Luk

Tidligere FCK-trio på U21: Godt med relationer

| EM U21 | 0 kommentarer
Tidligere FCK-trio på U21: Godt med relationer
Foto: Per Kjærbye / fodboldbilleder.dk

Morten Hjulmand er glad for samarbejdet med sine to tidligere FCK-kammerater på U21-landsholdets midtbane.

Da Albert Capellas i september sendte Morten Hjulmand, Nikolas Nartey og Carlo Holse i kamp fra start på de tre centrale midtbanepladser mod Rumænien, var det et gensyn med hinanden for de tre spillere.

De har nemlig flere års fælles fortid i FC Københavns ungdomsafdeling, hvor Carlo Holse er rykket på førsteholdet, mens Nartey nu er i Hansa Rostock og Hjulmand i Admira Wacker i Østrig.

Den slags kendskab til sine medspillere giver noget særligt på banen, fortæller Morten Hjulmand til bold.dk.

- Det er noget andet, fordi du bare har nogle relationer med dem. Jeg har spillet sammen med Nartey og Carlo i mange år, så jeg ved, hvilke spillere de er, og de ved, hvem jeg er. Det er en god ting at have de relationer, og det er ikke så tit, man ser det, siger Hjulmand og fortsætter.

- Jeg er meget positiv omkring det, men det er heller ikke en selvfølge, at vi spiller godt, bare fordi vi kender hinanden. Vi ved, der skal arbejdes, og jeg føler, det er tre løbeheste, som skal ligge der (på de tre centrale pladser i Capellas’ formation, red.).

De tre spillere er igen med blandt Capellas’ udvalgte og kan igen komme i kamp torsdag aften, når Nordirland venter i EM-kvalifikationen.

Overrasket over spilletid

Morten Hjulmand debuterede på U21-landsholdet under seneste samling, da han fik anden halvleg i en testkamp mod Ungarn, inden Capellas altså bragte ham fra start i EM-kvalifikationskampen mod Rumænien. 

Det blev kun til en halvleg for Hjulmand, som både nåede at præstere et oplæg og at hive et gult kort til sig.

- Jeg var lidt overrasket over, at jeg kom til at spille. Jeg havde ikke forventet det, og det så heller ikke ud til det i starten af samlingen, men mange ting kan nå at ske i løbet af et par træninger og kampe.

- Jeg havde et mål om at starte inde, og det kom jeg til. Desværre blev det kun til en halvleg, men alt i alt var jeg tilfreds nok.

Admira Wacker-danskeren forventer, at Danmark trækker sig sejrrigt fra torsdagens kamp på Aalborg Portland Park, men han ved, at det kan blive en drilsk opgave mod Nordirland, der har spillet sine to første kampe uafgjort.

- Jeg forventer at vi sigter efter de tre point. Man ved, at der kan ske meget i de kampe mod mindre nationer, og det er det, der er sjovt ved landskampe.

Hjulmand fortæller desuden, at han har en god fornemmelse i forhold til aftenens startopstilling.


Af Jonas Dalgård

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Mandag 21. oktober