Luk

To Kaba-kasser rettede op på FCM's slingren

| 3F Superliga | 44 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - FC Midtjylland 0-2
Superligaen Grundspil
45' 0-1 Sory Kaba
54' 0-2 Sory Kaba

Sory Kaba sørgede med to mål for, at FC Midtjylland fortsatte sejrsrækken i Superligaen og vandt 2-0 i Horsens. Gæsterne var i store problemer i kampens første halvleg.

CASA Arena Horsens dannede søndag rammerne om Superliga-opgøret mellem Horsens og FC Midtjylland, hvor begge hold kom til kampen med en sejr i ryggen.

Horsens vandt senest over Brøndby ude, mens FC Midtjylland snuppede en snæver 1-0-sejr over AaB i sidste runde.

Midtjyderne har dog ikke været overbevisende, og i torsdags tabte holdet som bekendt med hele 4-2 til Rangers i Europa League.

Kenneth Andersen skiftede dog rigeligt ud på sit hold, hvor 18-årige Nikolas Dyhr fik debut, mens Bo Henriksen gav genvalg til samtlige 11.

I første halvleg lagde Midtjylland fra land med et solidt pres, hvor Ulvene særligt fik smidt en masse bolde i Horsens-feltet, men værterne afviste og snuppede siden overtaget.

Det kastede efter 20 minutter en rigtig god Horsens-periode af sig, hvor værterne havde flere gode tilbud, men Jesper Hansen var vågen i målet.

Efter en halv times spil kom Horsens' største chance, da Michael Lumb blev spilet fri på baglinjen, hvorfra han fandt Rune Frantsen foran mål.

Med god tid og uden pres skulle Frantsen blot dirigere bolden udenom en FCM-forsvarer på mållinjen, men det formåede Thorsen ikke, og så blev afslutningen blokeret.

Horsens fortsatte frem mod pausen med at få gode tilbud, men det lykkedes ikke Den Gule Fare at omsætte sine mange chancer.

Og er der nogen, som i denne sæson har forstået at udnytte sine muligheder, så er det FC Midtjylland, der efter 45 minutter blev tilkendt et straffespark, da 21-årige Mikael Anderson blev væltet i straffesparksfeltet. Det er anden gang i sæsonen, at Anderson skaffer et spark fra pletten.

Sparket skulle nyindkøbet Sory Kaba tage sig af, og det gjorde han usvigeligt sikkert med en bold midt i målet til 1-0, der samtidigt var Kabas første Superliga-mål.

Samme Kaba var kort efter pausen på spil igen, da et Horsens-målspark fra Michael Lansing havnede hos Junior Brumado, der kunne heade 24-årige Kaba afsted.

Kaba vandt sin løbeduel og kunne derfor nå at tippe bolden over Lansing i målet til 2-0.

Siden tog FCM styringen og holdt Horsens fra de store chancer, indtil 20 minutter igen, hvor Nicolai Brock-Madsen havde en fin mulighed, men igen afviste Hansen i FCM-målet.

Det blev Horsens' sidste mulighed i kampen, mens FCM ikke scorede yderligere.

Dermed endte kampen altså 2-0 til FC Midtjylland, der nu har fem sejre i fem kampe – det samme som FCK på førstepladsen i Superligaen.

AC Horsens er nummer ni med seks point.

Støt AC Horsens og køb en fanfigur


Af Jonas Dalgård

44 kommentarer

Neigaard 17:55          
Horsens lykkedes i første halvleg med deres taktik 11 mand bag bolden, og håbe på fejl i FCM s opspil, og ja der kom mange fejl fra FCM , Horsens skulle ha scoret mindst 2 mål.
James og Okusun er ikke gode venner med bolden.
2 halvleg FCM i fuld kontrol, så godkendt indsats efter udskiftning af 6 spillere i startopstillingen.
Kaba bliver et monster i superligaen.
SimonSH 17:56          
Kaba er god. Vi er dårlige.
Slettet(081901190811) 17:56          
Det siger desværre alt om niveauet i SL når det her FCM hold kan stå med maksimum point efter 5 kampe. Det er ikke godt nok.
MartinHerold 17:59          
FCM mindst lige så overbevisende i denne kamp, som FCK var det mod Horsens. Eller mod Lyngby hjemme i fredags, for den sags skyld.

Skal nok blive tæt i toppen.
girty 18:00          
Det var vel egentlig forventet, at FCM ville være for stor en mundfuld, men omvendt lægger AC Horsens sig i det mindste ikke ned på forhånd.....

Der skal nok vente de nødvendige point forude......

Bedre held næste gang, gule......
Bastian1 18:00          
Hvordan Okosun kan være foretrukket frem for Jakob Poulsen er mig en gåde....!! James så ikke for sikker ud og Mabil spillede sig ikke i start 11-eren. men 3 point og videre...
Søpindsvinet 18:00          
Og så forestil jer når de begynder at spille godt sammen.
Vigtig redning af Nicholaisen på stregen.
Søndag 20. september