Luk

Thorup vragede Zanka: Tog det professionelt

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Jess Thorup sætter ord på overvejelserne bag at sætte Mathias Zanka på bænken og fortæller, at FCK-stopperen håndterede fravalgte 100 procent professionelt.

FC København havde fem ændringer fra start i mandagens 2-1-sejr over Randers, hvor det blandt andet var bemærkelsesværdigt, at Mathias Zanka var henvist til bænken efter at have været fast starter.

Efter kampen fortalte FCK-træner Jess Thorup, at forsvarsspilleren håndterede fravalget fint.

- Jeg fortalte ham det allerede to dage før, hvor jeg tog en god snak med ham, og jeg snakkede også med ham i går (søndag, red.) i forhold til de ting, og han har taget det 100 procent professionelt, siger Jess Thorup.

FCK-træneren begrunder valget af Victor Nelsson og Nicolai Boilesen som stopperduo således:

- Jeg har jo brugt de her 14 dage på at evaluere, hvad der har været godt og mindre godt – også individuelt, og så prøvede jeg at sammensætte det hold, som jeg troede, der kunne vinde den her kamp mod den modstander.

- Det er jo ikke, fordi det er en helt ny konstellation. Jeg husker, at vi spillede for to kampe siden mod Midtjylland herinde, hvor Victor og Boile spillede, og det var vel en af de bedste defensive kampe, hvor Midtjylland reelt ikke producerede en chance.

- For mig er det ikke et fravalg af noget, men et tilvalg af noget andet. Jeg havde brug for Victor Kristiansen på backen, og så syntes jeg, at Boile kunne give os noget centralt, og derfor valgte jeg det.

- Boile har gjort det fantastisk, og Victor Nelsson kom hjem fra en U21-slutrunde, hvor jeg synes, han var den bedste midterforsvarer, så det er jo det der... altså hvem er det lige, man har mavefornemmelsen omkring, og det var sådan, det var, siger Jess Thorup.

30-årige Mathias Zanka er lejet i Fenerbahce frem til sommer.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Martin Schmidt
Mandag 19. april
Søndag 18. april