Luk

Tidligere SønderjyskE-talent drømmer stort

| AB Argir | 2 kommentarer

Infoboks

Dansk-albanske Ardit Murati, der tidligere har været i SønderjyskE, er netop skiftet til færøske AB Argir. Han har dog store ambitioner, hvor A-landsholdet er drømmen.

Du kan læse artiklen på LigaBold.dk - eller herunder.

Ardit Murati er lige skiftet fra den nye Danmarksserie-klub FC Sydvest 05 Tønder til færøske Argja Bóltfelag (AB Argir) i den næstbedste række.

Den 21-årige angriber har dog større ambitioner end at spille i den næstbedste færøske række. Murati, der har en fortid i SønderjyskE, siger til LigaBold.dk, at han gerne vil vise sig frem, så angriberen på sigt kan tage næste skridt i fodboldkarrieren.

Ardit Murati har både dansk og albansk statsborgerskab, og angriberen har været inde omkring de albanske ungdomslandshold. Derfor går den ambitiøse angriber efter en landsholdsplads på A-landsholdet på sigt.

- Jeg kan ikke lide at stå stille et sted, og jeg kan godt lide at udvikle mig, og man kan altid blive bedre, så måske et sted i Europa eller længere væk. Jeg vil sikkert gerne til en større klub, hvor jeg forhåbentlig kan blive endnu mere seriøs, og så måske bare blive bedre på de punkter, som jeg måske ikke er så god til, siger Ardit Murati til LigaBold.dk.

Har du også ambitioner angående landsholdet. Du har jo snuset lidt til de albanske ungdomslandshold?

- Ja, helt sikkert. Det tænker jeg meget på. Jeg har dobbelt statsborgerskab, så jeg har dansk og albansk pas. Jeg har været inde omkring det albanske, hvor jeg har været med dem. Det er helt klart noget, som jeg tænker på, inden jeg skal sove angående fodbold, og det vil være et stort øjeblik at spille for ens landshold.

Er det en kamp for A-landsholdet, som du har i tankerne?

- Ja, helt klart. Det tænker jeg tit på, og det ville være stort. Det er noget, som ens familie bliver stolte over, selvom de helst ser mig i den danske trøje. Jeg siger selvfølgelig heller ikke nej til det danske landshold, men nu har det lige været det albanske, så det er helt klart, at jeg tænker på at tage den trøje over hovedet og spille en EM- eller VM-kamp med landsholdet. Det er en stor drøm.

Har du sat dig nogen tidshorisont?

- Det ved jeg ikke. Jeg har set i fodboldverdenen, at det kan gå meget hurtigt. Jeg har bare sagt til mig selv, at det eneste, som jeg skal fokusere på, er at blive bedre og score mål, så med tiden skal det nok komme af sig selv. 

- Jeg vil ikke tænke for meget og blive højlydt. Jeg vil bare score, og jeg tænker, at når de kan se, at jeg kan score mål og spille godt, så kommer det af sig selv, men jo før, jo bedre, siger Ardit Murati til LigaBold.dk.

Ardit Murati spillede i den seneste sæson for FC Sydvest 05 Tønder i 2. division, som endte med at rykke ned. Her blev til det 24 kampe for Tønder-klubben med seks mål og seks assists til følge.

Ifølge transfermarkt.com spillede angriberen 45 kampe og scorede 25 mål for SønderjyskE's U19-hold, mens Murati fik seks kampe for SønderjyskE's reservehold i Reserveligaen.

Nu skal den dansk-albanske angriber forsøge at hjælpe AB Argir på Færøerne. Holdet indtager lige nu femtepladsen i den næstbedste færøske række med 19 point efter 13 kampe.

Artiklen er bragt i samarbejde med LigaBold.dk.


Af Anders Jensen
Søndag 25. juli