Luk

To bliver til en: DBU og SPF kårer årets spiller

| bold.nyt | 3 kommentarer

Spillerforeningen og DBU har hvert år haft hver sin kåring af årets spiller, men nu samles de to priser til én. Det er spillerne, der fremover kommer til at finde vinderen.

Tidligere har DBU og Spillerforeningen haft hver sin kåring af årets spiller, men det er slut nu.

De to slår nemlig deres hæderspriser sammen, så årets fodboldspiller nu kun skal kåres en gang om året, og første gang bliver ved DR's sportsgallashow i januar 2022.

DBU's pris baserede sig på stemmer fra fodboldfans, mens Spillerforeningens pris blev kåret på baggrund af stemmer fra spillere, og det er netop spillerne, der i den fremtidige pris kommer til at kåre vinderen.

- Vi synes jo, at det var helt oplagt, at vi slog de to priser sammen, så der nu kun kåres én spiller som årets bedste hos både kvinderne og herrerne. Samtidig er det også et udtryk for, at vi har et godt samarbejde med DBU, siger Spillerforeningens direktør Michael Sahl Hansen i en pressemeddelelse.

- Det vil fortsat være spillerne selv, der stemmer og dermed afgør, hvem der skal løbe med hæderen og skrive sig ind i historiebøgerne. Vi ved, at det betyder meget for dem, der vinder, når det er deres kolleger, der peger på dem.

Kåringen starter med, at alle hold i Danmarksturneringen kan nominere op til fem spillere, der ikke er fra egen klub.

De tre spillere med flest nomineringer ender på stemmesedlen, hvor spillerne sætter sit endelige kryds.

DBU vil desuden fortsætte med at uddele sine øvrige priser i løbet af foråret, lyder det.

Kasper Schmeichel har vundet Spillerforeningens pris de seneste to gange.


Af Jonas Dalgård
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december