LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Tibbling matchvinder med første sæsonmål

| Superligaen | 87 kommentarer
Tibbling matchvinder med første sæsonmål
Foto: Getty Images

Simon Tibbling blev matchvinder, da han scorede sit første sæsonmål i Brøndbys 1-0-sejr hjemme over Hobro i Superligaen.

Brøndby skulle søndag tilføje en pligtsejr til rækken af to sejre på stribe, da bundproppen Hobro gæstede Brøndby Stadion i Superligaen.

Hos Brøndby startede Simon Tiblling og Besar Halimi på de to centrale midtbanepladser, mens Hobro-træner Allan Kuhn forsøgte sig med et femmandsforsvar fra kampens start.

Det betød samtidig, at Brøndby stillede med 11 udlændinge fra start, og det var første gang nogensinde i Superligaens historie, at det er sket.

Kampen fik en rolig indledning, hvor begge hold kæmpede for at få boldovertaget.

Det lykkedes Brøndby med efter ti minutter, og overtaget kastede hurtigt muligheder af sig, da Tibbling fik en stor chance, men svenskerens forsøg blev klaret af keeper Jesper Rask.

På det efterfølgende hjørnespark var Brøndby tæt på i to omgange, hvor Kamil Wilczek, der mistede topscorertitlen inden opgøret, var tæt på at tage sin titel tilbage.

Jesper Rask fortsatte sin fine start i målet efter et kvarter, hvor han klarede et godt Johan Larsson-forsøg fra distancen.

Hobro havde store problemer med at spille sig ud af Brøndbys pres, og det resulterede i flere gode Brøndby-chancer.

Efter en halv time fik Hany Mukhtar muligheden fra et frispark på kanten af feltet, men tyskeren drønede bolden i muren.

Brøndby-dominansen fortsatte op til pausen, og forløsningen for de blå-gule kom med to minutter igen.

Tibbling kom først på en retur efter et indlæg, hvor den svenske Brøndby-spiller tæmmede bolden og i samme bevægelse sendte bolden i mål til 1-0. 

Den stilling holdt til pause, hvorefter Brøndby fortsatte dominansen i anden halvleg.

Et kvarter inde var Besar Halimi tæt på at snige bolden i mål efter en forrygende Laudrup-finte, men Halimis forsøg gik snert forbi mål.

Hobro havde mere end svært ved at komme frem til noget, og det fik Hobro-træner Allan Kuhn til at skifte sine to angribere ud.

Det betød, at Pål Alexander Kirkevold kom på banen, og han fik med tyve minutter igen en god mulighed efter et hjørnespark, men Marvin Scwäbe fik stoppet forsøget.

Hobro fortsatte holdets momentum og nærmede sig i flere omgange tilløb til det udlignende mål, men skarpheden udeblev.

Mod slutningen af kampen overtog Brøndby igen taktstokken og kontrollerede sejren hjem.

Med de tre point kravler Brøndby på fjerdepldasen i Superligaen - á point med OB på 27 point.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Dalgård
Lørdag 25. maj