Luk

Thorup fik det bedste: Spillerne viste karakter

| 3F Superliga | 1 kommentar

Infoboks

FC København - Vejle Boldklub
Superligaen Grundspil (31/10)
Bet25 1,31 5,60 9,40
Oddset 1,30 5,70 9,65
bet365 1,28 5,50 11,00

FC København-træner Jess Thorup var godt tilfreds med den fantastiske karakter, som holdet viste mod FC Nordsjælland. Det var det bedste, en træner kunne få. 

Mørke skyer havde trukket ind over et solskinsfyldt FC København efter onsdagens nederlag til Nykøbing FC, fortalte Jess Thorup efterfølgende.

Søndag var stemningen dog en lidt anden hos cheftræneren efter 5-1-sejren over FC Nordsjælland søndag. 

- Alle snakker om svar og reaktion. Vi kom inden den seneste uge med ni sejre, og jeg tror ikke, jeg på noget tidspunkt har sagt, at vi har vundet en skid. Nu tabte vi to kampe, og det har heller ikke gjort, at vi har gravet os ned i et sort hul.

- Jeg kan godt mærke, at mange gerne vil gøre det sort/hvidt. Vi har prøvet at snakke tingene igennem og tage noget læring derfra, og så handler det om hurtigst muligt at komme tilbage på ret kurs.

- Det synes jeg, vi gjorde mod FCN. En ting er, at vi vandt 5-1 og måden, vi gjorde det på. Jeg synes, vi som hold fremstod stærkt og solidt. Spillerne viste en fantastisk karakter, og det er vel det bedste, man kan få som træner, lød det fra Thorup. 

FCK-træneren følte sig derfor også overbevist om, at holdet var tilbage på sporet igen.

- Ja, det gør jeg. Det har jeg troet hele tiden, selvom vi ikke har haft den bedste uge. Vi kommer til at tabe flere fodboldkampe, og selvom vi gør det, så tror jeg stadig på det hold, der spiller derinde. Mod FCN synes jeg, at holdet gav det eneste rigtige svar med den præstation, de leverede. 

Thorup ville derfor heller ikke bruge mange flere kræfter på at tale om den forgangne uge, som allerede var blevet debatteret rigeligt. 

- Jeg lagde også mig selv fladt ned og sagde, at det ikke var godt nok. Jeg var den første til at tage ansvar, og det er i orden at være skuffet. Men at bruge en uge på tale om alt det, der er talt om, som jeg i øvrigt ikke vil gentage i pressen, det skal jeg ikke blande mig i, hvordan folk håndterer det. 

- Det vigtigste er, at vi holder fokus på det, der sker på banen, og det synes jeg, vi gjorde, fortæller Thorup, der heller ikke vil svælge i søndagens sejr mod FCN.

- Vi lagde os fladt og sagde, det ikke var FCK værdigt. Så må vi videre. Lige så vel når vi vandt mod FCN, så bruger vi ikke en uge på at fejre sejren. Vi tænker allerede på, hvad der skal ske torsdag. Det er mere det, som vi og jeg skal håndtere.

Torsdag venter Lincoln Red Imps fra Gibraltar i Conference League.

- Har været en uge som mange andre, men nogle skulle samles op

Selvom nederlag til Nykøbing FC ikke er hverdagskost i FC København, og selvom Thorup og Nicolai Boilesen malede med den store pensel i pressen, da de skulle sætte ord på nederlaget, så har ugen været som de fleste andre. 

- Det har været som så mange andre. Det har været en uge med fokus på det, der er sket på træningsbanen og næste modstander.

- Det er klart, at der har været nogle snakke med nogle spillere, der skulle samles op, men alt fokus har været på den her kamp. Det har været helt normal procedure, fortæller Thorup, der ikke mener, at den seneste uge har været den sværeste i sin tid i klubben. 

- Nej, jeg synes ikke, det har været de sværeste dage i min FCK-tid. Jeg har vænnet mig til at håndtere, at det meget hurtigt bliver sort og hvidt. Jeg skal holde fokus på det, jeg kan, som er den enkelte spiller, træningsbanen, holdets udtryk og den næste kamp, mere end hvad alle andre synes, om det jeg laver. 

Han sluttede af med at sende en tak til fansene for opbakningen i Farum.

- Det er helt exceptionelt, at de fyldte bagtribunen og gav den stemning. Det var som at spille på hjemmebane. De var en stor del af opturen ind sidste uge, og at de bakkede os sådan op mod FCN er fantastisk. Stor cadeau til dem. 

FC København er et enkelt point bag FC Midtjylland i toppen af 3F Superligaen.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Andreas Roesen

1 kommentar

PoD 19:57          
=> Mestertræner.

<= Mellemtræneren
Torsdag 28. oktober
Onsdag 27. oktober