Luk

Thomasberg: Et bevidst valg at bænke profiler

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

AaB - Randers FC 1-1
Superligaen Grundspil
1' 1-0 Milan Makaric
56' 1-1 Alhaji Kamara
90' 1-1 Pedro Ferreira
AaB
Randers FC
3F Superliga
Thomas Thomasberg

Thomas Thomasberg forklarede efter kampen i Aalborg søndag, som endte 1-1, at det var et bevidst valg, at Randers FC startede ude med tre af holdets profiler.

Tosin Kehinde, Vito Hammershøy-Mistrati og Alhaji Kamara sad alle sammen på Randers FC-bænken til søndagens kamp i 3F Superligaen ude mod AaB.

De tre profiler er ellers vanlige startere for klubben, men søndag startede de med at se til fra tilskuerpladserne, hvor de kunne se Randers FC komme bagud med 0-1 efter bare et minut.

Cheftræner Thomas Thomasberg forklarede imidlertid efter kampen, at det var en bevidst strategi at spare profilerne, så man havde noget at skyde med fra bænken i anden halvleg.

- Vi skiftede, og det havde jeg også sagt, at der måske var et par stykker, der gerne ville have startet inde, men vi vurderede ud fra de minutter, de havde spillet, (at de ikke skulle starte, red.), udtalte Thomasberg efter kampen.

- Så var det bedre at kunne skifte dem ind, så de kunne komme ind og gøre en forskel i stedet for at starte dem, og de måske også ville dø lidt med kræfterne.

Kampen endte med 1-1 i sidste ende, efter at Kamara fik udlignet i anden halvleg, så Randers-træneren mente, at dispositionen havde fungeret efter hensigten.

- Og vi fik jo det momentum, vi skulle have i anden halvleg – mål, store chancer, straffespark.

Straffesparket blev dog i sidste ende ikke givet til Randers FC, efter at VAR-vognen havde set hændelsen igennem – hvilket Thomasberg også syntes var rimeligt nok, da han heller ikke vurderede, at der var straffe.

- Så mistede vi lidt pusten og momentum i anden halvleg, men et point er måske fint, også når vi har været bagud, og vi har været i så mange kampe her.

- Det synes jeg påvirkede vores boldomgang og pres en lille smule, hvor vi blev lidt passive, erkendte Thomasberg efter kampen.

De tre profiler som Randers FC sparede kom på banen fra anden halvlegs start, men angiveligt ikke udelukkende på grund af, at de var bagud med 0-1.

Var de tre udskiftninger i pausen et udtryk for utilfredshed?

- Det var et udtryk for, at jeg havde tre gode spillere siddende på bænken.

- Jeg vurderede, at hvis de skulle køre døde, så ville jeg hellere have dem, da kampen den skulle afgøres end at have startet med dem, og de så løb lidt døde, og hvad var det så, at vi kunne skifte til?

- Vi havde virkelig noget at skyde med fra bænken af, og det var et bevidst valg, vi tog inden, slog Thomasberg bestemt fast.

Thomasberg sagde senere i interviewet, at han havde forklaret situationen til de tre profiler om, hvorfor de ikke startede inde i denne ombæring.

Ovenpå resultatet ligger Randers FC og AaB side om side på tredje- og fjerdepladsen i Superligaen med 25 point hver.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Tirsdag 7. december