Luk

Thorup: Det bliver nok en mellemsæson

| 3F Superliga | 30 kommentarer

Infoboks

AaB - FC København
Superligaen Grundspil (03/02)
Bet25 3,15 3,60 2,20
Oddset 3,10 3,50 2,25
bet365 3,10 3,40 2,25

Jess Thorup erkender, at FCK's sæson højest sandsynligt bliver en mellemsæson uden de store resultater.

Kriseramte FC København ligger på nuværende tidspunkt tredjesidst i 3F Superligaen, og den nye cheftræner, Jess Thorup, har ikke fået den bedste start med to nederlag i Superligaen ud af to mulige.

I et interview med Eurosport fortæller Thorup, at FCK-fansene nok kan forvente en såkaldt mellemsæson, hvor der ikke kommer de store resultater i denne sæson, og hvor der bliver tænkt mere langsigtet.

- Jeg vil nødig skuffe alt for mange ved at sige, at det er nok der, jeg tror vi står. Jeg skal gøre alt, hvad jeg kan for skabe resultater i en mellemsæson. Men jeg tror, vi må acceptere, at det godt kan gå hen og blive en mellemsæson, hvor vi skal nogle skridt nedad eller til siden for at komme opad og tilbage, hvor vi var, siger Thorup til Eurosport og tilføjer:

- Jeg har brug for at sige til fansene, spillerne og alle omkring klubben, at vi vil gøre alt hvad vi kan for at få vendt det her på kort sigt og skabe resultater. Men det bliver også nødt til at være et langsigtet projekt, hvis vi skal ændre måden vi spiller på, ser os selv på, og hvis vi skal skabe en ny æra.

Jess Thorup overtog trænersædet fra den fyrede Ståle Solbakken, der har været cheftræner for FCK i 12 år.

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Johannes Skjøth

30 kommentarer

ABCDE FC 16:04          
Måske endda et mellemårti.

Fck har været det andet bedste hold i Superligaen de sidste fem år. Er det tegn på dårligere tider, og er AGF og Brøndby ved at komme op på siden af dem?
Footboy 16:13          
2. bedst de sidste 5 år, hvor de har vundet 3 ud af 5 mesterskaber?

Stop dig selv
E. Jack Ulayte 16:14          
ABC...

Det er vist ønsketænkning. Jess har LIGE overtaget et hold uden balance, uden overhovedet at ændre på truppen selv og uden at have et sportsligt setup omkring sig. Det må selv de mest FCK fjendske fodboldentusiaster medgive.
FCK skal nok manifestere sig som absolut tophold igen, og det kommer ikke til at tage et årti.
B1903½ 16:22          
@abc... : Den er nok lige hård nok !

Spiller for spiller har FCK virkeligt fine navne og de skal "bare" have selvtilliden tilbage igen, få defensiv stabilitet ind i spillet til at spille til "nul" og finde et nyt offensivt udtryk, og det kan forhåbentligt klares i denne sæson, hvis man kan bevare en "start 11´er" (hvordan den så end ser ud).

Spørgsmålene er i mine øjne:

1) om man kan bevare de "spændende spillere" og skille sig af med "pensionisterne/ fejlkøbene" henover de næste to vinduer.....

2) Hvad bliver det til med at tilføje noget "fodboldviden på internationalt management niveau" i både bestyrelsen og som operativ ledelse.......

3) Hvilken strategi og budgetter bliver der for FCK de næste 3-5 år - har jyderne givet op efter at have givet Staale "Carte Blanche" i 2019/20 (forbliver PSE intakt eller vil jyderne forsøge at skille sig af fodboldaktierne og til hvem ? og hvad bliver så strategien ?)

4) Er der penge på kort sigt til at gennemføre "et nyt offensivt indtryk".....
morten_bo 16:26          
De rykker ned!
Storminator 16:29          
"Er AGF og Brøndby ved at komme op på siden af dem? Øøøøh nej? Hvordan skulle de være det? Sportsligt lige nu, ja. På alle andre måder, NEJ!
Lynild 16:38          
Kan det nærmest blive andet, når man fyrer træneren kort efter sæsonstart og hyrer én der vil implementere en helt anden spillestil?

Heldigvis er vinterpausen lang i Superligaen, hvor der kan arbejdes meget og evt. skiftes i truppen, men allerede nu aner man at hullet op kan blive så stort, at det eneste man skal forsøge er at undgå en historisk lav placering.
Søndag 24. januar
Lørdag 23. januar