Luk

Thorup var skuffet: Ingen problemer fremad

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Jess Thorup var særligt skuffet over mentaliteten hos FC København i søndagens topdyst, men han mener ikke, at det bliver et problem fremadrettet.

FC København havde alle muligheder for at slå FC Midtjylland og tage et forspring på fem point til guldkonkurrenterne, da FCM søndag gæstede Parken.

Gæsterne blev nemlig reduceret til 10 mand efter 27 minutter ved 0-0, men FCK formøblede muligheden og tabte i stedet 0-1.

Efter kampen var Jess Thorup utilfreds med, hvordan hans hold håndterede det at være en mand i overtal og siden komme bagud i et fyldt Parken.

Han mener dog ikke, at de mentale problemer mod FCM bliver en udfordring fremadrettet.

- Vi tog ikke de rigtige rigtige beslutninger, vi blev stationære, og i pausen prøvede vi egentlig at give dem nogle løsninger i forhold til, hvordan vi skulle rotere, men folk blev febrilske og ville for gerne ting og prøvede at forcere det igennem, siger Thorup og tilføjer:

- Vi blev derfor lidt stationære, hvilket strider imod det, vi har været bedst til. Vi har haft en konstant rotation, som modstanderne har haft rigtig svært ved at håndtere.

- Det skyldes måske, at vi ikke har været bagud i lang tid og pludselig skulle vi så indhente noget. Det har vi ikke været vant til, og det håndterede vi ikke ret godt.

Er du bekymret over, at der ikke er mere bund i holdet efter sådan en periode?

- Det kan du godt sige, men for mig handler det ikke om bund. For mig var det et mentalt problem. Betydningen af kampen kom til at have for meget indflydelse på præstationen. De blev lidt stressede, og det gik ud over præstationen.

- Det skal vi have håndteret, og derfor startede jeg også med at sige, jeg havde håbet at spille 11 mod 11 hele kampen. Det fik vi ikke lov til, og det var måske ærgerligt.

Burde dine spillere ikke have en anden mental statur?

- Jo, men jeg siger jo bare, hvad jeg føler og hvad jeg sagde til spillerne dernede. Det var min fornemmelse. Det der med at være bagud for første gang i lang tid foran sådan en kulisse. Vi var 11 mod 10, og vi havde allerede begyndt at forestille os, at vi bare skulle vinde.

- Pludselig var vi bagud, og så havde vi noget at miste. Så skulle vi til at forcere noget lige pludselig, og der fik vi ikke skiftet op i et andet gear for at håndtere det rent mentalt. Nogle gange har det mentale mere at skulle have sagt, end man lige går og tror.

Tror du, at det bliver et problem fremadrettet?

- Nej, slet ikke. Det var bare et problem mod FCM, hvor vi i de sidste 40 minutter ikke håndterede det. Vi har håndteret alle mulige andre udfordringer, og senest mod Bratislava i en håbløs kamp. Vi er mentalt stærke som hold, men vi skal tage ved læring af FCM-kampen.

Thorup tilføjer desuden, at hans spillere ikke ramte deres vanlige niveau, og han kunne i den forbindelse pege på mange spillere, som ville gå hjem og være skuffet over sin egen præstation.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Jonas Dalgård
Mandag 25. oktober