anførergruppen,eller også var jeg færdig i Lyngby.

- Det gik jeg selvfølgelig hjem og tænkte over, og jeg meddelte dem dagen efter, at jeg meget, meget gerne ville spille videre i Lyngby, men at jeg samtidig holdt fast i mine værdier og derfor ikke havde lyst til at være en del af anførergruppen.

- Det medførte, at Mark bortviste mig fra klubben og bad mig om at gå ned og pakke mine ting, siger Tauber til bold.dk.

Rystet over behandlingen
Forsvarsspilleren, som har været anfører siden 2012 og har spillet 80 Superliga-kampe og langt flere kampe i 1. division for klubben, er ærgerlig over at slutte i Lyngby på denne måde.

- Jeg må indrømme, at jeg er rystet over denne behandling.

- Jeg har været anfører i seks og et halvt år, og det har jeg været stolt af, og jeg også kan læse, at klubben har været tilfredse med min måde at håndtere det på. 

- Jeg har virkelig sat pris på Lyngby, men man glemmer åbenbart hurtigt i fodbold, og det her var så takken efter mange gode år. Jeg er skuffet over den måde, som Mark og ledelsen har håndteret det her på.

Tauber forklarer, at episoden før træningskampen mod Roskilde ikke er den eneste årsag til, at udviklingen er gået på denne måde.

- Der har været flere eksempler, hvor jeg mener, at han og andre i ledelsen har handlet respektløst – både over for mig og andre i truppen. 

- Jeg synes, at Mark griber det her forkert an. Jeg er enig med ham i, at der skulle ske nogle ændringer, blandt andet omkring træningskulturen. Vi var alle indstillede på at skulle træne mere og hårdere, men man må møde folk i øjenhøjde og kigge på, hvad det er for nogle mennesker, man har med at gøre.

- Vi er ikke ungdomsspillere, men voksne mennesker, og vil man have det maksimale ud af en spillertrup, må man behandle folk med respekt, og det har han og ledelsen ikke formået at gøre.

- Mark er aldrig kommet til mig for at få en snak. Det er mig, der er kommet til ham og klubben hver gang i mit hverv som anfører. De har ikke lyttet til mig, når jeg har prøvet at være løsningsorienteret, når der var udfordringer i truppen, og det ærgrer mig. 

Har mod på mere fodbold
Mens 33-årige Tauber er ærgerlig over afskeden med Lyngby, er han indstillet på at skulle finde sig en ny klub og fortsætte karrieren.

- Det seneste år har jeg kæmpet hårdt for at komme tilbage fra en skade, og jeg har glædet mig til at spille fodbold uden at skulle tænke på nedrykning, skade, konkurs og så videre. 

- Jeg havde glædet mig til igen at spille for Lyngby, hvor jeg har haft mine absolut bedste fodboldår, men det kunne jeg ikke få lov til.

- Jeg har ikke noget konkret på hånden endnu, men jeg er fuldkommen fit og spillede 90 minutter forrige lørdag. Jeg føler mig i god form og vil gerne ud at spille noget mere fodbold. Det har jeg hungret efter.

- Hvor det skal være, ved jeg dog ikke endnu, siger Tauber til bold.dk.

Tauber har udover Lyngby også en fortid i AB, Næstved, Stenløse og Ølstykke.

mikkel@bold.dk

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Mikkel Nøhr

38 kommentarer

Toon Toon! 06:36          
Strudal lyder til at være lige så stor en klovn som man får indtrykket af på tv
Blokvogn 06:56          
Toon Toon, jeg tror man mange gange skal høre en sag fra to sider? Det er på den måde man kommer sandheden tættest.
Xerxes 07:06          
Derfor er det mindst lige så vigtigt vi snart hører noget fra den anden side. Ellers bliver stilheden nok det primære bevis (popular opinion).

Det er dog sjældent man hører folk skyde efter en træner i den grad - og såfremt der er hold i det - ligner det en dårlig start hos LFC
fchjørring 07:08          
Kom til vendsyssel
biglas43 07:12          
Han er vel bare tøsesur, en træner skal selvfølgelig forsøge at have en god mandskabsbehandling, men som vi også så i forbindelse med udtagelser til VM og andre sager rundt omkring så er fodboldspillere sgu lidt nogle "tøser" når tingene ikke går deres vej.
donpj111 07:24          
Det her har intet st gøre med at være tøsesur, men om at MS slet ikke har erfaring med at håndtere mandskabsbehandling. At begynde at stille ultimatumer på den måde, virker amatøragtigt og ikke mindst direkte dumt overfor en klubmand som Tauber.

Det er sgu en ommer Mark, og tag så et kursus i ledelse så du ikke ender med at have hele spillertruppen imod dig inden sæsonen er ovre.
lutchavez 07:45          
nårhh Tauber.....det er svært at blive fravalgt når man har et helt andet syn på mulighederne for spilletid. Du spiler sjældent og er blevet for langsom. Men din hævntørst er uprofessionel og usmagelig
Onsdag 24. februar
Zidane: Svært for os men et godt resultat
00:41
Coronavirus - snart ovre?
00:40
Gasperini ser rødt efter rødt: Sportens selvmord
00:39
Gasperini ser rødt efter rødt: Sportens selvmord
00:39
Corona Fælles save FM21
00:38
Braithwaite og Messi strålede i Barca-sejr
00:36
Real dukkede Mæhles Atalanta til sidst
00:34
Coronavirus - snart ovre?
00:30
Real dukkede Mæhles Atalanta til sidst
00:29
Gasperini ser rødt efter rødt: Sportens selvmord
00:24
Corona Fælles save FM21
00:24
Gasperini ser rødt efter rødt: Sportens selvmord
00:21
Gasperini ser rødt efter rødt: Sportens selvmord
00:15
Gasperini ser rødt efter rødt: Sportens selvmord
00:12
Gasperini ser rødt efter rødt: Sportens selvmord
00:10
Real dukkede Mæhles Atalanta til sidst
00:09
Gasperini ser rødt efter rødt: Sportens selvmord
00:01
Real dukkede Mæhles Atalanta til sidst
00:01
Gasperini ser rødt efter rødt: Sportens selvmord
23:58
Real dukkede Mæhles Atalanta til sidst
23:56
Zidane: Svært for os men et godt resultat
23:56
Mads Juel med i endnu en Barnsley-sejr
23:54
Mette F. om tomme stadions: Kan løbe løbsk
23:50
Mads Juel med i endnu en Barnsley-sejr
23:50
Coronavirus - snart ovre?
23:49