Luk

Tidl. divisionstræner lander to jobs i Finland

| 3. Division | 1 kommentar

Infoboks

Den tidligere Holbæk-træner Peter Ebbe Tønder vender tilbage til finsk fodbold, hvor han skal være cheftræner for JS Hercules samt have en rolle i Tervarit Juniorit, hvor han skal sparre med klubbens fuldtidstrænere. 

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder. 

En dansk træner i finsk fodbold er bestemt ikke hverdagskost, men den tidligere Holbæk-træner Peter Ebbe Tønder har fået skabt sig et godt navn i Finland, og nu har han landet hele to jobs.

56-årige Peter Ebbe Tønder siger til LigaBold.dk, at det ene job bliver som cheftræner for JS Hercules i byen Oulu i den finske 2. division. 

Samtidig skal have være en form for sparringspartnere for hele syv fuldtidstrænere på ungdomstiden i klubben Tervarit Juniorit, der hører under Hercules-paraplyen sammen med klubberne Ajax og Haukipudas.

Han glæder sig til at prøve kræfter med finsk fodbold endnu en gang.

- Der er syv fuldtidstrænere i de her moderklubber, og dem er jeg omkring hver uge, og det er omkring trænere, selvrefleksion og sparring. 

- Trænerne i Finland snakker ikke så meget sammen, og de er ikke så selvkritiske, så det prøver jeg at få fremprovokeret, og det er meget spændende, siger Peter Ebbe Tønder til LigaBold.dk.

Peter Ebbe Tønder tog for første gang til Finland i 2020, og ved den lejlighed interviewede bold.dk ham om jobbene, hvor han var hovedtræner for et akademi med 18 udvalgte spillere i byen Oulu. Ved siden af trænede han mandskabet OLS fra den tredjebedste række.

- For nogle år siden blev jeg kontaktet af forbundet, og der var jeg hovedtræner for Oulu Football Academi. Det var fodboldforbundet, der finansierede det. Der havde vi nogle gode samtaler. Så fik jeg det job, og så blev man et kendt ansigt i byen.

- Der var jeg hovedtræner, og det var noget, som forbundet investerede meget i, da de betaler noget løn og lejer en hal. Den ene var assistent på A-landsholdet (Mika Nurmela, red.), og det er han stadig. Vi trænede de 16-19-årige i området, som er de bedste, og der gav vi noget ekstra til de dygtige. Det her akademi er så overgået til klubber, da det har været succes med fodboldakademiet.

- Fire af dem, som der var på akademiet, har fået debut på U19- og U21-landsholdet i Finland. Man har fundet ud af, at det har været godt at give noget ekstra, og så har man investeret på en anden måde, så man har puttet pengene over i nogle klubber, så man har kunnet investere i nogle talenttrænere. Jeg tror, at det var en form for et pilotprojekt. Det var i hvert fald en succes, siger Peter Ebbe Tønder til LigaBold.dk.

I 2021 vendte Tønder hjem til Danmark igen, hvor han blandt andet har ageret som trænerudvikler for DBU, men nu er han tilbage i finsk fodbold. Han har skrevet to kontrakter, der løber oktober 2022.

Peter Ebbe Tønder har tidligere været Holbæk-træner, og han var blandt andet cheftræner for mandskabet i 2. division i foråret 2016.

Som aktiv spillede han i B 1909, Randers og Holbæk.

JS Hercules blev nummer tre i Kakkonen - Lohko C med 43 point efter 22 kampe.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen

1 kommentar

Magic Mojoe 19:55          
Hyvä Peter!
Søndag 16. januar
Medie: FCK afviser Stage-bud på 26 millioner
01:06
LIVERPOOL F.C. | 0-5
01:04
Medie: Club Brugge får Skov Olsen for 45 mio.
00:50
AaB-boss jagter cheftræner: Vi kører på
00:45
AaB-boss jagter cheftræner: Vi kører på
00:31
Avis: FCM henter legenden Vagner Love på 37
00:31
Real slog Athletic og sikrede Supercopa-trofæ
00:23
23 stk: Marcelo mest vindende i Reals historie
00:21
HIK skriver kontrakt med Roni Arabaci
00:19
23 stk: Marcelo mest vindende i Reals historie
00:12
Real slog Athletic og sikrede Supercopa-trofæ
00:06
23 stk: Marcelo mest vindende i Reals historie
00:03
Italiensk topkamp endte uafgjort
00:00
LIVERPOOL F.C. | 0-5
23:57
Real slog Athletic og sikrede Supercopa-trofæ
23:56
23 stk: Marcelo mest vindende i Reals historie
23:54
Medie: Rooney i spil som Benitez-afløser
23:53
Inter-assistent: Både tilfreds og ærgerlig
23:51
Slimane-assist i sikker Tunesien-sejr i AFCON
23:41
Medie: Rooney i spil som Benitez-afløser
23:37
Tennistråden - Roger over?
23:37
Brønshøj skriver med tidligere Superliga-back
23:31
Ancelotti hylder Modric: Altid den samme
23:31
Dansk Politik
23:25
Real slog Athletic og sikrede Supercopa-trofæ
23:25