Luk

Topligaer fortsætter økonomisk dominans

| International | 7 kommentarer
Topligaer fortsætter økonomisk dominans
Foto: Getty Images

Infoboks

Økonomien i europæisk fodbold polariseres yderligere, viser en rapport, som nyhedsbureauet AP har fået fingre i. Således sidder de fem største ligaer på 74 procent af økonomien.

De fem største ligaer i Europa har en stor del af den økonomiske kage, som findes under det europæiske forbund UEFA, og polariseringen fortsætter, viser en ny rapport fra revisionsvirksomheden Deloitte.

Den har nyhedsbureauet AP fået fingrene i, og bureauet kan fortælle, at forskellen på de fem ligaer og de resterende 50 i UEFA er steget i forhold til for ti år siden.

Således sidder de fem største ligaer på 74 procent af de samlede 147 milliarder kroner, som de 55 ligaer samlet er gode for, imod 68 procent i 2009.

Deloitte-rapporten skulle ligeledes vise, at 47 hold står for 60 procent af det overskud, som de 720 klubber i de 55 ligaer skaber.

Rapporten var ifølge Washington Times udbedt af UEFA selv i forbindelse med diskussionerne om et nyt Champions League-format, hvor storklubber ønsker en mere lukket turnering, mens mindre klubber kæmper imod og vil have bredere deltagelse.


Af Jonas Dalgård

7 kommentarer

ForSatan 14:12          
No shit, Sherlock.

"Glæder mig" til en turnening med klubber fra kun 5 lande. Håber så der indføres amerikanske-play offs med bedst af 7, så kan man nemlig se El Classico eller Man City -Liverpool 52 gange om året. Hvis man så misser en, så gør det ikke så meget. Juhuu.
LaChrissen 14:48          
Haha, enig for Satan. Champions league bliver kedeligere og kedeligere, når det er de samme hold, der spiller mod hinanden igen og igen og igen og igen og igen...
teddysolskjaer 14:53          
Ville være dejligt hvis Champions League faktisk kun var for vindere af ligaer rundt omkring i Europa, og Europa league så var for alle 2´ere og måske evt. også 3´ere...
Så ville flere klubber og ligaer blive bedre, og dermed få en større chance for at følge med toppen af poppen...
FatAsGragas 15:01          
Hvis det kun var vinderen fra hver liga i champions league hvert år, vil vi da først se de samme hold møde hinanden. Hvis du smider 2-300 mio om året til et hold fra de mindre lande, bliver de jo med statsgaranti mestre hvert år, og der dannes nærmest monopol på ligaerne. Hvorimod der trods alt er udskiftning af hvem der kommer i top 4 fra de store ligaer. Samt mestrene fra de mindre ligaer, hvor de bedste så også kommer med, dette skifter også fra år til år.
Wuhaa 15:07          
Håber der kommer en modsatrettet tildens. Det kan ikke være tilfredsstillende for langt størstedelen af landsholdene, klubberne og fansene.
(u)tilfreds 16:17          
-Og de store mener de ikke får nok... Desværre bukker og nejer UEFA sig hvert år, mens 99% af deres medlemmer må stå og se måbende til..
mimsdk 17:26          
Sådan er fodbold bare blevet.. et lukket land, hvor folk stikker den i puha på hinanden.. det samme med licens og mega strenge krav og regler herhjemme også...
Fredag 20. september