Luk

Tre røde kort i vanvittig Young Boys-succes

| Europa League | 1 kommentar

Young Boys scorede to mål og sikrede avancementet i en hektisk afslutning i 2-1-sejren over CFR Cluj, hvor tre mand blev udvist til allersidst. Roma tabte 1-3 til CSKA Sofia.

Torsdag aften var der i gruppe A direkte duel om andenpladsen, da Young Boys tog imod CFR Cluj, mens bulgarske CSKA Sofia tog imod AS Roma i en kamp, der ikke havde indflydelse på avancementerne fra gruppen.

I duellen om andenpladsen havde Young Boys de bedste kort på hånden, da schweizerne kunne bruge en remis til at komme videre. 

Første halvleg var en meget lige affære med flere muligheder til begge hold. Young Boys stod for den første store ved Nicolas Burgy, der var tæt på efter 25 minutter, men hans hovedstød gik lige forbi mål. 

Inden pausen kunne Cluj have bragt sig foran ved Mario Rondon, der kom igennem i feltet og trykkede af, men hans skud blev snuppet.

Derfor pause ved 0-0, og anden halvleg fortsatte med chancer til begge hold, selv om Young Boys overtog mere af spillet med bolden.

Clujs' Comora var tæt på efter godt en times spil, men han måtte også se sit forsøg snuppet af Young Boys-keeperen David von Ballmoos. 

Young Boys var tæt på at sætte sig i en rigtig god position med et hovedstød med et kvarter igen, men forsøget blev ude, og så forblev kampen åben til slut.

I det 83. minut kostede netop det, for Cluj bragte sig på 1-0, da en afslutning tog stolpen og hoppede hen for fødderne af Gabriel Debeljuh, som sendte bolden i kassen.

Katastrofen lurede for Young Boys, der altså havde det ene ben ude af Europa League. Men til slut kastede værterne alt frem, og efter et indlæg kom Cluj-keeper Cristian Balgradean ud og boksede til bolden. 

Han ramte en Young Boys-spiller i hovedet og under store protester fik han rødt kort, mens dommeren pegede på pletten. Derfra scorede Young Boys til 1-1 ved Jean Nsame, men dramaet fortsatte til sidst.

Målscorer Nsame så nemlig selv rødt kort, inden Young Boys også fik bragt sig på 2-1 til sidst, hvorfor EL-avancementet altså var sikret. Cluj-spilleren Damjan Djokovic bidrog til dramatikken, da han også så rødt i afslutningen.

I gruppens anden kamp tabte et purungt Roma-hold med 1-3 til bulgarske CSKA Sofia, der scorede sine tre første mål i gruppespillet.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 4. marts
Onsdag 3. marts