Luk

Tobias Mikkelsen stopper karrieren

| bold.nyt | 5 kommentarer
Tobias Mikkelsen stopper karrieren
Foto: Getty Images

Infoboks

33-årige Tobias Mikkelsen lægger støvlerne på hylden. Det fortæller han til bold.dk. 

Tobias Mikkelsen har været uden kontrakt, siden at han brød med Helsingborgs IF i november 2019. Den 33-årige midtbanespiller har efterfølgende prøvet at finde en klub, men den jagt stopper nu. 

Han har nemlig besluttet at stoppe karrieren endegyldigt. Det fortæller Tobias Mikkelsen til bold.dk.

- Status er, at jeg er stoppet. Efter min tid i Helsingborg, hvor det ikke blev til mere, og i og med at jeg er ret kræsen, i forhold til hvor jeg bor, og det hele skal hænge sammen med min kone, så var der ikke så mange alternativer. Derfor har jeg besluttet, at det var det, siger Tobias Mikkelsen til bold.dk. 

Mikkelsen fortæller, at han havde nogle bestemte krav til en kommende klub, og de kunne ikke indfries. 

- Som jeg så det, skulle det enten være Helsingborg eller Lyngby. Det var én af de to, og så var jeg oppe i Helsingør for at se, hvordan det var. Dem hørte jeg dog aldrig fra igen. Derfor besluttede jeg mig for, at det var dét.

Tobias Mikkelsen prøvetrænede i FC Helsingør i november 2019, men det blev aldrig til en kontrakt. Klubben kunne godt have været noget for ham.

- Helsingør kunne godt have været interessant, hvis jeg kunne have fået det hele til at fungere. 

Den 33-årige midtbanespiller siger, at dagene gik, og til sidst tog han et valg om, at karrieren havde fået en ende. Valget blev taget, inden coronavirussen kom til Danmark. 

I løbet af karrieren fik han både landskampe for Danmark og var med til at vinde det danske mesterskab med FC Nordsjælland i 2012. Disse højdepunkter er også de største i karrieren. 

- Da jeg var med til EM i 2012. Det er noget af det største, som du kan opnå som fodboldspiller, og det var det også for mig. Derudover var mesterskabssæsonen med FC Nordsjælland også et af højdepunkterne. Det er nok de to største. 

Tobias Mikkelsen får i denne corona-tid tiden til at gå med at være hjemmegående far. 

- Lige nu prøver jeg at have lidt barsel med min yngste datter. Det har jeg aldrig prøvet før, så det, synes jeg, er meget rart at være mere sammen med hende nu, end hvis jeg havde spillet fodbold. 

- I denne her corona-tid er jeg bare hjemme med alle mine børn, så det er meget heldigt, at jeg ikke har noget arbejde, da min kone arbejder. Så nu nyder jeg bare at være sammen med mine børn. 

I karrieren nåede han otte danske landskampe med et mål til følge. Tobias Mikkelsen spillede i løbet af karrieren i Lyngby BK, Brøndby IF, FC Nordsjælland, Greuther Fürth, Rosenborg BK, Brisbane Roar og Helsingborgs IF. 


Af Anders Jensen

5 kommentarer

MartinHerold 14:49          
"Nordens største wingtalent" som han blev udråbt til for mange år siden. Hæderlig karriere, men man havde tænkt han kunne have drevet det til mere.
Jussi 15:01          
Absolut. Han blev anset som Rommes afløser omkring EM 12.
UMURUM 15:38          
Var han ikke ofte plaget af små skader?

Han havde også sjældent luft til at spille fulde kampe.

Men et stort talent var han helt sikkert, da han spillede i Lyngby i sine unge dage. Alligevel et vildt hold, vi spillede med i den sidste sæson i 2. div og den første i 1. div. efter konkursen. Angrebet bestod af nogle unge gutter i: Christian Holst, Morten Norstrand, Kim Aabech, Tobias Mikkelsen, og Mikkel Bechmann. Jeg husker måske ikke helt korrekt, så det kan godt være, at nogen af dem ikke spillede i begge sæsoner, men det var i hvert fald i nogenlunde samme periode, de spillede i klubben.
Cerezo 15:38          
Husker også at man havde store forventninger til ham da Brøndby hentede ham i Lyngby i 2007 (vist nok samtidigt som man hentede Gislason og fik Peter Madsen hjem fra udlandet). Men dengang indfriede han aldrig potentialet og selvom han havde gode perioder senere i karrieren levede han ikke op til de høje forventninger. Jeg havde faktisk glemt at han var med ved EM i 2012.
Cruyff14 20:47          
Hans mål til 1-0 efter 2 min mod AGF i oprykningskampen i 2007 var fantastisk og topniveauet og talentet helt i top. Havde håbet på mere, men en fin karriere at se tilbage på. Held og lykke med den 3. alder herfra
Lørdag 6. juni
Fredag 5. juni
FCK-boss om 500 tilskuere: Bør hæves hurtigt
08:38
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
08:37
Schalke-anfører misser resten af sæsonen
08:29
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
08:20
Serber færdig i LA Galaxy pga. racistisk kone
08:16
Ny udfordring til de "nye" brugere! (Ny tråd)
08:15
Anders Christiansen er ny anfører i Malmö
08:14
AGF-chef: 500 tilskuere er meningsløst
08:12
Vejle-helt: Kun vi kan ødelægge SL-oprykning
08:11
Forsøg - X22 og hjst er med.
08:11
Klopp: Bayern har en fordel i CL-slutspillet
08:11
Kanonkasser da Kolding sænkede Viborg
08:09
Vejle stikker af mod Superligaen efter sejr
08:06
Agent: Roma ville ikke have Lautaro Martinez
08:06
Klopp: Bayern har en fordel i CL-slutspillet
08:00
Ravn ydmygede Kahn - og fik hug af United
08:00
Medie: Regeringen vil tillade 500 tilskuere
07:54
Vejle stikker af mod Superligaen efter sejr
07:45
FC Nordsjælland - Kamaldeenho!
07:43
Abou Ali om smuk træffer: Vidste den var god
07:42
FCN-assistent: FCM er Danmarks klart bedste
07:41
Amerikansk politik
07:41
Serber færdig i LA Galaxy pga. racistisk kone
07:35
FCR-træner: Fem udskiftninger er ingen fordel
07:30
FCN-assistent: FCM er Danmarks klart bedste
07:28