Luk

Tidligere Skive-kaptajn: En utrolig hård proces

| 1. Division | 1 kommentar

Infoboks

Skive IK - FC Fredericia
1. division (28/11)
bet365 3,80 3,80 1,83

Skives tidligere anfører Christoffer Østergaard er godt og vel halvvejs i et grimt skadesforløb, som også har lært ham en masse.

27-årige Christoffer Østergaard løb i marts ind i en grim serie af skader på samme tid, da han med Skive IK-anførerbindet på armen ramlede sammen Lars Pleidrup fra Nykøbing FC og pådrog sig en korsbåndsskade, en meniskskade og en bruskskade i forårspremieren i 1. division.

Han kunne efterfølgende modtage en nedslående melding om, at skaderne betød et års pause fra fodbolden, og da den rutinerede stopper samtidig havde kontraktudløb i Skive, stod han pludselig mere end almindeligt alene med et langt genoptræningsforløb.

Christoffer Østergaard lægger da heller ikke skjul på, at det er en hård omgang, som han går igennem lige nu.

- Det er rigtigt svært, men jeg forsøger at bevare modet og finde de små ting at glæde sig over i hverdagen. Men det er helt ekstremt så meget, jeg savner, at være en del af et fodboldhold. Det er en utrolig hård proces. Man går jo hurtigt i glemmebogen, kan man sige.

- Jeg havde en fed rolle med masser af ansvar i Skive med mit gymnasielærer-job ved siden af. Så jeg havde en fin løn, og nu må jeg bare køre solo på supplerende dagpenge. Det er ikke altid lige sjovt, siger han til bold.dk og fortsætter:

- Jeg har lært på den hårde måde, at man skal være selvstændig. Klubberne har jo travlt med de spillere, de har nu. De er der ikke til at samle en op, og det er helt naturligt, når man ikke længere er på kontrakt. Man skal selv arbejde og skabe sin egen hverdag. Det er noget, jeg er lidt overraskt over og har mærket.

Christoffer Østergaard er fortsat gymnasielærer i Hobro på deltid, og resten af tiden bruger han på den hårde genoptræning.

- I min situation er man nødt til at lave en hverdag og arbejde struktureret med genoptræning i fokus. Dagene må ikke bare flyde hen. Jeg har været heldig at have mit job. Det er alfa-omega, at man har et formål med dagen. Derfor vil jeg også gerne slå et slag for Spillerforeningens tilbud om at uddanne sig, mens man spiller Det er så vigtigt.

- Uanset om du er i FCK eller i Skive. Jeg er ikke den første eller sidste med kontraktudløb, der får en skade. Men det redder mig nu at have en uddannelse. Jeg har noget at falde tilbage på, siger han og tilføjer:

- Men det hele har været lidt uvirkeligt og virkelig tungt. Jeg havde det jo fantastisk deroppe i Skive. En skøn rolle med en masse ansvar. Jeg kan godt lide mennesker i og omkring klubben. Det sidder godt nok i mig, at jeg savner at være en del af det. Det har været svært.

- Jeg kan huske, at jeg var forberedt på, at korsbåndet var røget, men ikke det andet også. Det er helt gak. Så jeg skulle pludselig vente otte uger mellem de to operationer, fordi det ville give bedre resultater. Det er også derfor, at det tager så lang tid.

En opløftende melding

Heldigvis begynder det at lysne for den forsvarsspilleren. I sidste uge var han til undersøgelse i Silkeborg, og han drømmer om at være tilbage til næste sæson.

- Det går godt fremad. Jeg fik en opløftende melding fra min læge på knæets tilstand, og hvordan det kan strække. Han mente, at knæet så stærkt ud, og han var overbevist om, at jeg nok skulle komme tilbage. Det var virkelig vigtigt at høre med så langt og sejt forløb.

- Især bruskskaden gør, at det tager lang tid. Men det ligner, at det heler som det skal. Det gav blod på tanden og motivation for at komme tilbage på fodboldbanen, selvom det har og er hårdt. Det var en opløftende melding, siger han og fortsætter:

- Jeg kan forhåbentligt være tilbage i det tidlige forår og komme ud og lave øvelser og koordination. Men alt træning med kontakt og andre spillere bliver nok først til maj efter et år. Men jeg har styrketræning uafbrudt siden operation. Jeg kan faktisk godt løbe, men lægen vil gerne, at jeg venter, så det kan hele bedst muligt.

- Det positive er, at jeg har taget nogle gode kilo på i træningslokalet. Jeg kan også bruge skadespausen til at optimere, hvad jeg ikke kunne før, fordi jeg ikke var fuldtid i Skive. Når man arbejder fuldtid med det, men kun er deltid og arbejder ved siden af, er det svært at finde tiden.

Christoffer Østergaard var en af de bærende profiler på Skive-holdet inden sin skade, men han er åben for det meste, når han efter planen er sine skader kvit i det nye år.

- Jeg tror, at jeg har nået et punkt og nået frem til, at det kun handler om, at jeg bare skal spille fodbold. Jeg elsker det og har brugt mit liv på det. Planen er selvfølgelig at nå tilbage på det niveau, jeg var på. 

- Men jeg kender ikke vejen og kan ikke tillade mig andet. Jeg er meget åben for alle muligheder. Jeg vil bare tilbage. Jeg var i mit livs form inden, og det må ikke slutte der. Jeg vil kæmpe for at nå dertil igen, siger han.

Christoffer Østergaard, der også har været i Brabrand og Hobro, nåede at spille 106 kampe for Skive. 


Af Anders Borup
Onsdag 25. november