LeoVegas.dk ready? betfair Bethard Casino24 Advertisement

Tilpas Dolberg har jagtet gode oplevelser

| VM | 9 kommentarer
Dear Australia
Dagens profil, Coutinho: Et tilbageblik på hans unikke evner
Tites imponerende geneopbygning af Brasiliens landshold
FIFA-challenge: Zanka & Nicolai vs. Agge
Christian Eriksen er dagens profil: Manden der skal sørge for dansk VM-succes
Tilpas Dolberg har jagtet gode oplevelser
Foto: Getty Images
Kasper Dolberg er glad for den seneste periode med landsholdet, hvor han har gjort det godt i træning og kamp. Det er oplevelser, han har jagtet efter en sæson, hvor det ikke er gået som planlagt.

I sidste sæson scorede Kasper Dolberg 16 ligakasser i Ajax, hvor han dermed fik sit helt store gennembrud.

Det kastede også en landsholdsdebut af sig i november 2016, og nu er han pludselig med til en VM-slutrunde trods sine blot 20 år.

Men VM-udtagelsen er ikke kommet på baggrund af en succesfuld sæson. Denne sæson startede trægt for angriberen, som først scorede ni runder inde i turneringen.

I starten af 2018 blev han så ramt af en skade og nåede dermed kun fem kampe i Æresdivisionen efter jul - blot én startplads.

God følelse
Men det var altså nok til en landsholdsudtagelse, og Dolberg har været godt kørende i de sidste to testkampe, hvor han er kommet ind fra bænken og har vist sig godt frem.

- Jeg synes, det har været rigtig fint - faktisk lige siden vi mødte ind, sagde Kasper Dolberg til den danske verdenspresse, som tirsdag var mødt op på træningsanlægget i det sydlige Rusland.

- Jeg har haft nogle gode træninger, hvor jeg er kommet ind i en rytme og har fået trænet 100 procent uden nogen problemer.

- Det er lidt det, jeg har haft brug for, så jeg synes helt generelt, at jeg har en god følelse i kroppen, siger Dolberg, som da også er med på, at han har set godt ud i de to testkampe, hvor det virkede til, at den fik en ekstra skalle.

- Jeg gav selvfølgelig alt, hvad jeg havde. Det prøver jeg at gøre i alle kampe, jeg spiller. Det synes jeg ikke, der er noget nyt i.

- Men jo, det er lang tid siden, jeg har spillet fodbold, så der er da nok lidt ekstra at give af, siger Kasper Dolberg.

Tænker ikke på Jørgensen
Han skal slå Nicolai Jørgensen af pinden, hvis han vil starte inde for landsholdet, men det er ikke noget, han går og spekulerer i.

- Ikke som sådan. Jeg ved ikke, hvor meget spilletid jeg kommer til at få. Men jeg håber da, det bliver til så meget som muligt, siger Dolberg.

I 2010 var Christian Eriksen med til VM som 18-årig og skulle tage ved lære af det at være til slutrunde, men Dolberg tænker ikke så meget på en rolle, hvor han bare skal tage ved lære.

- Jeg er med for at hjælpe holdet, hvis der bliver brug for det. Selvfølgelig skal jeg suge til mig og tage alt det med, jeg kan få med, men jeg tænker ikke så meget på det, siger Dolberg.

Kan ikke mærke VM-feberen
Med sine 20 år er Kasper Dolberg blandt de yngste ved VM-slutrunden - men selvom det må betragtes som en stor præstation at komme med til VM i så ung en alder, lader angriberen ingenlunde til at være påvirket af situationen.

Onsdag var han i hvert fald meget rolig, da han blev spurgt til, hvorvidt sommerfuglene begynder at hvirvle i maven på ham.

- Jeg synes ikke rigtig, jeg kan mærke det endnu, men jeg er sikker på, det kommer, når vi rejser til kamp, og det kommer tættere og tættere på.

- Man er da begyndt at tænke på det, men man føler stadig, at der på en eller anden måde er noget tid til, siger Kasper Dolberg.

Kasper Dolberg har indtil videre optrådt seks gange for det danske landshold og har kvitteret med en enkelt scoring.

nicolai@bold.dk

Se Premier League og meget mere fodbold Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

9 kommentarer

LazDad 15:27          
Håber Dolleren starter på lørdag sammen med Braithwaite. Der var langt mere flow i angrebsspillet efter de 2 kom ind.

I bund og grund håber jeg også Fischer starter istedet for Yussuf. Den slags basser kommer Yussuf aldrig til at lave igen.. Han har vel ramt den forkert!
porkheimer 15:36          
Enig hele vejen igennem. Lige bortset fra sidste pointe, men kun fordi jeg har Youssuf på holdet.dk. 2,5 mio., vel næsten billigste startende angriber i spillet :D
Bobby Wrenøe 16:07          
Forstår på ingen måde hvorfor YP og Corner bliver brugt som kant?? Så spil da 4-4-2. De to herrer er som elefanter i en glasbutik på den kant. Brug 4-3-3 typer til 4-3-3 please. Braithwaite og Fischer er helt klart at foretrække i 4-3-3. Så får vi også noget speed og søgen i det dybe rum, som CE skal servicere
Marmat 16:08          
Dolberg skal starte - han er vores bedste angriber, hans niveau bliver kun højere og Jørgensen har haft så mange chancer, men aldrig været overbevisende. Cornelius - hvis en angriber skal spille blot for at heade videre eller tilbage....come on hvor uambitiøst! Dolberg bliver så giftig når han først kommer på tavlen - lad det blive ved dette VM
Makker 16:46          
nu holder i simpelhen op med at tale yussuf ned. klart blandt de 3 vigtigste på dette hold
DetGamlebif 17:29          
Ro på Makker ;)
Schmeichel, Kjær, AC, Kvist, Delaney og Eriksen er alle væsentlig vigtigere
Huttelihut92 20:00          
Yussuf er så klart ikke blandt de 3 vigtigste på landsholdet! Hans fightervilje fejler bestemt ikke noget, men hans blik for spillet, teknik og målfarlighed lader meget tilbage at ønske....og helt ærligt, så ser vi desværre nok ikke Yussuf lave et mål som det mod Mexico igen. Han er et tema til startopstillingen, fordi vi simpelthen mangler kvalificerede alternativer.
Onsdag 23. januar