Luk

Tottenham rejste sig og slog Chelsea i straffe

| Carabao Cup | 26 kommentarer

Chelseas Mason Mount var den eneste, som brændte i straffesparkskonkurrencen i Carabao Cup-kampen mod Tottenham, der endte 1-1 i ordinær tid.

Tirsdag aften stod Chelsea-træner Frank Lampard overfor sin tidligere træner Jose Mourinho, der med Spurs tog imod Chelsea i Carabao Cup'en.

Her gav Chelsea debut til den nytilkomne målmand Edouard Mendy, mens Ben Chilwell også startede inde. Danske Andreas Christensen var ikke med.

I Tottenham-lejren sad Pierre-Emile Højberg på bænken sammen med Harry Kane, og de kunne se holdkammeraterne have det ganske svært mod Chelsea.

Gæsterne dominerede fra kampens start og kom også frem til halvegens første chancer. Callum Hudson-Odoi kom igennem i Spurs-feltet efter godt et kvarter, inden Chelsea udnyttede sin gode start efter 19 minutter.

Den nye Tottenham-back Sergio Reguilon smed en bold, inden han stormede ned for at tackle Cezar Azpilicueta i Chelseas højreside. Chelsea-backen snød fuldstændig Reguilon, der fløj forbi i en glidende tackling.

Azpilicueta sendte bolden ind til Timo Werner, som stensikkert hakkede bolden fladt i kassen til 1-0 uden chance for Hugo Lloris.

Efterfølgende havde Tottenham noget svært ved at spille sig frem til de store chancer, men Erik Lamela fik da testet den nye Chelsea-keeper. Han var klar, og derfor gik de to til pause ved 1-0 til Chelsea.

Spurs kom noget bedre ud til anden halvleg, hvor Reguilon fik en kæmpe chance i indledningen, da Serge Aurier sendte en flad bold ind foran. Venstrebacken sendte dog sit forsøg lige på Mendy, der klarede igen.

Efter en times spil sendte Mourinho Højbjerg på banen, hvor Chelsea havde store problemer med at få spillet til at flyde, og de kreative kræfter fik ikke nok tid på bolden.

Undervejs måtte Eric Dier forlade banen, da han måtte træde af på naturens veje, men han vendte altså stærkt tilbage.

Spurs fortsatte med at jage udligningen, og den kom med syv minutter igen, da Lamela endelig lykkedes.

Reguilon fik en diagonal-aflevering og tog bolden med sig i feltet. Herfra sendte han den med sit højreben over bagerst i feltet, hvor Lamela ganske umarkeret kunne sparke udligningen i mål til 1-1.

Den stilling holdt til slutfløjt, og så gik de to hold direkte i straffesparkskonkurrence.

Altså lidt af en ilddåb for Chelseas nye målmand Mendy, der på det første spark stod overfor Eric Dier, der sikkert omsatte, inden Chelsea Tammy Abraham gjorde det samme.

Det samme gjorde de næste to sparkere, og så var det Højbjergs tur. Den danske landsholdsspiller sendte sikkert sit spark sikkert ind i sidenettet, inden Jorginho rejehoppede til bolden og nettede sit skud.

Sådan fortsatte det til den sidste runde, hvor Harry Kane sikkert nettede, inden Chelseas Mason Mount gik til pletten. 

Han overplacerede sit spark, og så kunne Højbjerg og co. juble over sejren og comebacket, der altså endte med en plads i næste runde af Carabao Cup.


Af Jonas Dalgård
Tirsdag 27. oktober
Mandag 26. oktober