LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk
Julekalenderen er sponsoreret af Mr Green

The Great Dane, kongen og de røde djævle

| Manchester United | 6 kommentarer
The Great Dane, kongen og de røde djævle

Infoboks

Manchester United - Manchester City
Premier League (24/04)
bet365 7,50 5,00 1,44
NordicBet 7,00 4,90 1,48
Oddset 6,70 4,60 1,45
Stream Manchester United – Manchester City på Eurosport Player
Advertisement
Advertisement
Vores læser Crokinole-mesteren var vild med Peter Schmeichel, enig med Xavi og hylder Gary Nevilles had til Liverpool i dagens julekalender-afsnit.

I 2015 bestod bold.dks julekalender af 24 fodboldpersonligheders All-Star-hold, og i år byder julekalenderen så på de bedste og mest interessante drømmehold fra vores fantastiske og indsigtsfulde læsere. Mange tak for alle bidragene!

Denne lørdag stiller vi skarpt på det engelske storhold Manchester United, og det er vores læser Crokinole-mesteren, som står bag.

- Jeg har været fan af United siden starten af 1990'erne, hvor Peter Schmeichel spillede i klubben.

- Mine bedste barndomsvenner var mine naboer, tvillingerne Basser og Benner, som også var glødende United-fans, og vi rendte selv rundt og spillede bold og legede United-legender.

- Jeg har været på Old Trafford flere gange og se holdet spille, og mit største højdepunkt var, da jeg på stadion så Ryan Giggs afgøre en FA Cup-kamp med et tidligt straffespark mod Liverpool i 2011. At Steven Gerrard senere i kampen blev udvist, gjorde ikke ikke oplevelsen dårligere.

Crokinole-mesterens United-hold ser således ud:

Målmand
Peter Schmeichel: 339 kampe, 1 mål

Schmeichel var grunden til, at jeg begyndte at holde med United. Der var noget fascinerende over at have en målmand, som altid kunne finde en grund til at svine sine holdkammerater til, også når de havde reddet hans røv.

Jeg var selv målmand dengang, så det var naturligt, at det var ham, jeg var mest vild med. Siden har jeg haft forskellige favoritter, blandt andet Dwight Yorke og Nemanja Vidic.

Forsvar
Gary Neville:
602 kampe, 7 mål
Nemanja Vidic: 300 kampe, 21 mål
Gary Pallister: 437 kampe, 15 mål
Denis Irwin: 529 kampe, 33 mål

Gary Neville kunne dårligt tage to på foden, men alle United-fans kan identificere sig med den modvilje, han havde og har mod Liverpool. Han er United-mand fra inderst til yderst, og det vandt han mange point på hos os fans - og gør det stadig på engelsk tv.

Nemanja Vidic udgjorde sammen med Rio Ferdinand det grummeste midterforsvar, og Rio kunne næsten lige så godt have været på holdet som Vidic. Når de to gik på banen sammen, sad man med følelsen af, at en enkelt scoring af angrebet med garanti ville være nok til tre point - for modstanderen kunne ikke komme uden om de to bæster.

Gary Pallister skal med, fordi han har skullet finde sig i så meget fra Peter Schmeichel i sin tid i United. Alene det, at han holdt ud i så mange år, gør ham til en legende.Denis Irwin var typen, som ville undskylde og betale regningen, hvis man kørte ind i ham og fik bulet sin bil. Den mest driftsikre og stabile forsvarsspiller i historien, og så var han målfarlig og en flink fyr.

Midtbane
David Beckham:
394 kampe, 85 mål
Paul Scholes: 718 kampe, 155 mål
Ryan Giggs: 963 kampe, 168 mål

David Beckham var, hvis ikke dén bedste, så i hvert fald en af historiens bedste frisparksskytter. 'Der er altid plads i krogen', som han sagde. Kendt for en imponerende hårpragt, som også jævnligt fik med føntørreren af FriSir Alex.

Paul Scholes gik totalt under radaren og var vel nok lidt undervurderet. Ginger Ninja var i mine øjne en af verdens bedste centrale midtbanespiller gennem tiden.

Barcelona-legenden Xavi har udtalt, at Scholes var den bedste midtbanespiller, han havde set, og Xavi og jeg tager sjældent fejl.

Ryan Giggs scorede i en imponerende årrække både på og uden for banen. Et ikon for alle, som har holdt med United i nyere tid. Tidligere den mest elegante kantspiller, og senere den mest driftsikre holdspiller. Bliver forhåbentlig United-manager en dag.

Kantspillere og angriber
Cristiano Ronaldo:
292 kampe, 118 mål
Wayne Rooney: 559 kampe, 253 mål
Eric Cantona: 182 kampe, 82 mål

Cristiano Ronaldo satte ild i Old Trafford og nåede i løbet af ganske få sæsoner at blive en United-legende og en, vi aldrig glemmer. Fra hans første kamp for klubben så man, at han kunne noget helt specielt, og han scorede nogle helt vanvittige mål i sin tid i United.

Wayne Rooney satte flere rekorder og var en central figur på holdet igennem så mange sæsoner. Wazza fik måske ikke den afslutning i United, som han havde fortjent, men titlerne, hæderen og rekorderne vil aldrig blive taget fra ham.

Eric Cantona er kongen med kraven. King Eric kunne nogle helt vilde ting og havde en attitude, der matchede evnerne. En gal og genial mand og spiller. Man savner en figur som ham i moderne fodbold.

Læs med igen i morgen, når vi skal en tur til Spanien.

Kilder: manutd.com og Transfermarkt

julekalender@bold.dk


Af Mikkel Nøhr

6 kommentarer

TheRealDon2620 10:09          
Blev også United mand da de hentede Schmeichel og det kunne ligeså godt ha været mit indlæg hvis jeg havde bidraget til denne udemærket julekalender. Næsten :)
Istedet for at fjerne folk fra din liste, vil jeg blot nævne store spillere som vi har haft glæde af i de snart 30 år vi har fulgt holdet. Bruce, Ince, Van Nistelrooy, Cole, Yorke, Teddy, Blanc, Stam, Butt, Hughes, Solskjær. osv.

Og tak youtube for vi kan nyde gamle legender som Best, Charlton, Robson osv.

Det har været hårdt i et stykke tid. Savner den gamle ånd men tvivler dog på den kommer i nærmeste fremtid.
Selv Liverpool er bedre end os pt. ;)
Yildis 10:54          
En fin opstilling, og man kan jo ikke rigtigt sætte en finger på nogen af dem, der er med.

Jeg kan dog ikke udelade folk som Charlton og Best, selvom de spillede længe før, jeg blev født. Derfor vil min all time XI se anderledes ud:

De Gea tager målet, fordi han skiller sig ud fra Schmeichel og Van der Sar ved at have været verdensklasse i en modgangstid. Og så har han heller ikke stået i City, hvilket tæller ned for danskeren.

I stedet for Pallister og Vidic ville jeg tage Bruce og Ferdinand, men det er selvfølgelig tæt mellem de fire. Jeg har også Uncle Pat (Evra) med i stedet for Irwin, men igen i et meget tæt løb. På højre back vil jeg gå med Bill Foulkes, som med 688 kampe og et overlevet flystyrt for mig er en større legende end Neville. Og det var først i sidste halvdel af karrieren, han kom ind centralt.

Best tager højrekanten, mens Beckham og Ronaldo trækkes ned af begges Real Madrid-transfer. Centralt får Scholes følge af Duncan Edwards, der desværre døde som følge af flystyrtet i 1958. Som 21-årig havde han allerede spillet på førsteholdet i fem år, og da han også allerede var blandt verdens bedste, da han døde, var der ikke grænser for, hvor god han kunne være blevet. Giggs på venstrekanten behøver ingen forklaring.

Charlton og Cantona giver også lidt sig selv, mens Rooneys til tider illoyale opførsel trækker ham ned fra de allerstørste. Denis Law kunne også have været med, men sad ude i finalen i 1968 og endte som bekendt også i City efterfølgende...

Altså:

De Gea
Foulkes Ferdinand Bruce Evra
Best Scholes Edwards Giggs
BobbyCharlton(C) Cantona
TheRealDon2620 11:16          
Kaptajn Keano selvfølgelig
Yildis 11:34          
Ja der er rigtig mange gode, man kunne have haft med. Både Keane og Robson var fantastiske kaptajner.

Jeg overvejede også Alex Stepney på mål, mest af alt for dén redning i 1968, der endda fik Eusébio til at stoppe op og klappe ad ham.
Muncken 11:40          
Min all time 11 er, og det er spillere som har spillet i min levetid som United fan:

Schmeichel

Neville, Rio, vidic, Irwin

Beckham, Robson (c). Scholes , giggs

Cantona , Rooney


Men der kunne ha kommet et hav af andre spillere med , men det er mine favoritter
fodbold_hjernen 13:10          
don. Liverpool har været bedre i ca 100år. :)
Onsdag 24. april
Tirsdag 23. april