Luk

Thiago med kanonkasse i Liverpool-sejr

| Champions League | 11 kommentarer

Infoboks

Liverpool - FC Porto 2-0
Champions League gruppe B
52' 1-0 Thiago Alcántara
70' 2-0 Mohamed Salah

Thiago scorede et forrygende langskudsmål, da et reservespækket Liverpool-hold vandt 2-0 over FC Porto i Champions League.

Liverpool var allerede sikre på avancement videre i Champions League, og derfor stillede Jürgen Klopp med mange reserver i onsdagens hjemmekamp mod FC Porto.

Neco Williams, Thiago, Alex Oxlade-Chamberlain, Tyler Morton og Takumi Minamino var blandt de startende mod Porto, der havde alt at spille for på andenpladsen i gruppen.

Porto var da også farligst i første halvleg, hvor især Otavio var giftig foran Liverpools mål, mens også Mehdi Taremi havde en god hovedstødsmulighed.

Ti minutter før pausen var det dog i stedet Liverpool, der havde bolden i mål, men det blev underkendt for offside.

Sadio Mané blev stukket af sted i dybden, og han løb mod mål, sparkede mod fjerneste hjørne alene igennem, og bolden gik i mål. VAR underkendte dog scoringen, og derfor stod det stadig 0-0, hvilket også var facit ved pausen.

Kort inde i anden halvleg kom der gang i scoringen, og hvilket mål! Thiago tog chancen langt udefra, og han flugtede forrygende bolden i kassen til 1-0.

Efter en time var Oxlade-Chamberlain tæt på at øge føringen, men hans langskud gik snert forbi stolpen.

Hjemmeholdet blev ved at presse på for en scoring mere, og efter 63 minutter havde Liverpool igen bolden i mål. Denne gang var det dog Minaminos tur til at være offside, og derfor talte målet ikke.

Liverpool sendte rutinerede kræfter i form af Andy Robertson og Jordan Henderson på banen mod slutningen, og sidstnævnte var med i hjemmeholdets anden kasse i opgøret.

Henderson spillede bande med Salah, der bragede bolden i kassen efter et træk i feltet, og så stod det 2-0 til Liverpool.

Med et kvarter igen fik Liverpool tilkendt straffespark, men et VAR-tjek ændrede det til et frispark på kanten af feltet, efter Divock Origi blev nedlagt. Henderson fik ikke noget ud af muligheden.

Liverpool cruisede sejren i land og cementerede førstepladsen, mens FC Porto efter onsdagens resultater stadig er nummer to før sidste runde.


Af Sara Margren
Mandag 17. januar
Søndag 16. januar