Luk

To mål på to minutter: AGF fik ram på SIF

| 3F Superliga | 70 kommentarer

Infoboks

Silkeborg - AGF 0-2
Superligaen Grundspil
71' 0-1 Yann Aurel Bisseck
73' 0-2 Mikael Anderson

AGF hentede sæsonens anden sejr efter to mål på to minutter, hvilket sænkede de formstærke oprykkere Silkeborg med 2-0 i 3F Superligaen.

AGF var mandag aften på besøg hos de flyvende oprykkere fra Silkeborg, hvor David Nielsen og kompagni skulle forsøge at hente sæsonens anden sejr.

AGF havde Mikael Anderson, Nicolai Poulsen og Mustapha Bundu som nye i startopstillingen, mens Silkeborg havde André Calisir med i forsvaret til fordel for Joel Felix.

Det blev en ganske rolig start på opgøret, hvor Silkeborg var mest på bolden, men hvor AGF virkede farligst, uden at indledningen bød på det helt store muligheder.

Kampens første store chance tilfaldt Silkeborg efter en halv time, hvor Gustav Dahl kom godt til baglinjen og sendte en cutback-aflevering til en fri Anders Klynge.

Klynge fik ikke træf på bolden, men Rasmus Carstensen var over returbolden, som han sparkede mod bageste stolpe, men bolden gik forbi.

Ellers var første halvleg yderst chancefattig, hvor silkeborgenserne sad på boldbesiddelsen, men de havde svært ved at finde åbninger hos AGF.

AGF forsøgte med en direkte bold op på Patrick Mortensen, men det havde de ikke held med i første halvleg, hvor ingen af holdene noterede sig en afslutning inden for målrammen.

Thorsteinsson fik gult for at filme
Silkeborg startede anden halvleg fint ud, og Nicolai Vallys fik et godt tilbud efter ti minutter, men hans forsøg første gang gik akkurat forbi.

David Nielsen sendte Frederik Brandhof på banen i stedet for Mustapha Bundu, men efter en time var det Jon Thorsteinsson, der stjal rampelyset – af ærgerlige årsager.

Islændingen strøg i feltet og væltede tæt på sin oppasser Tobias Salquist, men dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt fløjtede resolut og gav gult kort for film.

Den langsomme gengivelse viste, at Thorsteinsson faldt ganske teatralsk, og at kontakten var minimal.

To mål på to minutter
Ikke desto mindre trykkede AGF herefter på for første gang i halvlegen, og med 20 minutter igen lykkedes det gæsterne at bringe sig foran efter en dødbold.

Eric Kahl smed et hjørnespark ind ved forreste stolpe, hvor Yann Bisseck stod umarkeret og headede bolden ind bag Nicolai Larsen til 1-0 til AGF.

To minutter senere blev det også 2-0, og det var igen efter hjørnespark. Den hjemvendte søn Mikael Anderson sparkede bolden i kassen fra kanten af feltet, efter Nicklas Helenius havde forsøgt clearet den ved forreste stolpe.

De to scoringer tændte op for nerven i opgøret, og der blev gået ekstra til den i nærkampene.

AGF stod godt, og Silkeborg havde svært ved at etablere et sidste pres på gæsterne, der omvendt var tæt på endnu en scoring.

Kort før tid måtte Nicolai Larsen og SIF-defensiven diske op med en redningsaktion efter endnu et hjørnespark, fordi Dawid Kurminowski kort efter sin indskiftning var tæt på at sende bolden i mål ved fjerneste stolpe.

Der faldt dog ikke flere mål i kampen, og dermed hentede AGF sæsonens anden sejr, mens Silkeborg omvendt led nederlag for blot anden gang siden oprykningen.


Af Sara Margren
Lørdag 16. oktober