LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Tom van Weert hamrede AaB i semifinalen

| Sydbank Pokalen | 7 kommentarer
ONSIDE: Se ALT fra den dramatiske sidste spillerunde i Superligaens grundspil her
AaB-anfører efter slutfløjt: Det er for sindssygt - men vi skulle have gået mere efter det sidste mål
Ingen overraskelser: Her forklarer AaB og Randers deres valg af nedrykningspulje
Enorm skuffelse: Se AaB-spillernes reaktion på at have misset top 6 trods sejr
Jacob Friis efter 3-1-sejr: Det føles som om, vi har tabt
Tom van Weert hamrede AaB i semifinalen
Foto: Getty Images

AaB er klar til semifinalen i Sydbank Pokalen, efter at nordjyderne torsdag slog Næstved med 3-1 i kvartfinalen. Hollandske Tom van Weert blev dobbelt målscorer.

Pokalturneringens sidste kvartfinale skulle torsdag aften afgøres i det sydsjællandske, hvor 1. divisionsmandskabet Næstved fik besøg af AaB.

Superliga-mandskabet gik helt tydeligt efter pladsen i semifinalen og stillede stærkt til start. Blot fire ændringer havde Jacob Friis foretaget i forhold til sidste weekends 3-3-kamp i Brøndby.

Det gav plads til Kristoffer Pallesen, Philipp Ochs, Rasmus Würtz og Rasmus Thellufsen fra start, og Superliga-holdet skulle hurtigt tage føringen i Næstved.

Efter bare syv minutter var Tom van Weert nemlig på pletten og bragte nordjyderne foran 1-0. Anden kamp i træk med mål fra hollænderen.

Næstved kom godt tilbage, og Christoffer Boateng var i en farlig situation men manglede den sidste kvalitet.

Kort efter var det i stedet AaB, der atter kom på tavlen, og nok en gang var det Tom van Weert. En løs bold dumpede ned for fødderne af van Weert i feltet, og så hamrede han stensikkert AaB på 2-0.

Efter en halv time var det centimeter, der adskilte Næstved fra en reducering, da Ahmed Hassen blev spillet alene igennem. Men AaB-keeper Jacob Rinne fik blokeret afslutningen og sendte bolden over mål via overliggeren.

Bedre gik det Næstved ti minutter senere, da hjemmeholdet spillede en omstilling lige efter bogen. I sidste ende blev Kristoffer Munksgaard spillet fri på midten, og så kunne Næstved gå til pause med 1-2 på lystavlen.

Spændingen dermed intakt fra starten af anden halvleg, men AaB skulle hurtigt lægge en dæmper på spændingen. 

Kasper Kusk sendte et godt frispark ind fra højre side, og ved bagstolpen dukkede Magnus Christensen op og prikkede nordjydernes 3-1-mål i kassen.

Efter et hårdt sammenstød måtte Næstved-målmand Jacob Pryts bæres fra banen med det, der ligner en alvorlig knæskade.

Efter 80 minutter forsøgte Kristoffer Pallesen sig med en god afslutning fra kanten af feltet, men højrebackens afslutning blev parreret.

Til sidst i opgøret gav AaB debut til 18-årige Oliver Klitten, der fik sine første minutter på førsteholdet i pokalen. 

Opgøret bød ikke på yderligere scoringer, og derfor går AaB videre til semifinalerne i Sydbank Pokalen med en 3-1-sejr over Næstved.

OB, FC Midtjylland og Brøndby er ligeledes klar til semifinalerne, som der trækkes lod til umiddelbart efter torsdagens opgør.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Martin Schmidt

7 kommentarer

Hynkjii 19:57          
God indsats dog lidt ærgerlig over Lucas spillede fuld tid. Ellers fornuftig. Håber målet giver MC en masse selvtillid
Smil 20:05          
Ja Tom van Weert hamrede osse Næstveds målmand ned. Fuldstændig vanvittigt - sikke et fjols.
kim1a 20:11          
Jeg synes nu det var en 50/50 bold, han kommer ikke med strakte ben eller noget. Synd for målmanden, men det er jo knæene de støder sammen, ikke noget med hænderne.

Sjovt med lodtrækningen direkte efter kampen, og Würtz i Allan K Jepsens trøje.
Grøn af misundelse 21:07          
God kamp af Næstved , men skal være skarpere oppe foran, for chancerne var der, var lige så meget i bold besiddelse som Aab eller mere
Hvem var den store bondeknold der ødelage vores målmand ??
Smil 22:02          
Artiklens hovedperson :(
H O fodbold 18:30          
Syntes faktisk , at Næstved slap hæderligt , fra kampen mod Aab... Og kan tage , en masse med fra kampen .. Bla. Aab`s omgang med bolden , som gav dem , de 2 , første mål ..Og spændende nok , så scorede Næstved , på samme måde , da de fik deres mål .. Det viser jo bare , at "De grønne" sagtens kan spille ,med hurtigt pasninger , istedet for , at skulle trille bolden , imellem "kæderne" uden at komme , nogle vegne.. Med lidt mere held , da bla. målmanden fra Aab. fik foden på , midt i 1. halvleg og bolden skruede op på overlæggeren , kunne det være blevet en anden kamp ..
nielsjak 17:45          
AaB skal være glade for Næstved-spillernes manglende effektivitet i afslutningerne, 1. halvleg ku´ nemt være endt med to Næstved-scoringer mere på 100%-chancer, og det er vel den store forskel på Superligaen og toppen af 1. division, evnen til at afslutte på et splitsekund ... men kampen var en god gang træning for Næstved, som højst sandsynlig vil få mulighed for revanche allerede i næste sæson - i Superligaen ....
Tirsdag 21. maj