LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Tilfreds Niels F: Kynisme i sin værste form

| Danmark U21 | 6 kommentarer
Niels Frederiksen efter at EM-billetten kom i hus: Det var fandme forløsende
Rasmus Nissen efter sikret EM-billet: Det er sindssygt fedt
Duelund sender Danmark ét skridt tættere EM
Bruun Larsen sender Danmark mod EM: 1-0 til U21-drengene mod Færøerne
Philip Billing: Det var en svær kamp, fordi Polen bare stillede sig ned og levede på kontra
Tilfreds Niels F: Kynisme i sin værste form
Foto: Getty Images
U21-landsholdstræneren var ikke glad for at gå på kompromis med sin og holdets spillestil, men det var nødvendigt for at få godt resultat i fredagens kamp mod Polen, der endte 1-1. 

Det danske U21-landshold topper fortsat gruppe 3 i EM-kvalifikationen, men Niels Frederiksens tropper må vente lidt endnu med at booke billetterne til Italien.

Det står klart, efter at fredages topopgør på hjemmebane mod Polen endte uden vinder, og dermed har de danske drenge fortsat skæbnen i egne hænder. En sejr på tirsdag over Færøerne vil sikre førstepladsen i truppen.

Det kunne dog let have set anderledes ud efter fredages kamp, hvor et taktisk polsk hold i store dele af kampen skabte problemer for danskerne.

Gæsterne stod langt tilbage fra første fløjt og var samtidig dygtige på deres omstillinger, hvilket i slutningen af første halvleg fik landstræner Niels Frederiksen til at sadle om rent taktisk.

- Jeg måtte agere, og vi havde behov for et resultat, og jeg må sige, at vi spillede mod et godt hold, som var gode til det, som de gjorde - at forsvare sig og satse på omstillinger. Det betød jo, at vi flere gange i første halvleg følte, at vi var tæt på at være bagud.

- Det var jo ikke tilfredsstillende, og det måtte vi prøve at lave om på, og så valgte vi en lidt mere afventende strategi. Det tager jeg selvfølgelig på min kappe, og efter kampen synes jeg klart, at det var det rigtive valg, siger han.

Frederiksen understreger dog, at det bestemt ikke var med hans gode vilje.

- Det var vigtigt for os at finde en måde at spille på, hvor Polen ikke hele tiden fik omstillinger. Det synes jeg, at vi lykkedes med i anden halvleg. 

- Det var jo kynisme i sin værste form, når man spiller sådan. Jeg bryder mig ikke om at spille så afventende, og det er ikke noget, som vi plejer at gøre, men det var dét, som jeg vurderede som det nødvendige for at få det resultat, som vi skulle bruge.

- Jeg var bange for, at vi ville ende med at tabe, hvis vi blev ved med at angribe, som vi gjorde i første halvleg. 

Landstræneren roser sine spillere for at efterleve taktikken, der medvirkede til et resultat, der gavner danskerne mere end polakkerne, og Frederiksen ser nu spændt frem mod tirsdagens afgørende kamp mod Færøerne på hjemmebane.

- Jeg ved godt, at vi ikke skabte mange chancer, når vi spillede mere afventende, men det var en kalkyle ud fra, hvordan vi bedst havde chancen for at få et resultat. Det fik vi, og det er vi glade for. Nu skal vi have en sejr mod Færøerne. 

- Der er ikke nogen, der skal kritisere spillerne for deres måde at spille på, for de spillede, som jeg havde bedt dem om. Det kan godt være, at det ikke var lige seværdigt, men de gjorde det fint. 

- De havde den tålmodighed, som var nødvendig i anden halvleg. Det skal de have ros for. Der er ikke nogen af os, der elsker at spille på den måde, og det kommer vi heller ikke til at gøre mod Færøerne, men mod Polen var det en vurdering af, hvad der skulle til, siger han.

Det danske U21-landshold er ubesejret i de seneste fem kampe, og det seneste opgør mod Færøerne, der blev spillet på udebane i august 2017, endte med en sikker dansk sejr på 3-0.  

Kasper Ørkild/dalsten@bold.dk

Stream Frankrig U21 – Danmark U21 på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Casper Dalsten
Onsdag 20. marts
Tirsdag 19. marts