Luk

Luk

Tragedie: Mindst seks klemt ihjel i Cameroun

| Africa Cup of Nations | 23 kommentarer

Infoboks

Mindst seks personer er blevet klemt ihjel i et stormløb i forbindelse med opgøret mellem Comorerne og Cameroun på Olembe Stadium i Camerouns hovedstad Yaounde. Det meddeler nyhedsbureauet AP.

Africa Cup of Nations-opgøret mellem Cameroun og Comorerne har fået et tragisk efterspil, meddeler lokale myndigheder fra Cameroun.

Mindst seks personer har mistet livet, som følge af at være blevet mast ihjel i et forsøg på at komme ind på Olembe Stadium.

Allerede før kampen mellem Cameroun og Comorerne i Africa Cup of Nations fandtes der urovækkende videoer på Twitter, hvor man kunne se hvordan mange lokale fodboldfans stormede mod stadion.

Ifølge lokale kilder skulle omtrent 50.000 mennesker have forsøgt at tiltvinge sig adgang til stadion, hvis kapacitet på 60.000 kun var tiltænkt at være på 80% som følge af coronapandemiens restriktioner.

Olinga Prudence, som er sygeplejerske på et nærliggende hospital, udtaler til AP:

- Nogle af de skadede er i forfærdelig tilstand. Vi er nødt til at evakuere dem til et specialiseret hospital.


Af Cillian Murphy

22 kommentarer

SotD 23:10          
Forfærdeligt ! :-(
Vejle1891Boldklub 23:14          
Nøj hvor trist. Jeg håber ikke, dødstallene stiger, selvom det desværre ser sådan ud
tue69 23:23          
Det var sgu da en mærkværdig kommentar...
Daemon 23:25          
Og welcome to Europe, da der var stormløb på Wembley under EM, ikke?
Crap_Bag 23:28          
Ja, så forsvandt smilet over de lettere komiske episoder fra AFCON hidtil. Tragisk.
Slettet(131458220804) 23:31          
Der er jo slet slet ikke styr på tingene dernede. Sådan noget her burde simpelthen ikke kunne ske... Den ene fadæse efter den anden og nu ender det så på den her måde. Måske de bare skulle aflyse den turnering, den er tydeligvis livsfarlig.
Pep Guardiola 23:59          
Welcome to africa
Tag dig sammen.
Der er jo slet slet ikke styr på tingene dernede. Sådan noget her burde simpelthen ikke kunne ske... Den ene fadæse efter den anden og nu ender det så på den her måde. Måske de bare skulle aflyse den turnering, den er tydeligvis livsfarlig.
Hvor mange turneringer synes du man skal beholde? Tror du dine favoritturneringer kan leve op til dine standarder? Eller gælder de kun de turneringer du i forvejen ikke respekterer? Tror du ikke der er nogle der er omkommet i forbindelse med en Premier League kamp? Eller EM-kamp?
Jeg forstår udemærket at fans der ikke har noget investeret i turneringen anser det som en irritation at deres favoritholds spillere er væk midt i sæsonen. Jeg forstår at turneringen organisatorisk laver nogle besynderlige ting, men hvis du oprigtigt mener at dette bør føre til aflysning har du sat standarder meget, meget få turneringer kan leve op til.

Og nu vi snakker "den ene fadæse efter den anden", hvordan synes du så EM blev afviklet? Hvis du bare tænker på håndteringen af Eriksens kollaps, hvor hans holdkammerater, som i flere minutter havde mistet en ven og kollega for rullende kameraer foran millioner af mennesker, blev aftvunget en beslutning om hvorvidt de ville på banen samme aften, eller næste morgen, så er den helt i orden? Synes du sikkerheden på Wembley i finalen hvor fans uden billetter bogstavelig talt stormede stadion - og kom ind!! - var så overbevisende at du har noget som helst at udsætte på Cameron og ANC som du ikke har på EM? Synes du de håndterede noget så simpelt som et regnbueflag i Ungarn så overbevisende at EM bør bestå mens ANC bør aflyses? Eller holder du bare ACN op mod andre og højere standarder?

Det er fair at synes en slutrunde midt i sæsonen er tåbeligt eller at vurdere kvaliteten af turneringen for værende mindre end EM, VM eller Copa America, det er elementer vi kan diskutere og jeg kan sagtens anderkender at turneringen for nogle er dybt ubelejlig. Men den har betydning og selvfølgelig skal Afrika da have en slutrunde ligesom alle andre kontinenter har det og man skal respektere den, også selvom man synes at den bør ligge om sommeren. Det at benytte en sag som denne til at opstille en standard der alene er opsat mod denne turnering, er på ingen måde acceptabelt.

Der har været flere grinagtige momenter ved ANC gennem tiderne, ligesom der har ved de alle slutrunder, dette er ikke et af dem.
Lørdag 21. maj
Fredag 20. maj
Stolt Lampard: Stor aften i Evertons historie
12:13
David N: Mange sagde det var dumt at blive
12:13
Avis: Priske fyres - Van Bommel er på plads
12:12
Ruslands invasion af Ukraine!!
12:12
AC Milan - Subtoppen af fødekæden
12:12
Holdet.dk - Superligaen Foråret 2022
12:11
Foden vinder stor Premier League-pris igen
12:09
18 trofæer på syv år: Di Maria stopper i PSG
12:09
Ruslands invasion af Ukraine!!
12:09
Premier League tips - vi kører snart igen
12:08
Foden vinder stor Premier League-pris igen
12:08
FCK - Duften af guld!
12:05
Eriksen har en ide: Ikke bestemt mig helt
12:04
La Liga-chef: Tror Mbappé vælger Real Madrid
12:04
Den generelle, neutrale Champions League-tråd
12:02
Everton FC - Uden mål og med
12:01
Scholz-kasse sikrede syvende kryds på stribe
12:00
Nej, det hedder det ikke
11:59
Avis: Xavi vil af med Braithwaite og tre andre
11:59
La Liga-chef: Tror Mbappé vælger Real Madrid
11:57
Stolt Lampard: Stor aften i Evertons historie
11:57
AGF - Tråden: Tak for meget David, på gensyn.
11:55
David N: Mange sagde det var dumt at blive
11:54
Premier League tips - vi kører snart igen
11:50
17 mål i en sæson - Abraham skriver historie
11:47