Luk

To straffesparksmål af Bonucci bag Juve-sejr

| Serie A | 9 kommentarer

Infoboks

Lazio - Juventus 0-2
Serie A
23' 0-1 Leonardo Bonucci
83' 0-2 Leonardo Bonucci

Juventus tog en vigtig sejr i Serie A på udebane mod Lazio på 2-0 efter to straffesparksscoringer af Leonardo Bonucci. Med sejren ligger Juventus nu a point med Lazio i top seks.

Lørdag var Juventus draget til hovedstaden i Rom for at møde Lazio med deres tidligere træner Maurizio Sarri i spidsen i Serie A's 13. spillerunde.

Inden opgøret lå Lazio foran Juve med 21 point på femtepladsen, mens gæsterne skuffende kun havde 18 point på en delt ottendeplads i tabellen.

Hjemmeholdet startede da også bedst og dominerede boldbesiddelsen, men det var gæsterne fra Juve ligeglade med.

Alvaro Morata tilkæmpede sig nemlig et straffespark efter lidt mere end tyve minutters spil, og så var det store spørgsmål bare, hvem der skulle tage sig af det.

Det tog den rutinerede Leonardo Bonucci sig af, og han placerede den selvsikkert i højre målhjørne uden for Pepe Reinas rækkevidde.

Det blev starten på flere gode Juve-chancer, som dog ikke var 100 procents-chancer nogle af dem, og begge hold kunne derfor gå til pause med 1-0 til udeholdet på tavlen.

Efter pausen fortsatte kampen i samme rille med Lazio mest på bolden, men Juve bag de farligste chancer, og det lignede derfor mere og mere en 1-0-sejr til Juve mod slutningen af opgøret.

Ti minutter før tid kom Reina dog på skovtur ude af sit mål og Federico Chiesa rundede ham herefter og driblede mod det tomme mål – men inden han kunne nå at afslutte nedlagde Reina ham hårdt bagfra til et nyt straffe.

Her var opskriften den samme som i første halvleg; Bonucci tog og lagde bolden sikkert ud i højre side af målet. Dermed 2-0 til gæsterne, som næsten kunne smage den vigtige udesejr herfra.

I sidste ende fik de også hevet den i land og vandt derfor 2-0 på udebane, hvormed de lægger sig side om side med Lazio i tabellen pointmæssigt med 21.

Lazio kan dog trøste sig med, at de fortsat ligger øverst i tabellen af de to hold som femmer med en bedre målscore.


Af Kristoffer Lind Pedersen
Torsdag 27. januar
Onsdag 26. januar