Luk

Tidlig afsked med angrebstalent skuffer Friis

| 3F Superliga | 15 kommentarer

Infoboks

AaB-træner Jacob Friis er skuffet og ærgerlig over, at den unge angriber Søren Tengstedt forlader klubben.

AaB meldte i denne uge ud, at den 20-årige angriber Søren Tengstedt forlader klubben denne sommer ved kontraktudløb.

At AaB ikke har kunnet overbevise Tengstedt om at fortsætte i klubben, skuffer klubbens træner, Jacob Friis.

- Jeg vil altid gerne have, at vores egne talenter slår igennem i AaB, så selvfølgelig er jeg skuffet, siger Friis.

- Personligt havde jeg absolut gerne set, at han havde fortsat i AaB. Vi bruger en del år på at udvikle talenter som ham, og målet er, at de spiller en masse kampe og vinder noget med AaB's førstehold, inden de tager afsted.

- Vi ser derfor helst ikke, at de tager afsted så tidligt, og det er selvfølgelig ærgerligt, at han forlader klubben, uden at vi får penge for ham, siger han.

AaB er en af de klubber i Superligaen, som giver mest spilletid til unge spillere fra egen ungdomsafdeling.

En af disse er forsvarsspilleren Mathias Ross, som spiller fast for tiden og føler, at AaB er den optimale klub at være i for ham.

- Jeg tror ikke, der findes mange steder i Danmark, der er bedre at være som ung spiller, siger Ross.

- AaB er den perfekte klub at være i, da den satser på talenter, og man får chancen, hvis man er god nok. Det er en dejlig tryghed at have som talent.

Mathias Ross er ærgerlig over at sige farvel til Søren Tengstedt, og det vil ærgre ham endnu mere, hvis angriberen, som ifølge Ekstra Bladet tager til AGF, fortsætter i en anden superligaklub.

- Jeg har allerede prøvet at stå over for Mikkel Kaufmann (FCK-angriber, red.), og det vil da være specielt også at opleve det med en tidligere holdkammerat i AGF.

- Jeg er helt vildt ærgerlig over, at han stopper, for han bliver en mega dygtig spiller, siger Ross.

I søndagens 0-0-kamp mod FCN var Tengstedt ikke med, og FCN var også uden et par normale startere.

Forsvarsspilleren Abdul Mumin og angriberen Mohammed Kudus står også foran et sommerskifte, så de sidder begge ude for tiden.

- Det er lidt af det samme som med Tengstedt. Vi har kunnet se, at Mumin sparer sig til træning, og gør man det, skal man ikke spille, siger FCN-træner Flemming Pedersen.

- Kudus har igen fået en tænkepause. Hvis det hele var afgjort, havde han spillet mod AaB, og han kan sagtens komme til at spille flere kampe i sæsonen, siger Pedersen.

/ritzau/

Tegn et sæsonkortabonnement og se alle AaB?s hjemmekampe her


Af Benjamin Alexander Helbo

15 kommentarer

AaBager 17:42          
Familien Tengstedt og AaB har ofte gået skævt af hinanden og den tradition fortsætter desværre. Ville gerne ønske ST held og lykke fremover, men min mor lærte mig, jeg ikke måtte lyve.
Én Kenni Sommer 17:53          
Sådan af ren interesse. Den der Tengstedt-familie, hører den tidligere Viborg-spiller Thomas Tengstedt og hans søn, Casper Tengstedt, der nu spiller i Nürnberg, også til den?
AaBager 18:06          
Uden at være sikker, tror jeg Thomas er Sørens onkel.

Edit: Sørens fars fætter
bruger 108488 18:10          
Hvis rygterne ellers taler sandt, om at Søren Tengstedt rejser til AGF, så må det være et ønske om at gå ned i niveau. Normalt ligger AaB højere placeret end AGF, og siden AGF vandt mesterskabet tilbage i 1986, har AaB vundet mesterskaber 4 gange. Om man
begriber, hvad en ung gut vil i AGF, hvor
den største dyd går på fight og fysik.
Forstaardu 18:22          
Bedømt på nuværende sæson er det bestemt ikke et skridt ned. AaB har i nyere tid fået bedre resultater end AGF, men AGF er en større klub. I det længere perspektiv tror jeg at det er godt for Tengstedt at skifte til AGF, da de endelig har fået styr på butikken. Galehus er der ikke så meget over dem mere.
Én Kenni Sommer 18:36          
Thomas Tengstedt kom så vidt jeg husker oprindeligt fra Aalborg Chang (og jeg kan se, at Søren har spillet i Nibe og Aalborg Freja). Er forholdet mellem AaB og Chang/Freja sammenligneligt med AGF og Aarhus Fremad, Skovbakken osv? Altså til tider lidt anstrengt. Eller er AaB så suveræne i Nordjylland, at alle i byen holder med byens flagskib?
DeHvideGunners 18:49          
Et ønske om at gå ned i niveau? AGF ligger nr. 3 og Minimum 9 (NI!!!) point foran Aab inden kampen i aften.

AGF er nåde en større klub og har pt. Et stærkere hold end Aab så det er et niveau op for ST.

Om han så er god nok til AGF aner jeg ikke.
Søndag 29. november