Luk

Thorsteinsson skød AGF til tre sejre på stribe

| 3F Superliga | 47 kommentarer

Infoboks

AGF - SønderjyskE 1-0
Superligaen Grundspil
35' 1-0 Jon Thorsteinsson

AGF vandt deres tredje kamp i træk i 3F Superligaen efter en svær sæsonstart, da de besejrede SønderjyskE på en scoring fra Jon Thorsteinsson. De tre point sender dem op som nummer syv.

AGF og SønderjyskE mødtes mandag aften på Ceres Park i 3F Superligaen. Begge hold har fået en svær start på sæson, og derfor var der tre vigtige point på spil.

Med en sejr kunne begge hold nemlig gå væk fra rækkens nederste pladser og op midt tabellen.

Mandskaberne kom med selvtillid fra sejre i sidste weekend, og det afspejlede sig fra kampens start.

AGF's angrebsspil flød bedre end i store dele af sæsonen, og særligt Jon Thorsteinsson viste sig fint frem.

Islændingen lagde et indlæg ind til Sebastian Hausner, som mistimede sin åbne chance tæt under mål.

Det var kun en vild redning fra Lawrence Thomas, hvor han nærmest kastede sig baglæns og afværgede riposten fra Patrick Mortensen efter 22 minutter, som holdt 0-0 på måltavlen efter de første 25 minutter.

Marc Dal Hende så ikke for heldig ud før pausen, da den rutinerede back missede et hovedstød, hvilket sendte Mustapha Bundu afsted på kanten i en spurt.

Herfra lagde han et følt indlæg ind på bagerste stolpe, hvor Thorsteinsson fikst lagde bolden i kassen til en fortjent 1-0-føring.

SønderjyskE gik dog til pause med den største chance. Mads Albæk fik en fri chance få meter fra Jesper Hansen, men forsøget sad lige på den rutinerede målmand i AGF-målet.

Gæsterne spillede sig ind i opgøret efter pausen. Daniel Prosser og Abdulrahman Taiwo har begge forandret SE's ellers tamme offensiv i sæsonstarten til det bedre, og de bød på nok at se til for AGF-forsvaret.

Et afrettet skud fra Prosser var tæt på, men ellers var underholdningsværdien var langt mindre end før pausen, og AGF så tilfredse ud med den smalle føringen.

Hjemmeholdet stod dybt, mens de satsede på omstillinger, hvor de lige manglede for at blive farlige som før pausen.

Emil Holm truede Hansens mål i overtiden, men afslutningen blev forkølet og forbi kassen.

Dermed løb AGF med en smal sejr over SønderjyskE - deres tredje på stribe i Superligaen. De tre point sender dem op på en syvendeplads med 12 point efter sæsonens 10 første kampe.


Af Theis Fischer Brandt
Søndag 24. oktober