Luk

Thorup udskyder snak om Boilesen-position

| 3F Superliga | 5 kommentarer

Jess Thorup begrunder valget af Nicolai Boilesen som back mod FCN, men vil ikke rigtig forholde sig til, om han ser forsvarsspilleren som back eller stopper fremadrettet.

Efter tre kampes karantæne var Nicolai Boilesen i mandagens 2-2-kamp mod FC Nordsjælland tilbage i FC Københavns startopstilling.

Det var han som venstreback, og dermed har Boilesen endnu en gang skiftet mellem at være back og midstopper.

Forsvarsspilleren har tidligere efterlyst noget mere kontinuitet i forhold til at kunne gå i dybden med den specifikke plads, så spørgsmålet er, om han kan se frem til at få det?

Det spørgsmål besvarer FCK-træner Jess Thorup således efter pointdelingen i Farum:

- Nu kan man sige, at han har været ude i tre kampe med karantæne. Dem skulle han lige afsone først, og det har jo ikke ligesom været vores andres skyld, at han har sat sig i den position. Nu skal han lige kæmpe sig tilbage i forhold til at blive en del af holdet, og nu var det på backen. 

- Det var det af flere årsager. Både fordi jeg synes, det gav mening i forhold til gameplanen, og så har Victor Kristiansen også været lidt ude i ugens løb, hvor han i en to-tre dage havde noget med låret, så det var helt naturligt for mig at spille Boile der, siger Jess Thorup.

Ser du ham som back eller stopper, hvis du kigger frem mod næste sæson?

- Næste sæson ligger lidt længere nede i skuffen af papirer, jeg skal igennem. Lige nu kigger jeg frem mod derbyet, og så må vi se, hvilket hold jeg skal stille der, inden jeg begynder at kigge frem mod næste sæson, siger Thorup.

Den fedeste kamp

FCK's cheftræner lægger ikke skjul på, hvor vigtig søndagens kamp mod Brøndby, der kæmper med om mesterskabet, er.

- Det bliver en fed kamp, som vi skal se frem til. Det er derby med tilskuere i Parken, og det skal vi ikke bruge ret meget tid på at motivere os selv til. 

- Det er den fedeste kamp, vi kan få, og det glæder vi os til. Vi skal ud og give den gas og spille lidt af det samme spil som mod Nordsjælland, siger Jess Thorup og tilføjer:

- For fansene betyder de her kampe jo alt, og det er vi helt bevidst omkring. Derfor er det også fedt at have den kamp at se frem til.

FC København har inden hjemmekampen mod Brøndby seks point op til de blågule på andenpladsen og syv til FC Midtjylland i toppen af mesterskabsspillet, hvor der resterer tre runder.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Martin Schmidt

5 kommentarer

Bobby Wrenøe 08:36          
Dejligt med en alsidig spiller som Boile. Kan både spille VB, CB og skadet.

Jeg mener han skal gøres til fast CB med mulighed for at spille VB ved behov efter slutrunden om en måned.

Så skal alt det tynde øl på VB skippes videre og så en dygtig/rutineret VB til klubben for at presse og "oplære" VK på pladsen.

Så er centerforsvaret på plads, når Zanka er tilbage i Tyrkiet og grækeren solgt til et svensk anden divisionshold. Og så kan Bjelland agere backup
Poez 08:57          
Dem skulle han lige afsone først, og det har jo ikke ligesom været vores andres skyld, at han har sat sig i den position.
Hvad var grunden til at slynge den afsted? Det virker lidt passivt aggressivt mod egen spiller..
Begrænset hvad jeg har set af FCK-kampe, men Boilesen virker til at gøre det rimelig habilt som CB. I hvert fald den der præsterer bedst i en meget vaklende defensiv.

Bliver spændende at se om de får bremset Brøndby endnu engang på søndag - ville nok ikke undre nogen.
Pep Guardiola 10:58          
Så er centerforsvaret på plads, når Zanka er tilbage i Tyrkiet og grækeren solgt til et svensk anden divisionshold. Og så kan Bjelland agere backup
Så Nelsson, Boile og Bjelland skal være midterforsvaret? Mangler du ikke min. 1? Bjelland har ikke spillet i et år og både han og Boile er vanvittig skadesplagede, det vil godt nok være satset at kun have 3 midterforsvarer hvoraf de B og B er to af dem. Grækeren og Bjelland skal i høj grad videre, hvis hvis du spørger mig, de bidrager med nada. Zanka har ikke leveret men jeg tror egentlig stadig på at han kan komme op på sit vanlige niveau når der på et eller andet tidspunkt kommer en organisation ind på holdet. Afhængigt af prisen på den samlede Zanka-pakke vil jeg gå med Zanka, Nelsson, en ny og Boile. Den største udfordring bliver som jeg ser det at komme af med grækeren og Bjelland. Inden af dem bidrager med noget, men er til gengæld dyre..
Juniorx 11:39          
Det jeg har set som Fck´s store problem er rummet imellem central midt og forsvaret. De mangler en 6´er der aflaster et halvtungt midterforsvar.

Zanka virker bare som om han er alt for tung.

Var jeg Thorup så sad Zanka på bænken, og Zeca fik en låst rolle som skraldemand indtil der er styr på den defensiv. Målene vælter jo ind.

Tror aldrig en Sportschef har haft så meget oprydningsarbejde som PC har denne sommer.
Der er jo kun 5-6 stamspillere (af dem på kontrakt) som virker som om de har kvalitet nok. (Nelson, Boilesen, Zeca, Stage, Wind og Falk) Derudover Kristiansen og Daramy på sigt.
Bobby Wrenøe 11:52          
@Pep:

Jeg tænker bestemt IKKE at vi skal nøjes med tre midterforsvarere og jeg så gerne Bjelland smutte og to rigtig gode - en ung en moden - komme ind.

Jeg tror bare Bjelland sidder sin kontrakt ud. Han virker ikke ærgerrig efter at komme ud over rampen - hverken i FCK eller andre steder.

Min konstatering går på, at så har vi et "fungerende" midterforsvar og PC kan måske nøjes med at finde en ekstra når nu Bjelland "er der".

I øvrigt er der også udlånte spillere som skal skippes af .....
Torsdag 17. juni
Onsdag 16. juni