Luk

Topscorer i 2. div: Stor kredit til Løns og John

| 2. division | 0 kommentarer

Infoboks

Asger Højmark er øjeblikkelig topscorer i 2. division og for topholdet Hillerød. Han sender stor ros i retning af klubbens trænerduo Christian Lønstrup og John Bredal.

- Det er okay.

Sådan siger Asger Højmark med et smil, når han gør status efter sine første 11 ligakampe for Hillerød, hvor han med 10 kasser er øjeblikkelig topscorer i 2. division.

Den 25-årige frontløber rykkede til den ambitiøse klub i det nordsjællandske fra Vanløse før denne sæson, og han er glad for sin start.

- Som angriber forventer man altid, at man scorer mål, og man vil gerne score i alle kampe, så 11 i 11 ville jeg gerne have haft, men når det er sagt, er jeg selvfølgelig godt tilfreds med, hvordan det går indtil videre.

- Da jeg blev hentet i sommer, var et af kriterierne, at jeg kan score mål, og der gjorde trænerne det ret klart, at de havde brug for en topangriber, som kan holde i bolden og score nogle mål.

- Det sagde jeg, at det kan jeg godt, og det har jeg indtil videre bevist. Det har været fint indtil nu, men jeg er også sulten efter at arbejde videre og score endnu flere, fortæller Asger Højmark til bold.dk.

Lønstrup og Bredal har haft kæmpe indflydelse

Hillerød ligger på en flot andenplads i 2. division med 22 point for 11 kampe, og klubbens topscorer roser trænerduoen Christian Lønstrup og John Bredal.

- Stor kredit må man give til vores trænerpar. Løns og John har virkelig formået at sætte nogle rammer op, som vi kan præstere under. De giver os frihed til selv at gøre nogle ting på banen, samtidig med at de giver os forudsætningerne for at kunne gøre det rigtige.

- De har haft kæmpe indflydelse i Hillerød. De kom lidt før, at jeg gjorde, men jeg kan godt mærke, at de har bragt noget professionalisme ind i det hele. Hele strukturen omkring projektet i Hillerød er blevet oppet på det seneste, så man kan godt mærke, at det er en klub i fremdrift, siger Asger Højmark.

Angriberen er ikke som sådan overrasket over den gode sæsonstart, men selvfølgelig tilfreds.

- Vi er selv godt klar over, at det er gået rigtig godt. Vi har spillet op med alle hold og har kun tabt én til Næstved, som ellers var meget lige. Nu begynder holdene også at have et overblik over, hvordan hinanden spiller, så når vi ser os i forhold til de andre, kan vi godt se, at vi er et godt spillende hold.

- Jeg siger ikke, vi er det bedste hold, men vi er klar over, at vi rammer hinanden godt og har et stærkt kollektiv. Vi er rigtig godt tilfreds med sæsonen hidtil, siger Højmark.

Han håber på, at Hillerød kan gøre sig gældende i kampen om oprykning, selvom det ikke nødvendigvis er den officielle målsætning.

- I bund og grund er vores målsætning bare at ende i top seks og være med i oprykningsspillet, men vi har spillet godt og ramt hinanden, så vi forventer også meget af hinanden. Vi går ud og tror på, at vi kan vinde alle kampe, og hvis vi gør det, bliver vi en del af toppen til det sidste.

- Jeg ser også Næstved som et af holdene, der kommer til at være langt fremme, og det samme ser jeg med B93. De spiller lidt på samme måde som os med en masse boldberøringer og godt spil. Der er også en masse hold, der er kommet lidt dårligt i gang, som kommer tromlende nedefra nu, spår Asger Højmark.

Næstved fører i øjeblikket 2. division med fire points forspring til Hillerød.

Jagt på topscorertitel og ambitioner for fremtiden

Asger Højmark er altså i øjeblikket 2. divisions målkonge med ti træffere, men både Mileta Rajovic fra Næstved og Thisteds Yao Dieudonne er på ni sæsonmål.

Højmark lægger ikke skjul på sine ambitioner om at blive topscorer, men kollektiv succes er vigtigere, fastslår han.

- Det er klart noget, man stræber efter. Det er da en gulerod, men jeg opgiver den gerne, for at vi ligger med helt i toppen, men kan man få begge dele, tager jeg gerne det.

Hvor højt sigter du i forhold til antal mål i sæsonen?

- Det er svært at svare på. Jeg vil sige, at hvis jeg kan score et mål i snit pr. kamp, vil jeg være utroligt tilfreds. Det er nok lidt urealistisk på den lange bane, men jeg sigter da efter et højt antal uden at fastsætte det bestemt, siger Højmark.

Selvom han på sigt har ambitioner om at prøve sig af på en højere hylde, er det slet ikke noget, der fylder nu.

- Det var allerede et skridt opad at tage fra Vanløse til Hillerød, så i forhold til hvad der skal ske videre frem, er jeg slet ikke der endnu. Jeg er meget tilfreds i Hillerød og vil bare gerne gøre det godt i klubben. Jeg føler stadig, jeg er ny i truppen og har en masse at bevise. Det er ikke sådan, at jeg er blevet en leder endnu, og det er målet at blive.

- Jeg har stadig skridt at tage i Hillerød, men det er klart at som fodboldspiller og konkurrencemenneske er man altid sulten efter et højere niveau, og jeg kan da ikke afvise, at jeg gerne vil det på et tidspunkt, men den tid, den glæde, siger Asger Højmark til bold.dk.

Hillerød gæster lørdag eftermiddag klokken 13.45 FA 2000 i 12. spillerunde.


Af Martin Schmidt
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december