Luk

Thorup: Daramy-afløser skal have x-faktor

| 3F Superliga | 3 kommentarer

Infoboks

Sigma Olomouc - Slavia Prag
1. Division (04/12)
Oddset 6,10 4,40 1,43
bet365 6,00 4,20 1,40

Jess Thorup vil ikke kommentere rygtet om, at Peter Olayinka skulle være et emne i FCK, men han indrømmer, at han typemæssigt passer. FCK skal nemlig bruge x-faktor.

Mohamed Daramy er formentlig meget snart fortid i FC København, og mens Luther Singh allerede er blevet hentet ind, så er man i FCK ikke færdig med at forstærke offensiven.

Derfor er FCK da også blevet sat i forbindelse med flere offensivspillere, og tirsdag kunne Ekstra Bladet og B.T. fortælle, at Slavia Prag-spilleren Peter Olayinka er et hedt emne i klubben.

Ekstra Bladet skrev, at handlen var gennemført, mens B.T. gik i en lidt anden retning og skrev, at forhandlingerne fortsat var undervejs.

Onsdag har historien taget en ny drejning, hvis man skal tro det tjekkiske medie IDNES, som melder om forhandlinger, som er brudt sammen grundet uenighed om prisen.

FCK-cheftræner Jess Thorup er ikke meget for at kommentere på situationen omkring Olayinka, men han medgiver, at man leder efter en type, som kan minde om ham.

Nemlig en spiller med offensiv x-faktor.

Hvordan skal I erstatte Daramy?

- Vi er ikke blege for at sige, vi kigger efter offensive positioner, og det er jo ikke kun fordi, vi vidste, der var noget med Daramy, der har været bud efter flere af vores offensive folk, og vi synes også, vi kan styrke os der, så jeg går stærkt ud fra, at der sker noget der, siger Jess Thorup til bold.dk.

Mens Thorup ikke vil bekræfte, at Olayinka skulle være på vej eller være et emne i FCK, så vil han gerne uddybe, hvad FCK kigger efter.

- Det kan jeg ikke kommentere på, men jeg kan sige, vi kigger på angribere, kanter og offensivspillere generelt, som har noget af det, vi ikke har, eller som har noget kvalitet. Det er det, vi kigger på.

Jess Thorup medgiver, at Slavia Prag-kanten Olayinka typemæssigt har det, som FCK leder efter.

- Ja, selvfølgelig. Et, så skal det være en holdspiller, to, så skal det være en, der har  x-faktor og tre, så er fart og fysik vigtig i fodbold, så på den måde er du inde på noget af det rigtige i forhold til, hvad vi typemæssigt kigger efter.

I Slavia Prag har Olayinka danske Alexander Bah som holdkammerat. Han lovpriser Olayinka og siger blandt andet:

- For mig er 'Oli' en af vores helt store profiler, så jeg vil da være ked af at miste ham. Ikke nok med han er dygtig i det offensive spil, er han også en kantspiller, som arbejder begge veje. Han er en holdspiller og har en virkelig stærk mentalitet.

- Han er sindssygt dygtig én-mod-én og til at være i boksen på det rigtige sted. Jeg tror, han scorede 11 mål for os i sidste sæson, og mange var i de store europæiske kampe, siger Bah til bold.dk om sin holdkammerat.

Du kan læse mere om Bahs opfattelse af Peter Olayinka her.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Jonas Dalgård
Fredag 3. december
Torsdag 2. december