Luk

Transferstatus i Brøndby: Har penge at bruge

| 3F Superliga | 15 kommentarer

Infoboks

FC Nordsjælland - Brøndby IF
Superligaen Grundspil (20/02)
Bet25 3,10 3,50 2,22
Oddset 2,90 3,45 2,30

Carsten V. Jensen gør en foreløbig status midtvejs i transfervinduet, hvor fodbolddirektøren arbejder med flere temaer.

Vi er to uger inde i januar, og indtil videre har Brøndby ikke lavet nogen handler.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen kigger dog på flere temaer, og et af dem er at tynde en smule ud i truppen.

- Vi er 29 spillere, og der er et forår uden pokalfodbold og europæisk. For at der ikke skal være for lang vej ind til spilletid for et antal spillere, giver det jo mening at kigge på muligheden for at finde spilletid andetsteds.

- Det er igen en balance, og det er forskelligt fra spiller til spiller, hvad det er, der præcis er målet og sigtet her. Der kan være noget, der sigter mod en permanent løsning, og andet sigter på, at man lige skal ud og vende, før man kommer tilbage og konkurrerer igen. Det kigger vi ind i.

- Skulle vi ende ud med, at januar bare bliver status quo, så tror jeg, vi ville løbe rundt med et lille smil på, siger Carsten V. Jensen.

Uhre og Maxsø

Et andet væsentligt tema er, at Brøndby gerne vil holde på profilerne Mikael Uhre og Andreas Maxsø. 

På nuværende tidspunkt sker der ikke det store omkring de to.

- Temaerne har ikke ændret sig, og der er ikke rigtig rykket noget, der gør, at vi står nu og er i fuld vigør. Det kan jo ændre sig, men lige nu og her hvor vi nærmer os midten af måneden, er det stille og roligt, fortæller CV.

Andreas Maxsø har en frikøbsklausul i sin kontrakt, som gør, at Brøndby ikke kan stille noget op, hvis buddet er det rigtige.

- Sådan er det jo. Hvis pengene stemmer, er det jo sådan, det er, siger Carsten V. Jensen.

Det har tidligere været fremme, at frikøbsklausulen angiveligt er på 11 millioner kroner.

Vi har midler denne gang

Brøndby vandt i sommer mesterskabet og fik en stor pose penge for at deltage i Europa League, og dukker det rigtige op, er Carsten V. Jensen klar til at slå til.

- Vi er sådan set altid i markedet, men der skal altså noget til at forbedre den trup, vi har, men det er sådan, at fra Brøndby for et år siden og så til nu er der væsentlige forskel, at vi rent faktisk har nogle midler, vi kan gøre brug af, hvis vi synes, det er det helt rigtige at gøre.

- Vi er på den måde i markedet, og kan vi se, at der ligger klare forbedringer og de rigtige beslutninger, har vi også økonomien til det, fastslår CV.

Regner du med, at I står styrket efter transfervinduet?

- Man kan jo altid sige, man ønsker at være styrket, men hvad er det? At være styrket kan jo også være, at man holder sammen på en gruppe, der så er sammen i endnu længere tid. 

- Jeg ved godt, at for menigmand, fodboldinteresserede og i det her tilfælde for mange Brøndby-fans, tror man, at meget kan løses i et transfervindue, men så vi jeg bare tilbage til at sige, hvad jeg ofte siger; der bliver altså løst endnu flere ting i dagligdagen. Altså i arbejdet i Masterclass og med spillerne i truppen.

- Det er der, tingene bliver skabt. Det der med at man tror, at man ofte kan løse det ved lige at kigge over på den anden side af hækken... nej. Ofte er det sådan, at først får vi på puklen for ikke at gøre noget, og når vi så gør noget, får vi på puklen for, at det ikke var det rigtige, fordi det ikke lige lykkes med det samme. Sådan er det jo i den verden her.

- Med mindre man virkelig kan gå ud, og det siger spar to, og man er stensikker på, at det niveau er tårnhøjt og går ind og forbedrer Brøndbys hold markant, så vil den slags tanker give mening, men den type økonomi er ikke den, vi arbejder med.

- Derfor vil jeg bare tilbage til at sige, at vi er super glade for truppen, bredden og styrken, den har vist at indeholde, og for at vi har et udgangspunkt for foråret, hvor vi har en god mulighed for at få nogle gode oplevelser på stadion og måske gøre det spændende igen, siger Carsten V. Jensen.

Brøndby overvintrer på tredjepladsen i 3F Superligaen med fem point op til topholdet FC Midtjylland.


Af Martin Schmidt

15 kommentarer

Defensive Tunger 15:20          
Brøndby har godt nok lang vej igen på transfermarkedet, hvis man sammenligner med de 3 stærke FC klubber.
Ifølge Transfermarkt har man lavet et samlet overskud på transfer på 6,5 millioner Euro på 4 år. 1 i 18/19, 2 i 19/20, -100k i 20/21 og 3,5 det seneste.

CV har trods alt været der siden 19, og selvom det må antages at tage lang tid før man lige kan vende det, så er det vel heller ikke fordi der pt står nogle kæmpe salg på spring, eller hvad?
fussballfussball 15:36          
Hvem er den tredje stærke FC klub?

Enig i at der som udgangspunkt i lige er et kæmpe salg under opsejling, Uhre skulle næsten være den største kandidat, men har ikke lang tid tilbage af sin kontrakt. Det der ryger de første millioner af prisen
realmadrid94 15:39          
Ved ikke om det er kæmpe salg - men Slimane er en stor gut, med åbenlyse talenter. Hans bundniveau er det han skal arbejde med, og følger det med så ryger han for et pænt beløb. Frendrup lidt det samme, men han har været mere stabil og mangler at bygge det sidste i det offensive. De ryger nok for pæne beløb, ellers kan jeg ikke se andre åbenlyse salgsobjekter
Defensive Tunger 15:43          
Hvem er den tredje stærke FC klub?
På transfer vel at mærke. FC N
Crix87 15:47          
Lindstrøm er trods alt lige blevet solgt for langt mere end man ellers har fået for sine spillere i nyere tid.

Derudover tror jeg nu de fleste Brøndby fans er fint tilfreds med et begrænset transferoverskud i bytte for et mesterskab i øvrigt. En bedrift som de fleste nok vil sige er svær at opnå samtidig med man faktisk har et transferoverskud...

Derudover er jeg ret overbevist om man kan lave en del penge på Hermansen, Riveros, Frendrup og nok også Slimane som minimum.
niculla 15:51          
En turnaround tager tid.

CV har lavet en rigtig fin en af slagsen.

Tror man er glad for roen derude.
bruger 178535 15:53          
Mon ikke Frendrup, Hermansen og Heggheim er der, hvor de næste store salg skal findes. Måske Riveros.

At bringe pointen, at man er langt efter FCerne, er lidt som skrive at solen går ned i aften. Det er noget mere interessant at se på trenden, der umiddelbart er opadgående.
Fredag 28. januar