Luk

Tidlig kasse var nok for ikke-imponerende EfB

| 1. Division | 7 kommentarer

Infoboks

Esbjerg fB - HB Køge 1-0
1. division
2' 1-0 Yuri Yakovenko

Esbjerg imponerede ikke, da man onsdag vandt 1-0 efter et mål i kampens første minut mod HB Køge. Esbjerg har nu seks af seks mulige point.

Det var to tidligere Superliga-mandskaber, som onsdag tørnede sammen på Blue Water Arena, hvor Esbjerg tog imod HB Køge.

Den nye Esbjerg-træner Olafur Kristjansson fik en 2-0-sejr over Skive i sin debut, mens HB Køge også kom til kampen med en sejr i ryggen ved at have slået Hvidovre med 2-1.

Kampen fik en eksplosiv indledning for i det første minut, blev Yuri Yakovenko sendt i dybden. Han tog et træk uden om HB Køges nye målmand Oskar Snorre, der nedlagde Esbjerg-angriberen, og så var der pludseligt straffespark.

Yakovenko tog sig selv af sparket, men Snorre blev i første omgang den store i den duel, da han pillede Yakovenkos spark med en flot redning. Uheldigt for Snorre røg returen dog ud til Yakovenko, som sendte bolden i mål til 1-0 efter et minut.

Helt så eksplosivt fortsatte det dog ikke, men efter 19 minutter fik HB Køge en fin mulighed ved Magnus Häuser. En bold faldt ned foran ham i feltet, men han sendte sit forsøg noget over, selv om han var i en god position.

Kort efter måtte Snorre igen hive en pæn redning frem på et Yakovenko-forsøg, da Esbjerg-angriberen testede HB Køge-målmanden tæt under mål.

Efter 24 minutter testede Martin Koch Helsted Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg med en god header, men målmanden holdt forsøget ude.

Frem mod pausen var det HB Køge, som var mest på bolden, men det skulle ikke blive farligt for Esbjerg, der altså kunne gå til pause ved 1-0.

HB Køge kom godt ud i anden halvleg, hvor særligt Adedeji var livlig og skabte problemer for Esbjerg.

Efter en times spil fandt Adedeji Mathias Høst i en god position, men han sparkede med venstrebenet til på Højbjerg.

Esbjerg var ikke synderligt dominerende, som man ellers havde ventet.

Efter 66 minutter kom Martin Koch Helsted til en gigantisk mulighed efter en tilfældighed i Esbjerg-feltet, men den normalt dødsensfarlige angriber sendte sit forsøg noget forbi kassen.

HB Køge fortsatte med at være på bolden, men Superliga-nedrykkerne holdt gæsterne fra de helt farlige muligheder, mens man lurede på kontraer.

Sådan en mulighed fik man i det 82. minut, men Patrick Egelund fejlede afleveringen til en dybdeløbende Jakob Ankersen.

Esbjerg formåede at holde stand hele vejen, og derfor har man nu seks af seks mulige point.

Kolding er noteret for to af to nederlag.


Af Jonas Dalgård

7 kommentarer

bruger 172565 20:27          
Egentlig imponerende at Esbjerg får lov til at slutte med 11 mand med tanke på de ting Austin lavede når bolden ikke var i nærheden..
janbo 21:14          
Tydeligvis ikke straffe, begge målmandens hænder er på bolden inden kontakt til Esbjergspiller.
Dommer indrømmer efterfølgende, at der ikke var straffe. Esbjerg får derfor uretmæssigt foræret 1 måls sejren.
Sticky 21:50          
Selvf. var der straffe, han tager både bold og mand. Når det så er sagt, spiller EfB nok noget af det ringeste fodbold længe set. Højre backen Anyembe er helt væk.
Myggespray 21:56          
Ja det var utroligt imponerende at dommeren kunne undlade at give Austin et gult kort i første halvleg, hvor Austin sendte Stephan Petersen i jorden med et godt gedigent skub (og måske straffe?) inden et hjørnespark og det var endnu mere imponerende og virkelig ringe set af dommerkvartetten og dommeren at han ikke så Austin gav Jakob Johansson en knythæve i hovedet lige udenfor feltet...?!? Hvordan pokker kan man overse dét? Han burde have haft rødt kort!!
Generelt må man bare sige at dommeren ikke havde niveau til at dømme sådan en forholdsvis simpel kamp i Danmarks næstbedste række - rystende i flere situationer og faktisk lige dårlig både hos EfB og HB Køge.

OT: EfB spillede bestemt ikke imponerende og HB Køge fik flere muligheder i 2. halvleg, men ganske symptomatisk var de ganske uskarpe foran mål, for ellers kunne EfB have fået problemer.
benteinthehood 21:59          
Ja det var utroligt imponerende at dommeren kunne undlade at give Austin et gult kort i første halvleg, hvor Austin sendte Stephan Petersen i jorden med et godt gedigent skub (og måske straffe?)
Det er måske også lige i overkanten at give HB Køge et straffespark for et skub i HB Køges felt.
Myggespray 22:10          
Ja beklager - du har ret, for det var naturligvis i den modsatte ende det skulle have været begået, men nuvel Austin var godt nok på krigsstien og lidt tændt i det meste af kampen, men var nok også en af de bedste hos EfB :o)
Sticky 23:23          
Austin er altid tændt, ellers kunne han lige så godt blive hjemme. :D
Tirsdag 29. september