Luk

Tidligere FCN'er i Groningen: Ingen kære mor

| Æresdivisionen | 3 kommentarer

Infoboks

Groningen - VVV-Venlo
Æresdivisionen (22/02)
bet365 1,57 3,80 6,00
NordicBet 1,62 3,95 5,45
Oddset 1,58 3,85 5,40
YouBet 1,57 3,80 5,95

Det tidligere FC Nordsjælland-talent Nicklas Strunck jagter førsteholdsdebut i Groningen, men det første halve år har krævet tilvænning for den unge midtbanespiller.

I sommer rykkede den dengang 19-årige midtbanespiller Nicklas Strunck fra den trygge Superliga-tilværelse i FC Nordsjælland til nye græsgange i Æresdivisionen.

Groningen stod klar med en fireårig kontrakt, og Strunck var ikke i tvivl om, at det var en mulighed, han var nødt til at takke ja til.

- Jeg følte og føler, at det var den rigtige beslutning at tage, fordi jeg gerne ville udfordre mig selv fodboldmæssigt, men også mentalt. Udover at skulle spille i den hollandske liga tiltalte det mig også at skulle klare sig selv i et andet land, siger Strunck til bold.dk.

Ingen debut - endnu
Nicklas Strunck, der er fyldt 20 år, har været med på bænken til adskillige Æresdivisionskampe, men debuten lader vente på sig.

Den unge midtbanemand stresser dog ikke.

- Jeg kom meget sent ind i sommer, hvor holdet havde været på træningslejr og allerede havde spillet deres første kamp. Jeg vidste godt, at det første halve år ville handle meget om tilvænning, siger Strunck.

- Det har handlet om at finde ud af de nye systemer, og hvordan man spiller hernede. Når man kommer fra så struktureret et sted, hvor der er én spillestil, og pludselig skal spille et andet sted, hvor der er mere fysik, kræver det lidt tilvænning.

- Men man vil gerne spille fodbold her, og det ville man også i FC Nordsjælland, påpeger Strunck.

Så en lejeaftale denne vinter har ikke været på tale?

- Nej, jeg kom jo først i sommer og har bare haft fokus på at gøre det så godt som muligt.

Man bliver voksen med det samme
Nicklas Strunck begynder at kunne forstå det hollandske sprog, ligesom han selv kan et par gloser efterhånden, og det har gjort integrationen i klubben en del lettere.

Han kan dog også tydeligt mærke, at Æresdivisionen trods alt lige er et par niveauer højere end Superligaen.

- Niveauet er højere, og kvaliteten er også meget højere her. Fodbold er meget et arbejde, og spillerne går bare til den til træning. Der er ingen kære mor. Du er nødt til at vise dig frem for at komme til at spille, siger Strunck.

Har det været et kulturchok?

- Jeg vidste godt, hvad jeg gik ind til, og at det er en hård liga, så på den måde har det ikke været et kulturchok.

- Jeg nyder virkelig at være her, og mentalt har jeg rykket mig rigtig meget. Man står på egne ben, og der er for eksempel ikke lige nogen at tale med, hvis man har haft en dårlig dag. Man bliver voksen med det samme.

- Men jeg har også ældre medspillere hernede, som man kan læne sig opad, for nu er det jo ikke kun spillere på 20 år, jeg spiller sammen med, siger Strunck med et smil med hentydning til FC Nordsjællands evigt unge hold.

Chancen skal nok komme
Nicklas Strunck sigter naturligvis efter at få førsteholdsdebut i Groningen, men han bevarer den positive indstilling.

- Jeg nyder at være i Holland og spille i Groningen. Selvfølgelig har jeg ikke fået min debut endnu, men de gode ting tager tid. Hvad enten det bliver i næste uge, om tre uger eller først efter sommerferien, tager jeg det roligt.

- Selvfølgelig er der et tidspunkt, hvor man gerne vil spille, og jeg går da benhårdt efter at få succes her. Det var en af grundene til, at jeg tog af sted.

- Men tålmodighed er vigtigt, især i udlandet. Det kan ikke svare sig at fokusere på det negative, for eksempel at man spiller på reserveholdet.

- Hernede er reserveholdskampene altså et højt niveau, og der er stadig mange dygtige spillere. Man kan vise sig frem hver uge, og så kommer min chance forhåbentlig på et tidspunkt, slutter Strunck.

Nicklas Strunck nåede at spille 34 førsteholdskampe i FC Nordsjælland, heraf 27 i Superligaen.

Køb billetter til FC Nordsjællands kommende hjemmekampe her!


Af Sara Margren
Fredag 21. februar
Torsdag 20. februar