Luk

Tobias T. tog mesterskabet med sig: Større i år

| Urvalsdeild | 0 kommentarer
Tobias T. tog mesterskabet med sig: Større i år
Foto: Valur

Tobias Thomsen er islandsk mester for andet år i træk, og angriberen glæder sig over at have spillet en vigtig rolle for KR. 

Den tidligere Næstved- og AB-angriber Tobias Thomsen blev i 2018 mester med Valur, men spillede ikke en speciel stor rolle undervejs, da landsmanden Patrick Pedersen løb med det meste af spilletiden i front. 

Op til 2019-sæsonen skiftede Thomsen derfor til KR, og mandag aften blev den 26-årige angriber igen islandsk mester efter en 1-0-sejr hos netop Valur. 

- Det eneste lille problem var, at det var mandag aften, og flere af os har arbejde ved siden. Men heldigvis havde de fleste taget fri, så vi fik festet og fejret det. Det var fantastisk, siger Thomsen til bold.dk. 

Thomsen erkender, at han føler mere for dette mesterskab efter at have været stamspiller hele sæsonen med seks mål og tre assists som resultat. 

- Det har været to meget forskellige oplevelser, men selvfølgelig er jeg personligt rigtig stolt af min sæson og mit bidrag til mesterskabet. 

- Dette mesterskab fylder lidt mere i og med, at jeg har spillet stort set samtlige minutter. Det gjorde jeg ikke i Valur, så glæden er naturligvis også større, når jeg har været en større del af holdet, siger Thomsen. 

Øjner islandsk pointrekord

Danskeren er med sine seks mål vicetopscorer for KR, og han er én af seks spillere på holdet, der har scoret mellem tre og syv mål for mesterholdet. 

- Vi har ikke én stjerne, vi er 11 spillere, der hele tiden er en trussel mod modstanderne, og det er helt sikkert vores helt store forcer.  

- Samtidigt er et par af de ældre spillere virkelig steppet godt op, og vi har også haft en 18-årig gut (Finnur Palmason, red.) i det centrale forsvar, som jeg er helt sikker på, at større klubber i Skandinavien og andre steder har fået øje på, for han har også virkelig været stærk, siger Thomsen, der ikke er klar til at gå på ferie endnu: 

- Vi kan sætte pointrekord, hvis vi vinder de to sidste kampe og når 52 point, så det er vores nye mål nu. Så hjælper det også, at det er mod FH og Breidablik, der er vores nærmeste forfølgere. Det skal nok blive et par sjove kampe. 

Europæisk skamplet

KR fik i sommer et meget kort europæisk eventyr, da de tabte 7-1 hos norske Molde og siden 0-0 hjemme i Europa League-kvalifikationen. 

- Hver gang jeg tænker tilbage på kampen, husker jeg primært, hvor misvisende det var. Vi havde tre store chancer i det første kvarter, men fik ikke scoret, og så scorede de efter tre hjørnespark i træk og førte 4-0 ved pausen. 

- Jeg var pishamrende sur efter kampen, for islandske hold vil meget gerne måle sig med de bedste hold fra de andre ligaer, og det var det bedste hold i Island mod det bedste hold i Norge, og der burde ikke være seks måls forskel. Det var lidt en skamplet på sæsonen, siger Thomsen. 

Udover Thomsen har også den tidligere Esbjerg-spiller Kennie Chopart været stamspiller for KR i denne sæson. 


Af Mikael Blond

0 kommentarer

Der er foreløbigt ikke kommet nogle kommentarer til denne artikel.

Vær den første til at kommentere i vores forum.

Tirsdag 15. oktober