Luk

Tidl. VB-spids faldt om: Østrigere vil ophæve

| Erste Liga | 2 kommentarer

Infoboks

Østrigske Blau Weiss Linz vil gerne ophæve kontrakten med Raphael Dwamena, efter den tidligere angriber faldt om i en kamp i oktober. 

I oktober 2020 valgte Vejle at tage Raphael Dwamena af holdet.

Den dengang 25-årige angriber var i januar 2020 blevet opereret i hjertet og han blev derfor løbende undersøgt. 

Grænseværdierne i de undersøgelser viste sig at være for højre, hvorfor Vejle valgte at tage det sikre valg og fjerne den ghanesiske angriber fra truppen, selvom han lige var ankommet til Nørreskoven. 

I sommer valgte østrigske Blau Weiss Linz dog alligevel at tage chancen og give ham en kontrakt, og Dwamena nåede da også at spille tre kampe for holdet i denne sæson, inden han faldt om i slutningen af oktober, hvor hans hjertestarter heldigvis virkede. 

Episoden betyder dog, at østrigerne vil have ophævet aftalen med angriberen.

- Der har været et møde i denne uge, hvor vi har fortalt ham og hans repræsentanter, at det ikke længere er en mulighed, at han kommer på banen for os. Risikoen er simpelthen for stor. 

- Vi er meget kede af det. Udover i RB Salzburg så finder du ingen spiller med hans kvaliteter i hele Østrig, som en rask Raphael Dwamena har. Det er skam, at han formentligt bliver nødt til at indstille karrieren nu.

- Han er en rigtig god fyr med en stor karakter. Det gør bare beslutningen endnu sværere for os, fortæller sportsdirektør i klubben Tino Wawra.  

Dwamena har tidligere i karrieren repræsenteret spanske klubber som Levante og Real Zaragoza.


Af Andreas Roesen
Fredag 28. januar
Torsdag 27. januar