Luk

Tidligere FCN-talent: Får ti tilbud hver sæson

| 1. Lig | 3 kommentarer
Tidligere FCN-talent: Får ti tilbud hver sæson
Foto: Privat

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Oguzhan Aynaoglu har skabt sig et godt navn i Tyrkiet, siden han skiftede til landet i 2014. 

I 2014 pakkede Oguzhan Aynaoglu tasken og rejste væk fra Danmark og FC Nordsjælland, hvor han fik sin fodboldopdragelse, til Tyrkiet. 

Süper Lig-holdet Bursaspor stod klar med en kontrakt til den på daværende tidspunkt 21-årige angriber. 

Nu er Oguzhan Aynaoglu, der i Danmark blev kaldt for ’O.G', blevet 28 år, og lige nu tørner han ud for Altay i den næstbedste tyrkiske række, 1. Lig. 

Den dansk-tyrkiske spiller siger, at tilværelsen i Tyrkiet kan være meget omskiftelig, og der er interesse for ham efter hver sæson. 

- Der bliver kigget på trupperne fra år til år, hvor klubberne nærmest ved sæsonstart sletter hele truppen og bygger en ny. 

- Klubberne køber mange spillere, der har erfaring. De tænker ikke, at de skal bygge holdet op til om fem år. De tænker: ’Vi skal blive mestre i år, hvem skal vi købe?’. 

- Efter hver sæson kommer der altid omkring ti tilbud, fordi nu kender de mig her i Tyrkiet, og de ved hvilken spiller, som jeg er. 

- Når der kommer ti tilbud hvert år, så bliver der også rykket en del rundt. Lige nu er mit mål at komme op og spille i den bedste tyrkiske liga igen, siger Oguzhan Aynaoglu til bold.dk.

Scorede mod Fenerbahce

Oguzhan Aynaoglu startede sin tyrkiske karriere i Bursaspor i 2014. Her spillede han i godt to år, men han var dog også lejet ud til både Adana Demirspor og Karabükspor i samme periode. 

Med Karabükspor var han med til at vinde den næstbedste række og sikrede klubben oprykning. 

Næste stop for angriberen var Rizespor i Süper Lig, og her fik han sin største oplevelse til dato. Det var med til at skabe større opmærksomhed om hans navn i Tyrkiet.

- Jeg scorede mod Fenerbahce i Fenerbahce (30. april 2017, red.), da jeg var i Rizespor. I Tyrkiet er det sådan, at hvis man scorer et mål mod et af de store hold, så bliver det ikke glemt i to-tre år. 

- Det er faktisk sådan, at du ryger på en liste med det samme, når du scorer mod et af de store hold, hos den pågældende klub. Jeg røg eksempelvis på Fenerbahces liste, og så følger de med i min karriere. 

- Det kan gå rigtig stærkt i Tyrkiet, hvor man er på toppen. Samtidigt kan det også gå den anden vej, hvor man er helt nede i bunden.

Det kan nemlig gå stærkt for fodboldspillere i Tyrkiet, som Aynaoglu beskriver. Blot en sæson blev det til i Rizespor, og her var et skifte tilbage til Danmark på tale. 

Det endte dog med at blive et skifte til Adanaspor, inden han skiftede til Altay i januar 2019. 

Han savner dog Danmark, selvom han har godt gang i fodboldkarrieren i Tyrkiet.

- Der er stor forskel på Danmark og Tyrkiet kulturmæssigt, men jeg kan godt lide begge lande, da jeg både har lidt tyrkisk og dansk i mig. Jeg savner også at snakke dansk på holdet og bare gå rundt på Strøget.

Oguzhan Aynaoglu kan godt mærke, at mange er bidt af fodbold i Tyrkiet, og han kan da heller ikke gå helt i fred på gaden. 

- Der er stor opmærksomhed på fodbold, og folk kender mig hernede. Man skal derfor passe lidt på, hvordan man agerer.

Irriterende skader

Lige nu står de tyrkiske ligaer stille grundet coronavirussens indtog i hele verden, og pausen kommer på et lidt uheldigt tidspunkt for Aynaoglu. Han har siddet ude i et par måneder med skader, og han er nu klar til at komme i aktion. 

- Jeg har haft nogle små og irriterende skader, der er kommet lige efter hinanden, og så blev jeg klar til at spille, og så kom coronavirussen. Det har skubbet mig lidt tilbage, men træneren og klubben er rigtig glade for mig. 

- De kender mine kvaliteter, så det er ikke så stort et problem, at jeg ikke har spillet de seneste par måneder, siger den 28-årige angriber. 

Han mener dog, at fodboldpausen ikke kan være anderledes i disse tider.

- Det er rigtig ærgerligt med coronavirussen, så ligaen er blevet lukket, men menneskets helbred er jo vigtigst. Det må man ikke glemme. Det er det helt rigtige valg, at der ikke bliver trænet, og ligaen er blevet lukket. 

- Jeg selvtræner herhjemme. Jeg har mit eget fitness ovenpå i mit hjem, hvor jeg træner. Der prøver jeg at holde mig så godt i gang som muligt, siger han. 

Oguzhan Aynaoglu er noteret for 13 kampe for FC Nordsjælland. Han blev blandt andet skiftet ind i det danske holds 2-5-nederlag til Shakhtar Donetsk i Champions League 20. november 2012. 

Oguzhan Aynaoglu har spillet 12 kampe for Altay i denne sæson. Klubben er placeret som nummer syv i den næstbedste tyrkiske række. 


Af Anders Jensen
Mandag 30. marts
Søndag 29. marts