Luk

Ten Hag tror på CL-avancement: Burde lykkes

| Champions League | 0 kommentarer

Infoboks

Ajax - Besiktas 2-0
Champions League gruppe C
17' 1-0 Steven Berghuis
43' 2-0 Sebastien Haller

Erik Ten Hag tror på, at Ajax Amsterdam går videre fra Champions League-gruppespillet efter seks point i to kampe. De har ellers prøvet at ryge ud med den start før.

Ajax Amsterdam tog tirsdag aften imod Besiktas på hjemmebane i Champions League, og her fortsatte de deres imponerende præstation fra første runde, hvor de rundbarberede Sporting Lissabon med 4-0.

En 2-0-sejr blev det til mod de tyrkiske gæster, og dermed har klubben nu seks point i to kampe og fører Gruppe C. Danske Mohamed Daramy sad på bænken under hele kampen. 

Ajax-træner Erik Ten Hag har prøvet at have seks point for to kampe i Champions League før, hvor det bagefter ikke lykkedes at komme videre fra gruppen. Det mindede han også om på det efterfølgende pressemøde tirsdag.

- Seks point er en super start, men vi har haft seks point før, hvor det ikke lykkedes (at komme videre).

- Nu burde det lykkes. Det er selvfølgelig, hvad vi går efter, lad det være klart. Og jeg tror, at det også skulle være muligt med det her hold, vurderer Ten Hag efter sejren tirsdag aften.

Ten Hag føler sig altså mere rolig denne gang trods skuffelsen for to år siden, hvor man efter seks point i de første to kampe endte på ti point og dermed lige præcis ikke gik videre.

Ten Hag og Ajax står nu foran to kampe mod Gruppe C's andet førerhold, Borussia Dortmund, som Ajax-træneren er klar over bliver en anden udfordring end de første to kampe.

- Du kan se, at det her er et andet niveau, end vi er vant til. Vi skal virkelig steppe op i kampene mod Borussia Dortmund for at få resultater. Hvis vi ikke får det i de to kampe, må vi se, hvordan gruppen står til.

Ten Hag holder dog fast i sin tro på, at Ajax kan stå distancen og gå videre fra gruppespillet i år efter to år uden avancement.

- Når jeg ser på mit hold, har jeg en stærk følelse af, at opmærksomheden er stor, og at de ved, hvordan de skal håndtere situationen. Jeg tror, at vi er mere modne nu, end vi var for to år siden.

- Så jeg er selvsikker, men vi skal nu spille mod det stærkeste hold i gruppen. Det bliver en god udfordring, som vi ser frem til.

Ajax blev i sidste års udgave af Champions League nummer tre i FC Midtjyllands gruppe, hvor Atalanta og Liverpool gik videre.

Ajax starter med en hjemmekamp mod Dortmund næste gang, der er Champions League på programmet.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Tirsdag 30. november
Mandag 29. november