Luk

Thorup om bane: Dårligere end Kløvermarken

| Conference League | 9 kommentarer

FC København sikrede sig torsdag en 3-1-sejr over Slovan Bratislava, men det blev ikke den nemmeste kamp, da græstæppet gjorde det svært for københavnerne.

FC København indledte deres Conference League-gruppespil med en 3-1-sejr over Slovan Bratislava i Slovakiet.

Det blev dog på ingen måde en nem opgave for københavnerne, da Slovans offensive spillere gjorde det svært for FCK's defensiv.

Det fortæller FCK-cheftræner Jess Thorup på det efterfølgende pressemøde.

- Vi havde problemer med deres direkte tilgang, hvor de offensive spillere havde en masse fart og kraft. Det håndterede vi ikke godt nok. Vi blev lidt for lange på banen, så vi talte om (i pausen, red.) at lade Slovan have bolden og så gå lavt.

- Vi skulle være mere kompakte, og når vi så vandt bolden, skulle vi forsøge at spille vores form for fodbold, og det var nøglen til vores succes.

Det er ingen hemmelighed, at græstæppet på Slovan Bratislaves hjemmebane ikke var imponerende, og det lignede til forveksling Kløvermarken ude på Amager, men det er nærmest en hån til de mange baner i den danske hovedstad, siger FCK-chefen.

- Jeg tror ikke, at Kløvermarken ville være glad for sammenligningen. Banen havde en stor indflydelse på vores måde at spille på, men på den anden side er det noget, vi var nødt til at acceptere.

- Jeg synes, at vi havde det svært i starten af første halvleg, men vi kæmpede os tilbage i kampen, hvor vi blev mere kompakte og viste, hvad for et hold vi er. 

- I perioder var vi bedre end dem og scorede nogle flotte mål. Jeg er meget tilfreds med udekampen på en vanskelig bane, hvor mange hold vil få det svært, udtaler Jess Thorup.

FC København topper nu Gruppe F i Conference League, hvor de dog har samme antal point som PAOK, der vandt deres opgør 2-0 over Lincoln.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Raymund Nelausen
Lørdag 29. januar
Fredag 28. januar