Luk

Tengstedt jagtede fast base: Ikke i FCM's plan

| NordicBet Liga | 6 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - FC Midtjylland
Superligaen Grundspil (29/11)
Bet25 7,00 4,90 1,44
Oddset 7,65 4,60 1,43
bet365 8,50 4,50 1,40

Casper Tengstedt jubler over sit permanente skifte til AC Horsens og ser tilbage på tiden i FC Midtjylland, hvor han var glad for at være, men savnede at få chancen. 

FC Midtjylland snuppede i 2015 Casper Tengstedt hos ærkerivalerne fra Viborgs ungdomshold, og angriberen blev sidenhen U19-topscorer på heden.

Førsteholdsdebut fik Tengstedt dog aldrig i FCM, og efter to udlejninger til tyske Nürnberg og AC Horsens skiftede den nu 21-årige frontløber i sommer permanent til Horsens.

Han har skrevet en treårig kontrakt til 2024, og der er flere årsager til skiftet.

- Først og fremmest var jeg rigtig glad for at være på leje her sidste år. Jeg havde nogle helt vildt gode holdkammerater, og omgivelserne var gode, så jeg var rigtig glad for at være her.

- Jeg havde været på to lejeophold, og nu var det på tide, at jeg fandt en fast base, hvor jeg vidste, at jeg skulle være i noget tid, så jeg kunne få noget tryghed, ro og stabilitet ind i min hverdag.

- Det fylder som sådan ikke, at man er lejet ud, men der kommer alligevel en periode, hvor man begynder at tænke på, hvad der skal ske til sommer. Skal man tilbage og blive i Midtjylland eller på leje igen? Jeg synes, det er rart dedikere mig til Horsens og vide, at jeg nu har de næste år her, fortæller Tengstedt til bold.dk.

Ikke en del af Midtjyllands planer

Casper Tengstedt havde et år tilbage af sin kontrakt i FC Midtjylland og var ret sikker på, at det var det rigtige at søge væk.

- Jeg følte ikke rigtig, jeg var i Midtjyllands planer for at være helt ærlig. Derfor gav jeg også udtryk for, at jeg gerne ville finde noget andet, for spilletid er det vigtigste, og derfor ville jeg gerne finde en fast base med kortere til spilletid, og hvor jeg kunne gøre mig gældende. Det var altafgørende for mig, og det faldt heldigvis på plads.

Angriberen har scoret på den gode side af 30 mål for FC Midtjyllands U19-hold, så spørgsmålet er, om han ærgrer sig over det manglende gennembrud på heden?

- Det er ikke noget, jeg tænker over lige nu, men det er klart, at når man rykker til akademiet, har man selvfølgelig en drøm om at slå igennem i Midtjylland. Det ville jeg da også sindssygt gerne have gjort, men sådan gik det ikke, og nu er jeg sikker på, at Horsens er det rigtige skridt for mig.

- Selvfølgelig ville jeg gerne have fået chancen i Midtjylland, men nu endte det sådan her, og det er jeg glad for, siger Tengstedt.

Følte du ikke, at du fik chancen i FCM?

- Jeg synes, det er svært at svare på. I den sæson hvor vi havde et sindssygt godt U19-hold i Midtjylland, var der rigtig mange spillere i førsteholdstruppen, og der var ikke rigtig nogen fra vores årgang, der var helt oppe og snuse med.

- De har jo gode spillere og handler på en høj hylde, så det er forståeligt nok, selvom man selvfølgelig havde en drøm om at få chancen, siger Casper Tengstedt.

Alt i alt ser han tilbage på tiden i FCM med glæde, men trængte også til luftforandring.

- Det var et super miljø at være i med dygtige trænere og sindssygt gode rammer for en god udvikling. Jeg var rigtig glad for at være i Midtjylland, men det var også et frisk pust at komme til Horsens, prøve noget nyt, blive set med lidt andre øjne og få en vigtigere rolle, end hvad det så ud til at blive i Midtjylland.

Tysk skifte glippede grundet klausul-bøvl

Casper Tengstedt var i 2019/20-sæsonen udlejet til Nürnberg, hvor han nettede fem gange i ti kampe for klubbens Regionalliga-mandskab.

Tiden i Tyskland ser angriberen som en del af forklaringen på, at han nu har fundet melodien i Horsens.

- Det var jeg sindssygt glad for, og det var i en periode, hvor jeg efter fire år i Midtjylland trængte til at prøve noget helt nyt. Det var den følelse, jeg havde. Jeg trængte til at blive set med nye øjne og prøve mig selv af et andet sted, og så valgte jeg at sige ja til muligheden i Nürnberg.

- Det var hårdt at flytte derned, bo alene og være så langt hjemmefra med et andet sprog og en ny kultur, men det har selvfølgelig lært mig sindssygt meget og givet mig hår på brystet. Jeg tror ikke, jeg havde stået her, hvis jeg ikke havde været i Nürnberg.

Faktisk var Casper Tengstedt i sin tid tæt på at skifte permanent til den tyske klub, som havde en frikøbsklausul i aftalen med FCM.

- Det var på tale, og selvom jeg ikke er helt inde i det, ved jeg, der var lidt bøvl med den klausul. Som jeg forstod det, var den udløbet, da Nürnberg gerne ville indløse den, og det havde de vist ikke set. Der var sådan nogle små ting, der gjorde, at det ikke faldt på plads.

- Jeg var faktisk rigtig klar på at fortsætte dernede, men så kom der også lidt personligt, som gjorde, at jeg gerne ville være i Danmark og tæt på familien det efterfølgende år, fortæller han.

Fast besluttet på Horsens trods anden interesse

Casper Tengstedts jagt på en fast base gjorde AC Horsens til det oplagte valg, og han var heller ikke for alvor i tvivl, selvom der var andre muligheder på tegnebrættet.

- Der var lidt interesse, men jeg var faktisk rimelig fast besluttet på, at det skulle være Horsens. Jeg følte, jeg havde fået tillid fra træneren til sidst i sidste sæson, hvor jeg lavede nogle gode præstationer, og så var det rart, at jeg ikke skulle starte op et nyt sted igen. 

- I så fald skulle jeg starte fra nul, bevise mig igen og bygge en tillid hos træneren, så jeg synes, det var rart at kunne starte et sted, hvor jeg kendte menneskerne, holdkammeraterne og omgivelserne. Jeg vidste ligesom, hvad jeg gik ind til.

Var der andre danske klubber i spil?

- Jeg ved, der var lidt andre danske klubber, men vi lukkede den egentlig rimelig hurtigt, fordi jeg var ret besluttet på, at det skulle være Horsens.

Casper Tengstedt glæder sig over, at han ikke længere foreløbig skal spekulere på, hvad næste skridt skal være.

- I og med jeg skrev tre år, har mit fokus være på ikke at skulle tænke for meget på fremtiden. Jeg ønskede at få styr på det, og nu tænker jeg ikke ret meget på fremtiden, udover at jeg rigtig gerne vil præstere for Horsens og hjælpe med at rykke klubben tilbage i Superligaen.

- Så må vi se, om der kommer noget på et tidspunkt, der kunne være interessant, men jeg er glad for at være her, og fokus er 100 procent på Horsens, siger Tengstedt til bold.dk.

Casper Tengstedt har fået en fin sæsonstart med seks mål og to assists i ti 1. divisionskampe for AC Horsens, der ligger nummer fire i tabellen med et enkelt point op til andenpladsen.


Af Martin Schmidt

6 kommentarer

JEGerUenig 09:13          
Jaa det var desværre lidt en uheldig tid, med alt respekt til Thorups tid, så var han ikke for god til at inkorporere de unge spillere, man havde en ret bred trup og det gjorde lidt at Thorup helt overså de unge spillere...

Der er flere spillere fra den samme årgang som ærger sig over de aldrig rigtig fik nogle chancer for vise sig frem.

Jeg ved ikke om det Bo selv der har valgt eller om det er ledelsen der presser på, men indtil videre i Bos tid har man konstant 3-5 u19 drenge indover truppen som enten er på bænken eller starter i sjældent tilfælde. Så det positivt at se der bliver givet mere opmærksomhed til de unge igen.
Passione 11:33          
Ja du er hverken afrikaner eller brasilianer...
7000 FCF 11:55          
Passione. Det er stadig formiddag, og vi kan allerede nu, kåre dig til, at komme med dagens tåbeligste kommentar.
Slettet(501607210811) 11:58          
7000 FCF

Don`t feed the troll.

OT, dengang fik vi ikke udnyttet taalentmassen godt nok, det virker til at være vendt nu.
InfoMinisteren 13:54          
Vi er også glade for at have dig, Tengstedt! <3
Med en masse hårdt arbejde, så skal du nok nå endnu længere med dit talent! Men det bliver ikke let, selvfølgelig.
Solid Bold 09:59          
Bold.dk:
Casper Tengstedt jubler over sit permanente skifte til AC Horsens
Glad for skiftet vs. jubler over skiftet. Ja, æbler og pære er jo også denne samme frugt.. ik bold.dk?

OT: Selvom jeg er lidt ærgelig over han ikke fik mere spilletid i klubben, så er jeg dog glad for at han gør det rigtig godt i Horsens :) Lykke til Tengstedt!
Mandag 29. november
Søndag 28. november
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
03:54
FCK-lejr hylder supertalent efter ny rekord
03:42
FC Nordsjælland - I krise
03:08
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
02:19
Frustreret Carrick: Det var ikke et straffespark
01:53
AC Horsens sikrede vild sejr i 96. minut
01:27
Man United-tråden
01:08
Vinicius Jr-perle i topopgør gav sen Real-sejr
00:58
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:44
Thorup vil tale med Grabara: Skal være voksne
00:41
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:41
Video: Grabara sparkede bold mod AaB-fans
00:37
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:32
Frustreret Carrick: Det var ikke et straffespark
00:31
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:30
Holdet.dk - Superligaen Efteråret 2021
00:28
Sur Lerager: Latterligt at tale Thorup-fyring
00:26
Sur Lerager: Latterligt at tale Thorup-fyring
00:25
Sur Lerager: Latterligt at tale Thorup-fyring
00:17
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:17
CV afviser ikke Wass-retur: Ville elske det
00:16
FCK-lejr hylder supertalent efter ny rekord
00:08
Vinicius Jr-perle i topopgør gav sen Real-sejr
00:07
FCK - Nej til Copenhagen Sundays racisme!
00:07
Fischer med mål og assist i Antwerp-sejr
00:04