Luk

Thomas Dalgaard fik tilbud: Klar for JS-hold

| Skive IK | 2 kommentarer

Infoboks

HB Køge - Skive IK
1. division (01/11)
Oddset 1,97 3,55 3,70
bet365 1,95 3,70 3,60

Den tidligere Superliga-topscorer Thomas Dalgaard tørner nu ud for Skive IK's Jyllandsseriehold, selvom han fik et tilbud fra en jysk 2. divisionsklub om at spille der. 

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

36-årige Thomas Dalgaard har altid været kendt som en skarpskytte foran mål, og det udmøntede sig blandt andet i, at angriberen blev Superliga-topscorer i sæsonen 2013/2014 med 18 mål, da han spillede i Viborg FF.

I den seneste sæson tørnede Thomas Dalgaard ud for 2. divisionsklubben VSK Aarhus, men i denne sæson skal han hjælpe Skives Jyllandsseriehold. Det fortæller angriberen til LigaBold.dk.

- Det er egentlig ret simpelt. Jeg har boet i Aarhus de seneste fem år, og nu er jeg flyttet til Skive. Jeg synes ikke, at jeg var helt færdig med at spille endnu. Jeg startede op i klubben for en måned tids siden, og så har jeg faktisk spillet et par Old Boys-kampe. 

- Nu har jeg været med i nogle kampe for Jyllandsserieholdet, og jeg synes stadig, at det er sjovt at spille, siger Thomas Dalgaard til LigaBold.dk.

Hvorfor valgte du ikke at blive i VSK Aarhus?

- Rent geografisk giver det ikke nogen mening for mig at køre til Aarhus for at spille 2. division. Jeg fik også et tilbud fra en anden 2. divisionsklub, der var lidt tættere på, men jeg synes ikke, at jeg gad at bruge tiden. 

- Nu er det mere hygge og fordi, jeg synes, det er sjovt at spille, siger angriberen og tilføjer, at der var tale om en jysk 2. divisionsklub.

Er det helt slut for dig med hensyn til at spille divisionsfodbold igen?

- Ja, det er det vel. Et eller andet sted vil man altid gerne gøre det godt og spille godt. Jeg har ikke nogle ambitioner om at spille divisionsfodbold igen på den måde. 

- Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan hjælpe førsteholdet, hvis de mangler én. Lige nu nyder jeg bare at spille fodbold, men det er ikke det samme, som det har været.

- Jeg er jo en gammel dreng på 36 år, og jeg kunne være far til mange af spillerne på holdet. På den måde savner jeg selvfølgelig det omklædningsrum, som jeg har været vant til, med holdkammerater på samme alderstrin, men det er fint nok, og spillet er stadig det samme, så jeg føler, at jeg kan give lidt til de unge drenge, så det er fint.

Vil gerne hjælpe førsteholdet

Thomas Dalgaard har tidligere spillet i Skive, og han har et godt forhold til mange personer i og omkring klubben. Skive IK's førstehold frister lige nu en tilværelse i 1. division, og den rutinerede angriber er klar til at give en hjælpende fod med på førsteholdet, hvis det bliver nødvendigt.

- Martin Thomsen og jeg har da gået og joket med det. Vi spiller en del golf sammen, men det er de unge spillere, og dem der har kontrakt, der skal spille. 

- Sådan er det, og det er sådan, som det skal være, men kommer der et par skader eller et par karantæner, så kan jeg godt sidde med på bænken. Det er bare det. Jeg står også på listen til førsteholdet, så de kan bruge mig. Det er ikke planen, at jeg skal spille. Det er rent backup.

Hvordan er det at være tilbage i Skive?

- Det er dejligt. Jeg synes, at Skive er en dejlig klub. Da jeg har været i klubben af flere omgange, så kender jeg mange i klubben. 

- Der er hyggeligt at komme her. Samtidigt er det rart at spille lidt fodbold og få rørt sig lidt, så der er mange ting i det, som gør, at jeg gerne vil spille stadigvæk og være en del af klubben, så det er kun positivt.

Ikke planlagt

Thomas Dalgaard har det godt med, at tingene kører stille og roligt i Skive, hvor der ikke er de samme forventninger, som han har oplevet tidligere i karrieren.

- Jeg startede i VSK i vinter, og der havde vi vores lejlighed til salg i Aarhus. Så det afhang af, hvornår den blev solgt, ellers havde jeg nok fortsat der. Det er ikke noget, som jeg har planlagt på den måde.

- Jeg har bare taget det, som det kom. Nu bor jeg som sagt i Skive, og jeg synes ikke, at det ville give mening at køre langt for at spille i en 2. divisionsklub, eller hvad det kunne være og tjene lidt penge der. 

- Så vil jeg hellere bare være tæt på og være her og kunne komme lidt, 'som jeg vil', ved at spille kampene og træne en eller to gange om ugen og forhåbentlig gøre en lille forskel der.

Har scoret hattrick

Angriberen har allerede været i aktion for Skives Jyllandsseriehold, og han scorede blandt andet hattrick, da mandskabet vandt med 3-1 over Kristrup Boldklub for en uge siden. Thomas Dalgaard synes, at kvaliteten i Jyllandsserien er meget svingende, og Skive-holdet har en del at lære.

- Det er meget blandet. Nogle kan godt spille, mens andre har lidt sværere ved det. Nu er jeg selvfølgelig også vant til nogle dygtige spillere, så jeg kan godt mærke, at jeg er gået et niveau ned på den måde, uden at skulle sige noget negativt, men der er nogle unge spillere i Skive, der ikke har spillet divisionsfodbold før - heller ikke i ungdomsrækkerne, og det er selvfølgelig noget andet, end jeg har været vant til. De skal lære lidt mere.

- Niveauet afhænger også af, hvilke spillere de enkelte hold har med, og hvis man møder nogle divisionsspillere, så kan man godt mærke, at de er lidt bedre. Generelt synes jeg, at der er et fint niveau i Jyllandsserien, og der bliver gået til den, siger angriberen.

Thomas Dalgaard har udover Skive tidligere spillet i Randers FC, Manisaspor, Viborg FF, Heerenveen, OB, SønderjyskE, Vendsyssel FF, Silkeborg KFUM og VSK Aarhus. Han spillede blandt andet ungdomsfodbold i Silkeborg.

Angriberen er noteret for 94 kampe og 33 mål i Superligaen. Skives Jyllandsseriehold er placeret på en ottendeplads ud af otte hold i Jyllandsserien, pulje 2, med seks point efter otte kampe.


Af Anders Jensen
Fredag 30. oktober
Torsdag 29. oktober