Luk

To unge danskere er med i MLS-draften

| Major League Soccer | 0 kommentarer

Infoboks

Torsdag aften dansk tid er der draft til MLS, og her kan to danskere få chancen i den bedste amerikanske liga. 23-årige Søren Jensen håber, at tre et halvt år i USA kulminerer som ønsket.

Normalt er det ved store ceremonier, at MLS-klubberne hvert år skiftes til at vælge de bedste college-spillere i USA ved den årlige MLS SuperDraft.

I 2021 er samlingen sløjfet, og derfor må de involverede parter følge med på et live-stream, når draften går i gang klokken 20.00 dansk tid torsdag.

Og særligt to danskere kommer til at følge spændt med, for 23-årige Søren Jensen og 23-årige Kasper Andersen fra University of Central Arkansas er med i puljen som de eneste to danskere.

Førstnævnte er stolt af at være udvalgt til MLS-draften efter tre og et halvt år i college-rækkerne, hvor han har været anfører på UCA's mandskab.

- Det er et flot skulderklap at få ved at blive målt og vejet i forhold til de bedste spillere i college. Det er super interessant, og jeg er glad for, at der er blevet lagt mærke til min fine college-karriere, siger han til bold.dk og fortsætter:

- MLS har været det helt store mål fra starten af, så det er super spændende, at jeg er nået så langt og er så tæt på nu.

Midtbanespilleren Søren Jensen tog i sommeren 2017 til Arkansas efter at have spillet ungdomsfodbold i B.93 og AB, mens angriberen Kasper Andersen har fortid i Randers FC.

Det er ikke lig med en kontrakt og en aftale mellem en spiller, når en klub drafter en spiller. Klubben sikrer sig førsteretten til at se en spiller an til træning, og derefter vurdere, om det skal blive til en aftale.

Forstrøstningsfuld inden spøjs draft

Ved MLS Superdraft har MLS-klubberne i alt 86 'picks' fordelt på tre runder, og Søren Jensen, der i sæsonens løb har scoret fire mål og lavet to oplæg fra den centrale midtbane hos UCA, føler sig fortrøstningsfuld.

- Jeg har hørt lidt her og der, men der er ikke noget, som er sikkert. Tingene kan ændre sig hurtigt i draften, da det er et lidt spøjst system, så man ved sgu aldrig. Men det bliver sjovt og interessant at se, om mit navn dukker op.

- Men jeg er fortrøstningsfuld, siger Søren Jensen, der torsdag sidder klar ved computeren hjemme i Danmark, hvor han har været i de seneste uger:

- Jeg kommer til at sidde klar og følge med i streamet og se, om mit navn kommer frem. Jeg er meget spændt. Det har været en stor oplevelse og det er vel lidt kulminationen på mine år i USA, så det er en fin måde at slutte min collegekarriere af. Det er nervepirrende at se, om man er købt eller solgt på den måde.

- Bare det at blive udvalgt er et flot skulderklap, men det er jo kun starten. Jeg håber virkelig at ende op et sted, hvor de tror på mig, og at der er et trænerteam, som vil give mig en chance for at vise, hvad jeg kan.

Han håber, at han er bedre stillet end andre college-spillere, hvis sæsoner har ligget stille. I Central Arkansas' conference, Sun Belt, har sæsonen nemlig kørt omend på lavere blus.

- Jeg var heldig at kunne spille min sæson, og det tror jeg kan forbedre mine chancer i draften, for mange hold har været lukket ned på grund af coronavirus. Min conference har kunnet spille, så det har været positivt for mine chancer, tror jeg.

- Normalt viser man sig frem inden draften ved en udvalgt træning, men den blev ikke afholdt i år.

Holdkammeraten Kasper Andersen har været i Arkansas siden 2016. I denne sæson har han nettet en gang og lavet et oplæg.

Europæere nyder godt af fodboldopdragelse

Søren Jensen havde i B.93 og AB svært ved at slå helt igennem, og derfor gik drømmen om en professionel karriere over en alternativ vej gennem college-fodbold i Arkansas.

Her har han været en profil og som bekendt anfører, og den succes tilskriver han blandt andet den fodboldopdragelse, spillere har med i bagagen fra Europa.

- Jeg tror egentlig, at vi danskere og europæere har en fordel i USA på grund af den fodboldopdragelse, vi har.

- Vi er godt skolet og har en god teknisk og taktisk forståelse i forhold til i USA, hvor de lægger mere vægt på det fysiske. Vi kommer med en god baggrund og kan skille os positivt ud med en bedre forståelse, siger han og tilføjer:

- Vi kommer med mere erfaring og modenhed, som gør os til naturlige ledere i forhold til amerikanerne, og sådan har det også været hos os, hvor jeg har været anfører.

Sidste år blev to danskere draftet til store MLS-klubber, da Simon Wæver røg til Toronto FC, mens Patrick Nielsen blev valgt af Atlanta United.

Simon Wæver er tilbage i Danmark, hvor han tørner ud for B.93 i 2. division, mens Patrick Nielsen forlod Atlanta United ved nytår efter at have spillet for klubbens andethold.


Af Jonas Dalgård
Lørdag 6. marts