Luk

Trods massiv kritik: VAR-boss er tilfreds

| Premier League | 13 kommentarer
Trods massiv kritik: VAR-boss er tilfreds
Foto: Getty Images

Infoboks

VAR-systemet fortjener en en score på syv ud af ti, mener Neil Swarbrick, der er godt tilfreds med VAR's første tid i Premier League.

Det meget omtalte VAR, Video Assistant Referee, er fra denne sæson blevet introduceret i Premier League, men det har langt fra været gnidningsfrit.

I nærmest hver eneste weekend er der en lang række tvivlsomme situationer omkring brugen af VAR, men formanden for VAR i Premier League, Neil Swarbrick, er godt tilfreds.

- Jeg er ærlig talt rigtig tilfreds med, hvordan vi er startet ud. Jeg vil give os omkring syv af ti, siger Neil Swarbrick ifølge BBC.

- Vi har flere korrekte beslutninger med VAR end uden. Hvis vi lige nu får syv af ti – det er stadig tidligt – håber jeg, at vi får otte og en halv eller ni om to års tid.

- Vi er åbne for at udvikle det. Vi vil lytte på feedback og forbedre os, hvor vi kan, lyder det fra chefen.


Af Martin Schmidt

13 kommentarer

Toon Toon! 09:05          
Det er gået som forventet. Ikke perfekt, men befriende at slippe for alle de store fejl (offsides der fejlagtigt blev dømt, offsides der skulle være dømt, straffespark der ikke blev givet, straffespark der blev givet efter film, osv).

Klart der er forbedringer som skal laves. Først og fremmest meget bedre kommunikation ud til publikum. Dernæst skal klubberne finde ud af hvordan Offside skal dømmes fremover. Vil de have millimeter-kendelser eller ej?

Og så er der alle 50/50-kendelser hvor 50% af fans sidder og skriger på VAR efter kampen....Og de resterende 50% synes det var fint at VAR ikke ændrede noget. Sådan vil det vel altid være.

De nye hands-regler er jeg virkelig ikke fan af...Men det har mindre med VAR at gøre.
AaBager 09:41          
Kan klubberne bestemme om der er offside eller ej? Det er vel en af de få regler i fodboldloven, der ikke afhænger af skøn.
Toon Toon! 09:47          
Hvis systemet ikke er 100% præcis, så er det svært at argumentere for en armhule-offside.
MesutCazorla 10:16          
Jeg kan simpelthen ikke udstå VAR, og jeg må ærligt indrømme, at jeg synes fodbolden er blevet mere kunstig af det. Mit allerstørste problem med systemet er, at man i højere grad jubler over en VAR godkendelse af målet, snarere end selve scoringen. Et skrækeksempel er Gabriel Jesus´ scoring til 3-2, i overtiden mod Spurs; han når at juble i Gud ved, hvor længe, stadion har fejret scoringen og Agüero og Pep har lagt stridigheden fra tidligere i kampen bag sig - ja, generelt er der bare sket så meget og gået så længe, at man som tv-seer sidder og tænker, at de da snart må klippe over på kampen igen, da den må være genoptaget, men pludselig er scoringen så åbenbart annulleret.
jensenjensen 10:23          
Forslag:
- Der er ikke en dommer der skal ud og se kendelsen igennem midt i kampen. Der skal sidde 5 topdommere i et VAR-rum og stemme om, hvilken kendelse der skal dømmes og det skal gå hurtigt. De stemmer skal offentliggøres efterfølgende, så man kan se om der har været tvivl om kendelsen. 4. dommeren eller bare en eller anden skal rapportere begrundelsen højt på stadion ligesom at seerne også skal have det oplyst af kommentatorer eller et eller andet.

- Ville det ikke også fungere bedre, hvis dommeren har mulighed for en kendelse der bare hedder VAR-check i stedet for at blive total overrendt af spillere fordi han har dømt et tyndt straffe. Kun ved mål og røde kort.

- Vi skal simpelthen også have alt det brokkeri fra spillerne til dommeren væk. Det sker på topniveau og det fortsætter helt ned i de lave serie-rækker.

- Reglerne for hånd og diving skal skæres ud i pap. Selv "eksperterne" i studiet efterfølgende er ofte i tvivl om hvad reglerne er.
Toon Toon! 10:51          
Et skrækeksempel er Gabriel Jesus´ scoring til 3-2, i overtiden mod Spurs; han når at juble i Gud ved, hvor længe, stadion har fejret scoringen og Agüero og Pep har lagt stridigheden fra tidligere i kampen bag sig - ja, generelt er der bare sket så meget og gået så længe, at man som tv-seer sidder og tænker, at de da snart må klippe over på kampen igen, da den må være genoptaget, men pludselig er scoringen så åbenbart annulleret.

Skal det forståes sådan, at du vil foretrække et mål via en fejlkendelse og den jubel, der dermed skabes, end den korrekte dom og en annullering af scoringen og jubelen?
Flæske 11:03          
[quote]Skal det forståes sådan, at du vil foretrække et mål via en fejlkendelse og den jubel, der dermed skabes, end den korrekte dom og en annullering af scoringen og jubelen? [quote]

Nu er jeg ikke Mezut, men svaret må være et "Ja!"

Alle de fejlkendelser, der har været gennem tiden, har netop ikke ødelagt SPILLET. Det er den vigtige pointe, der skal gentages igen og igen. VAR vil ændre SPILLET og ikke til det bedre.
Fredag 6. december