Luk

Thomasberg: Vi er favoritter i pokalfinalen

| Sydbank Pokalen | 4 kommentarer

Infoboks

Vejle Boldklub - Randers FC
Superligaen Grundspil (18/07)
Oddset 2,90 3,35 2,40

Thomas Thomasberg ser Randers FC som favoritter i torsdagens pokalfinale mod SønderjyskE, men han understreger, at det ikke altid er favoritten, som vinder.

Torsdag er der finale i Sydbank Pokalen mellem Randers FC fra mesterskabsspillet og SønderjyskE fra nedrykningsspillet i Superligaen.

Den forskel på holdene betyder, at Randers FC er favoritter, mener kronjydernes cheftræner Thomas Thomasberg.

- Vi er favoritter. Vi er i top seks, og det er de ikke. Det skulle gerne vise den forskel, der har været på holdene. Så ved jeg godt, at det kan udligne sig selv lidt, når det er en finale, så det bliver helt sikkert en tæt og en hård fight, siger Thomasberg og fortsætter:

- Men jeg betragter, at vi har et par procent mere i forhold til den favoritværdighed, men det kan godt være, at den ikke kommer i spil. Sidste år havde jeg også AaB som favoritter, men det ender ikke altid med, at det er favoritterne, der vinder.

Han og holdet kommer til kampen med et nederlag mod ærkerivalerne mod AGF i ryggen, men den kamp har vist sig at være den nemmeste i Thomasbergs karriere at komme sig over.

- Det tog ti minutter. Undervejs havde jeg det dårligt, og det sagde jeg også til spillerne i pausen, men det er første gang, at jeg har kunnet komme mig så hurtigt over et nederlag, fordi fokus og glæden til næste kamp har kunnet mærkes på alle, siger Thomasberg og siger om torsdagens finale:

- Vi har glædet os til det, og nu har jeg brugt meget krudt på at sige, at vi var i gang med at fokusere på den her turnering, så det er dejligt, at vi bare kan komme i gang, glæde sig og nyde, at man er i en finale og har chancen for at vinde et trofæ.

- Det har jeg bedt spillerne om, for man skal måske have spændingsniveauet lidt ned. Det er en kamp, der betyder rigtig meget, og det er ikke hver eneste dag, at man får den her chancer i en klub som vores, så det skal de nyde.

SønderjyskE mangler profil: Havde håbet de havde alle klar

Finalemodstanderen SønderjyskE har en enkelt og hidtil ukendt spiller ude med coronavirus.

Thomasberg ved godt, hvem spilleren er, og Ekstra Bladet har skrevet, at det drejer sig om midtbanespilleren Rasmus Vinderslev, men Randers FC-træneren så helst, at SønderjyskE stillede op i stærkeste opstilling.

- Vi har noteret os det. Jeg er glad for, at det ikke er Glen, for jeg ville være træt af ikke at se hans opførsel under finalen, siger han med et grin og tilføjer:

- Så vi har bemærket det, men hvis jeg skal være helt ærlig, havde jeg håbet, de havde alle til rådighed. Sådan skal finaler være. Vi skal ikke leve af deres ulykke, men vi er glade selv for at slippe, for vi har taget nogle ekstra foranstaltninger i den sidste halvanden uge for ikke at risikere nærkontakt med smittede.

Han glæder sig til, at der torsdag både er fans fra SønderjyskE og Randers FC på lægterne på Ceres Park i Aarhus.

- Det har indtil nu været fedt, at der har været fans uanset om de så har holdt med os. Det ultimative er, at der er fra begge klubber, så der er gang i den, og det kommer der helt sikkert torsdag. Det glæder jeg mig helt vildt til.

Kampen sparkes i gang klokken 15.00 torsdag.


Af Jonas Dalgård
Søndag 20. juni