Luk

Thomasberg roser vilde Odey: Cadeau til os

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

AZ Alkmaar - Randers FC
Europa Conference League Gruppe D (09/12)
bet365 2,00 3,50 3,20

Thomas Thomasberg er imponeret af Stephen Odeys start i Randers, men han mener også, at præstationerne er en cadeau til klubben.

- Ni mål i 11 kampe fortæller vel alt.

Den nigerianske lejesvend Stephen Odey har fået en decideret flyvende start på sin tid i Randers FC, og det lægger cheftræner Thomas Thomasberg ikke skjul på.

- At han så oveni også har vist sig at være en rigtig god holdkammerat og fodboldspiller på nogle andre parametre er bare en bonus, men selve måltallet viser jo bare, at han har fået en fremragende start, siger Thomasberg til bold.dk.

Randers-træneren mener ikke, man kan forvente så god en start.

- Det kan man ikke. Man kan håbe og drømme om, at man rammer plet nogle gange, men jeg synes også, at forhistorien for vores klub viser, at man skal sørge for at ramme nogle rigtige ting, og med vores mekanismer i truppen har de sidste mange spillere, vi har fået ind, vist sig at fungere i vores miljø.

- Det tager vi selvfølgelig som en cadeau og et bevis på, at der er mulighed for at udvikle sig, når man kommer og gør det godt, siger Thomasberg og nævner Lasse Berg Johnsen og Mathias Greve som andre spillere, der også hurtigt faldt til og begyndte at præstere i Randers.

Håber på længerevarende aftale

Søren Pedersen har allerede fortalt, at man i Randers arbejder på at sikre sig 23-årige Stephen Odey permanent, så angriberen ikke skal tilbage til Genk.

Thomas Thomasberg krydser fingre for, at sportsdirektøren lykkes med den mission.

- Jeg ved, han er her til sommer, og selvfølgelig håber jeg, at vi får ham på en længerevarende aftale, siger Thomasberg, som ikke længere er overrasket over Odeys niveau.

- I starten kunne man godt stå og tænke lidt, om manden spillede lidt over evne, men det har jeg en fornemmelse af, at det gør han ikke. Han er en dygtig spiller, og når det samtidig er én, der har lyst til at være sammen med os og spille med de andre, er der også bedre forudsætninger for, at det giver et godt udbytte.

- Men jeg er ikke overrasket, for når jeg ser ham træne til daglig og så score alle målene i kamp, er det ingen tilfældighed eller held. Det er simpelthen, fordi manden er dygtig. Om han er så dygtig, at vi ender på sådan et målsnit, tror jeg ikke, men mindre kan bestemt også gøre det.

Har han ikke niveau til mere end Superligaen?

- Det synes jeg, mange har. For de fleste er der jo en grund til, at man ender de steder, hvor man nu gør, og han har været lidt omkring. Jeg er sikker på, at det her vil være en god hylde for ham at være det næste stykke tid, og så kan han eventuelt tage et skridt op derefter, ligesom vi håber med mange af vores andre spillere, siger Thomasberg til bold.dk.

Randers har en købsoption i lejeaftalen med Stephen Odey, der ifølge B.T. er på cirka fem millioner kroner.


Af Martin Schmidt
Mandag 6. december